Oplaty w Luksemurgu /prad
Moderator: LuxTeam
Oplaty w Luksemurgu /prad
Jaki jest koszt oplaty za prad za 1 miesiac np za dwie osoby dorosle ? Tak orientacyjnie ile by to wynioslo ?
Rzeklabym, ze nawet bardzo duzo. Ja place 56 € z groszami i tez uwazam, ze sporo, porownujac z innymi, ale tlumacze sobie tym, ze mam wszystko na prad - kuchenka, piekarnik, zmywarka, plarlka, podgrzewanie cieplej wody (boiler elektryczny)...do tego takie drobiazgi uzywane codziennie jak ekspres do kawy, robot kuchenny, czy czajnik elektryczny...
-
- kajapapaja
- kajapapaja
energooszczędne żarówki, i świecimy tam, gdzie faktycznie potrzebne a nie w całej chałupie.....
faktem jest, że przy okazji ostatniego rozliczenia musiałam dopłacić ok 50 euro....
ale da się żyć![:p](images/smilies/jezyk2.GIF)
aha, woda i ogrzewanie to mazut, nie prąd.....
faktem jest, że przy okazji ostatniego rozliczenia musiałam dopłacić ok 50 euro....
ale da się żyć
aha, woda i ogrzewanie to mazut, nie prąd.....
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
aż z ciekawości sprawdziłem, jak to wygląda u nas, rodzina 5-osobowa, dom
w zeszłym roku w okresie marzec'2012 - marzec'2013 zapłaciliśmy 682,84EUR, co daje średnio 56.90EUR/m-c
być może kluczem jest to, że nie używamy suszarki do prania, bo raczej jakoś wyjątkowo oszczędni nie jesteśmy, szczególnie dzieci![:)](images/smilies/icon_smile.gif)
w zeszłym roku w okresie marzec'2012 - marzec'2013 zapłaciliśmy 682,84EUR, co daje średnio 56.90EUR/m-c
być może kluczem jest to, że nie używamy suszarki do prania, bo raczej jakoś wyjątkowo oszczędni nie jesteśmy, szczególnie dzieci
![:)](images/smilies/icon_smile.gif)
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
Mark Twain