IPhon oraz forum polska.lu

Rozmowy o wszystkim, ale nigdy o niczym

Moderator: LuxTeam

asiunia

IPhon oraz forum polska.lu

Post autor: asiunia »

Przepraszam odrazu za durne pytanie, ale sama sobie nie radze.
W jaki sposob uzywajac Iphona mozna wejsc na forum tego portalu? Potrzebowalam cos sprawdzic wczoraj i zeby mnie zabic ktos chcial to nie bylam w stanie znalezc. Albo agencja podrozy. Tak samo.
Borys

Post autor: Borys »

A moze sprobuj wejsc wpisujac w wyszukiwarce adres forum ?

http://www.polska.lu/index.php
Ura Bura Szef Podwóra
Awatar użytkownika
wilqs72

Re: IPhon oraz forum polska.lu

Post autor: wilqs72 »

asiunia pisze:Przepraszam odrazu za durne pytanie, ale sama sobie nie radze.
W jaki sposob uzywajac Iphona mozna wejsc na forum tego portalu? Potrzebowalam cos sprawdzic wczoraj i zeby mnie zabic ktos chcial to nie bylam w stanie znalezc. Albo agencja podrozy. Tak samo.
Problem jest nie tylko iPhone, ale ogólnie z urządzeniami mobilnymi - po wpisaniu w przeglądarce www.polska.lu/ strona otwiera się domyślnie w wersji moblinej, czyli (http://www.polska.lu/portal_mobile.php).
Rozwiązaniem jest wpisanie kompletnego adresu strony w wersji komputerowej, czyli http://www.polska.lu/portal.php
P.S. Nie ma durnych pytań, są tylko niemądre odpowiedzi :)
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
asiunia

Post autor: asiunia »

Ooo, zadzialalo, strona otwiera sie tak jak powinna, po ludzku.

P.S. Skad Wy takie rzeczy wiecie??? To sie gdzies studjuje czy jak?
<cry>
MaWi

Post autor: MaWi »

rzeczywiscie jest tak, ze polska.lu ma wersje mobilna, ktora zostala zoptymalizowana pod kątem urzadzen przenosnych i dostosowana do ich ograniczen (a wiec np. bardzo malego ekranu, czy tez niespecjalnie szybkiego internetu). Jak to bywa z dostosowywaniem do ograniczen – skutkuje to wprowadzeniem innych ograniczen, a wiec jak w tym przypadku – ze brak jest w wersji moblinej paneli bocznych etc. Musze tez wyznac, ze wersja mobilna ma juz dobre dwa lata (hm... a moze nawet cztery?) i z pewnoscia brakuje jej sporo w porownaniu do tego, co dzis potrafia ajFony czy inne SmarkFony, no ale coz poradzic – nie zostala zaktualizowana i jesli nie znajdziemy jakiegos naiwniaka, ktory za zupelnego darmola sie tym zajmie – pewnie juz nigdy zaktualizowana nie bedzie.

Pozostaje wiec "sposob Wilqsa", ktory – mowiac miedzy nami – i ja stosuje na swoim "urzadzeniu mobilnym". Ba, mam nawet wpisana w "ulubionych" mojego "mobila" adres polska.lu wlasnie w jego pelnej formie a nie skroconej do www.polska.lu. To gwarantuje mi, ze jak naklikne na mojego ulubionego ;) linka, to wskoczy mi pelna strona a nie ta "dla mobilnych (inaczej)" <mrgreen>
bnbn1

Post autor: bnbn1 »

asiunia pisze:Ooo, zadzialalo, strona otwiera sie tak jak powinna, po ludzku.

P.S. Skad Wy takie rzeczy wiecie??? To sie gdzies studjuje czy jak?
<cry>
po prostu "training by do" <mrgreen>
ODPOWIEDZ