OPONY ZIMOWE OBOWIAZKOWE W G-D L
Moderator: LuxTeam
OPONY ZIMOWE OBOWIAZKOWE W G-D L
temat jakos malo zauwazony - w sobotnie gazety informowaly o prawie przeglosowanym wlasnie w parlamencie Lux. w sprawie obowiazku uzywania opon dostosowanych do pogody.
Nie napisali tylko, czy liczy sie kalendarz, czy rzeczywiste warunki pogodowe.
Jesli to kalendarz, to uwazam przepis za absurdalny - przy zimie takiej jak w tym roku lepiej bylo zimowek nie zakladac.
czy ktos wie jak funkcjonuje ten przepis w niemczech?
Nie napisali tylko, czy liczy sie kalendarz, czy rzeczywiste warunki pogodowe.
Jesli to kalendarz, to uwazam przepis za absurdalny - przy zimie takiej jak w tym roku lepiej bylo zimowek nie zakladac.
czy ktos wie jak funkcjonuje ten przepis w niemczech?
No, cóż... mało zauważony, bo posiedzenie rządu nad tymi zagadnieniami zakończyło się w piątek późnym popołudniem, tymczasem Redakcja w weekend robi sobie wolne (cóż poradzić – weekend, zdobycz socjalna! ). Ale, że mamy poniedziałek, to temat został zauważony z należytą (mamy nadzieję) pieczołowitością i co tylko udało nam się ustalić, to niniejszym wyjaśniamy w dzisiejszym newsiejespere pisze:temat jakos malo zauwazony
~–~–~–~–~
Redakcja
Redakcja
temperatura bodajze 5 st. C to kwalifikacja na opony zimowe-zmieniaja sie wlasnosci gumy-fachowcy lepiej to wytlumacza. takie temp. zeszlej zimy wystepowaly.
moim zdaniem mozna nie zakladac i pozniej mozna narzekac i przeklinac....
albo odwrotnie, kazdy robi jak chce
ja zakladam i jezdze bez stresu
s.
s.
Ja nie zakładam i już od 4 lat w Lux jeżdżę bez stresu .mslawomir pisze:temperatura bodajze 5 st. C to kwalifikacja na opony zimowe-zmieniaja sie wlasnosci gumy-fachowcy lepiej to wytlumacza. takie temp. zeszlej zimy wystepowaly.
s.