Odezwa do narodu w sprawie Bolka i Lolka!

Rozmowy o wszystkim, ale nigdy o niczym

Moderator: LuxTeam

Borys

Odezwa do narodu w sprawie Bolka i Lolka!

Post autor: Borys »

Szanowni Rodacy!

W ramach programu edukacyjnego przedstawiajacego dzieciom rozne narodowosci, dziecie nasze, mlodsze, prezentowac bedzie barwy narodowe Polski w swojej klasie w Spill Schoul. Cala prezentacja jest juz praktycznie gotowa od strony merytorycznej jak i technicznej, jednak brakuje nam Bolka i Lolka bez ktorego nie wyobrazamy sobie tego wykladu!

W zwiazku z tym, zwracam sie z uprzejma prosba do Was o pozyczenie lub odsprzedanie Bolka i Lolka na nosniku DVD. Zalezy nam na odcinkach a nie na filmie pelnometrazowym (najlepiej by bylo jakby to byla seria pt "Bolek i Lolek wyruszają w świat" odcinek piaty "wyscig do bieguna" ( o ten, o : https://www.youtube.com/watch?v=6scnNvtxR3M ) jednak nie pogardzimy zadna inna seria Bolka i Lolka)

Z gory olbrzymie SENKJU!
Ura Bura Szef Podwóra
misio

Post autor: misio »

Związki partnerskie promujesz? ;)
Kulunka

Post autor: Kulunka »

Tam była też Tosia, ale pewnie najchętniej byś ją wyciał, tak jak krzyż na Giewoncie <mrgreen>
Awatar użytkownika
j23

Post autor: j23 »

A dlaczego opcja wypalenia youtube na DVD jest out?
Kulunka

Może to na tubie nie jest do końca legalne?
IronBone

Post autor: IronBone »

Pokazywanie publiczne z DVD tez zazwyczaj nie jest legalne
Awatar użytkownika
danka44

Post autor: danka44 »

Borys na kiedy to potrzebujesz? Sama już nie mam, ale mogę popytać.
Danka
bnbn1

Post autor: bnbn1 »

misio pisze:Związki partnerskie promujesz? ;)
no wiesz najnowszy model rodziny promowany przez bruksele (a swoje macki bruksela ma duże w lux) to 2 facetów i pies... <mrgreen>

więc sie nie czepiaj, swoją droga dwoje dzieci ... czy to juz związki partnerskie... a jak dojdzie ruda tola.... to co wtedy ?
bnbn1

IronBone pisze:Pokazywanie publiczne z DVD tez zazwyczaj nie jest legalne
za niedługo w mumi europejskiej oddychanie bez pozwolenia będzie nielegalne.... zaczynamy od takich bzdur jak publiczne odtwarzanie bajki (stworzonej w czasach gdy nikt na to nie patrzył) poprzez niemożnośc ściecia drzewa na wlasnym gruncie... a w koncu skonczymy na oddychaniu... ehhhhhh.... <mrgreen>
misio

Post autor: misio »

bnbn1 pisze:
misio pisze:Związki partnerskie promujesz? ;)
no wiesz najnowszy model rodziny promowany przez bruksele (a swoje macki bruksela ma duże w lux) to 2 facetów i pies... <mrgreen>

więc sie nie czepiaj, swoją droga dwoje dzieci ... czy to juz związki partnerskie... a jak dojdzie ruda tola.... to co wtedy ?
Ménage a trois.
Borys

Do tych co chcieli pomoc :
j23 pisze:A dlaczego opcja wypalenia youtube na DVD jest out?
Agencie j23, wcale nie byla out ale niestety nie wiem jak tego dokonac a tutoriale jakie znajodwalem przy uzyciu google niestety nie doprowadzily do sukcesu. Napisalem do Ciebie priva ale wisi w skrzynce "do wyslania" :( Mimo wszystko, jesli wiesz jak to napisz mi prosze jak, moze mi sie to w przyszlosci przydac.
danka44 pisze:Borys na kiedy to potrzebujesz? Sama już nie mam, ale mogę popytać.
Danus kochana! Dziekie wielkie za gotowosc do boju i poszukiwan DVD w tak szczytnym celu, jednak odezwala sie do mnie na priv osoba ktora wyrazila chec pomocy pozyczajac swoje wlasne DVD. Takze sprawa juz nieaktualna.

