Witam,
Mam na imie Nicolas i jestem luksemburczykiem. Kilka lat temu mieszkalem w Polsce i nauczylem sie troche polskiego na tej okazji.
Za 3 miesiace wyprowadze sie do Krakowa i chcialbym odswiezyc swoja umiejetnosc jezyku polskiego.
Dlatego szukam kogos z kims bede mogl rozmawiac albo cos czytac/pisac, w zamian za to samo w jezyku francuskim.
Nie mam tego typicznego akcentu lokalnego, ale na zyczenie moge symulowac
Pozdrawiam
Partner do tandemu jezykowego poszukiwany
Moderator: LuxTeam
Re: Partner do tandemu jezykowego poszukiwany
Witaj Nicolas,
....a możemy 'wymienić' język polski na luksemburski (zamiast francuskiego)?
Troszkę się uczyłam, ale bardzo bym chciała nareszcie zacząć rozmawiać w tym języku, a nie tylko czytać i słuchać.
Jestem z Krakowa, więc chętnie też poopowiadam Ci o mieście, i dam jakieś tips and hints
Mam nadzieję, że do zobaczenia
Dobrego dnia, Agata
....a możemy 'wymienić' język polski na luksemburski (zamiast francuskiego)?
Troszkę się uczyłam, ale bardzo bym chciała nareszcie zacząć rozmawiać w tym języku, a nie tylko czytać i słuchać.
Jestem z Krakowa, więc chętnie też poopowiadam Ci o mieście, i dam jakieś tips and hints
Mam nadzieję, że do zobaczenia
Dobrego dnia, Agata
Czesc Agato,
Dziekuje Ci serdecznie za propozycje - ale nie moge Ci pomagac bo nie mowie dobrze po luksembursku.
Nie spedzilem duzo czasu w kraju, i w rodzinie mowimy po francusku.
Powodzenia!
Dziekuje Ci serdecznie za propozycje - ale nie moge Ci pomagac bo nie mowie dobrze po luksembursku.
Nie spedzilem duzo czasu w kraju, i w rodzinie mowimy po francusku.
Powodzenia!
Dziękuję, Nicolas!
Szkoda - obawiam się, że mój poziom francuskiego jest za słaby, żeby móc zupełnie swobodnie rozmawiać, ale jeśli chcesz, możemy spróbować, jeśli zechcesz. Po polsku 'daję sobie radę'
Pozdrawiam, Agata
Szkoda - obawiam się, że mój poziom francuskiego jest za słaby, żeby móc zupełnie swobodnie rozmawiać, ale jeśli chcesz, możemy spróbować, jeśli zechcesz. Po polsku 'daję sobie radę'
Pozdrawiam, Agata
Nico, masz wiadomość prywatną! <mrgreen>