Lecą żurawie

Rozmowy o wszystkim, ale nigdy o niczym

Moderator: LuxTeam

Awatar użytkownika
ogrodniczka

Lecą żurawie

Post autor: ogrodniczka »

Lecą nad Bridel, wiosna?
Awatar użytkownika
xtheo7

Post autor: xtheo7 »

O tej porze roku ??? Niemozliwe! To pewnie byly bobry.
ania_411

Post autor: ania_411 »

możliwe, js też widziałam nad merschem w tygodniu :D
gabrjel

Post autor: gabrjel »

xtheo7 pisze:O tej porze roku ??? Niemozliwe! To pewnie byly bobry.
Raczej niedźwiedzie albo misie, obudziły się....
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

Nad Lux-ville widuje już od kilku tygodni - wyraźnie lecą "z powrotem"... Też mi się wydawało, ze falstart, ale patrząc na aurę - chyba jednak wiosna idzie! Forsycja u mnie pod domem ma już duże pąki, całkiem żółte, więc chyba jednak coś w tym jest. Zima Luksemburg w tym roku wyraźnie ominęła szerokim łukiem - i oby sobie nie przypomniała o nas w końcówce marca, jak to już tu bywało...
MaWi

Post autor: MaWi »

Naprawde nikt z was nie zauwazyl tego, zamieszczonego dwa tygodnie temu newsa: http://www.polska.lu/portal.php?article=63319 ?

To jak sie wam udalo zauwazyc zurawie? ;)
Awatar użytkownika
ogrodniczka

MaWi, oczywiscie, że widzieli, ale ja myślę, że te dwa tygodnie temu to była przedmówczyni ania411 na miotle. Jestem uzurpatorką i wieszcze sobie prawo do oficjalnego otwierania Sezonu Żurawianego. Każdego roku :)
Awatar użytkownika
xtheo7

Post autor: xtheo7 »

ogrodniczka pisze:Jestem uzurpatorką i wieszcze sobie prawo do oficjalnego otwierania Sezonu Żurawianego. Każdego roku :)
.... i zurawinowego tez!
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

jednak wiosna!...w ogródkach, w parku, kwitna stokrotki, krokusy, tzw. przebiśniegi... pomimo nocnych przymrozkow ;)
MaWi

Post autor: MaWi »

ogrodniczka pisze:Jestem uzurpatorką i wieszcze sobie prawo do oficjalnego otwierania Sezonu Żurawianego. Każdego roku :)
Teraz rozumiem, choc masz oczywiscie swiadomosc, ze prawo to (jak na uzurpatorke przystalo) przywlaszczylas sobie od redakcji portalu, bowiem pierwszy wpis o zurawiach na polska.lu dokonany zostal prawie rok przed tym, nim zarejestrowalas sie na naszym szanownym forum ( http://www.polska.lu/viewtopic.php?t=193 ). Nie mowiac o tym, ze nawet ten wpis kontestowany byl juz wtedy przez kajepapaje za wprowadzanie rutyny w kwestiach zurawi (albowiem wczesniejsze posty o tej tresci publikowane byly juz w latach ubieglych na tym oto forum: http://forum.gazeta.pl/forum/f,30150,Lu ... mburg.html (czy ktos z Was pamieta jeszcze te czasy?)
Awatar użytkownika
ogrodniczka

Przywłaszczam jak leci, Ciebie przywłaszczam, XTheo przywłaszczam, kto jeszcze chętny? <8p>
Tylko obawiam się ,że po tym mój mąż mnie wywłaszczy.
Awatar użytkownika
Joanna J.

Post autor: Joanna J. »

Ja tam pamiętam , że Ogrodniczka kilka razy już te żurawie wieszczyła pierwsza i jak w niedzielę zobaczyłam takie dwa w PL w okolicach jeziora Miedwia , to pomyślałam, że zaraz sprawdzę na forum czy w LU też już lecą nad domem Ogrodniczki w Bridel. Dziś mi się wspomniał i zaglądam , a tu kłótnia o żurawie. No koniec świata...

Rozumiem, że niebo nad Bridel też zawłaszczone? To jak one lecą , te żurawie to po twoim niebie latają jak samoloty na Pawlakowym ?
JJ
spamolubek

Post autor: spamolubek »

A ja pomoge naprawic auto. tel. 352 87654321 <aniolek>
ODPOWIEDZ