Przy okazji, nie bede mowil kiedy bedzie projekcja zeby mi policja polityczna nie wjechala na pokaz i nie zepsula calego show ;)

Do tych co NIE chcieli pomoc, piszac tutaj bzdury :

Z tego miejsca chcialbym serdecznie pozdrowic panow czarnych i czerwonych!

Jakbyscie mieli odwage powiedziec to samo przy mnie na zywca to po prostu nakopalbym wam do dupy i tyle ;)

Mit speszyl dedykejszon : https://www.youtube.com/watch?v=SqvUVM9PERA
Ura Bura Szef Podwóra
bnbn1

Borys pisze:Do tych co chcieli pomoc :
j23 pisze:A dlaczego opcja wypalenia youtube na DVD jest out?
Agencie j23, wcale nie byla out ale niestety nie wiem jak tego dokonac a tutoriale jakie znajodwalem przy uzyciu google niestety nie doprowadzily do sukcesu. Napisalem do Ciebie priva ale wisi w skrzynce "do wyslania" :( Mimo wszystko, jesli wiesz jak to napisz mi prosze jak, moze mi sie to w przyszlosci przydac.
danka44 pisze:Borys na kiedy to potrzebujesz? Sama już nie mam, ale mogę popytać.
Danus kochana! Dziekie wielkie za gotowosc do boju i poszukiwan DVD w tak szczytnym celu, jednak odezwala sie do mnie na priv osoba ktora wyrazila chec pomocy pozyczajac swoje wlasne DVD. Takze sprawa juz nieaktualna.

Przy okazji, nie bede mowil kiedy bedzie projekcja zeby mi policja polityczna nie wjechala na pokaz i nie zepsula calego show ;)

Do tych co NIE chcieli pomoc, piszac tutaj bzdury :

Z tego miejsca chcialbym serdecznie pozdrowic panow czarnych i czerwonych!

Jakbyscie mieli odwage powiedziec to samo przy mnie na zywca to po prostu nakopalbym wam do dupy i tyle ;)

Mit speszyl dedykejszon : https://www.youtube.com/watch?v=SqvUVM9PERA
ale ja jestem biały <mrgreen>

jestem w polsce, w poniedzialek bede w lux, moze zalatwić tą bajkę z wytwórni filmow rysunkowych ?

a mozę sciagniej divxa i wypal płytke? jakim emulem czy czyms podobnym, tak tylko radze... zawsze to coś
Borys

bnbn1 pisze: jestem w polsce, w poniedzialek bede w lux, moze zalatwić tą bajkę z wytwórni filmow rysunkowych ?
Nie, dziekuje. Temat jest juz ogarniety.
Ura Bura Szef Podwóra
Kulunka

Ja tam ciągle uważam, że nie można publicznie promować piractwa, niezależnie od tego, co się o tym wszystkim myśli. Teraz często spotyka się wręcz bezpośrednie odesłania do np. Chomika, to jednak przegięcie.Zwłaszcza jeśli przedmiotem piractwa jest polskie dziedzictwo kulturowe, jakim niewątpliwe jest rzeczona animacja. Niepotrzebnie przy tym niektórzy doszukują się tutaj wątków homoseksualnych, zwłaszcza że 'aktorzy' to osoby nieletnie.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, nie lewą.
zzz

Post autor: zzz »

Polecam dyskusję tutaj - http://www.polska.lu/viewtopic.php?t=13502
Czasem piractwo jest jedynym sposobem na zaspokojenie potrzeb odbiorcy. Prawo (czy to autorskie, czy handlowe) nie powinno skutecznie uniemożliwiać odbiorcom dostępu do szeroko pojętej kultury. Więc jeśli piractwo jest jedynym racjonalnym sposobem na zaspokojenie takich potrzeb, to może to być uzasadnione działanie.
ODPOWIEDZ