Gdzie studiowac w Luxemburgu?

Rozmowy o wszystkim, ale nigdy o niczym

Moderator: LuxTeam

Janek_W

Gdzie studiowac w Luxemburgu?

Post autor: Janek_W »

Witam,

Czy jest tam gdzies w okolicy dobra uczelnia w ktorej mozna studiowac w weekendy?

Pozdrawiam

Janek
Janek
Awatar użytkownika
szymbi

Post autor: szymbi »

O ile wiem studia zaoczne to polska specjalność. Nie słyszałem, aby w najbliższych okolicach Luksemburga wykładowcy aż tak chętnie pracowali w weekendy jak ich polscy koledzy.

A może studia przez internet? Chociaż to to raczej jako podyplomówki. Normalne studia można natomiast zdalnie ukończyć na pewno w Niemczech, o tu:
http://www.fernuni-hagen.de
Awatar użytkownika
digilante

Post autor: digilante »

Jak najbradziej polecam www.unisa.ac.za - University of South Africa, jeden z najwiekszych instytutow korespondencyjnych na swiecie. Oprocz moich "normalnych" studiow juz tam zaliczylem dodatkowe dwa dyplomy (Bachelor of Arts i Bachelor of Science), a zona teraz z nimi robi Bachelor of Commerce w dodatku do jej normalnych studiow. Dosyc wysoki standard, dyplomy sa dobrze widziane w Europie. Oficjalny jezyk to Angielski.

Bardzo niskie ceny - za caly rok, wsyzstkie materialy, wyjazdy do Brukseli (lub Warszawy) na egzaminy kosztuje okolo tyle co jeden kurs z Open University w Anglii.

Pisz gdybys chcial wiecej informacji.
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
tomsliw

uznanie dyplomu

Post autor: tomsliw »

co z uznaniem takiego dyplomu w UE?
fiona

Post autor: fiona »

witam srdecznie , ja tez ukonczylam normalne studia:-) i zastanawiam sie nad podyplomowka, ale nie wiem czy moja znajomosc angielskiego jest w tym przypadnu wystarczajaca , na jakim poziomie musi byc ten jezyk opanowany?caly czas sie ucze:-)
zycze udanego weekendu!
Awatar użytkownika
digilante

Post autor: digilante »

tomsliw: Wedlug informacji od UNISA, dyplomy sa w pelni uznawane w UE. Moja kuzynka jest tam dyrektorem, wiec napisze i sie zapytam czy tak jest napewno.

fiona: Teoretycznie jezyk Angielski powinien byc opanowany. Jezeli nie mialas Angielskiego w szkole (wiec zanotowane na maturze), to bedziesz musiala zdac jakis tam swiatowo znany test Angielskiego (co podobno nie jest az tak trudny). Po za tym, UNISA ma nie tylko tysiace miedzynarodowych studentow, ale i tez duzo ludzi czarnych jakby z "prowincji" a ich Angielski nie jest wcale taki super. Mysle ze lepiej dasz sobie rade w UNISA niz w Open University.

Jak dostane info od kuzynki to napisze.
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
fiona

Post autor: fiona »

dzieki za blyskawiczna odpowiedz, mature zdawalam z j. niemieckiego ,angielski mialam na studiach a obecnie jest to poziom B1(Zaliczony:-) Cos by sie jeszcze postudiowalo
Serdecznie pozdrwaiam Pa
ODPOWIEDZ