Cheque-Service Accueil

Rozmowy o wszystkim, ale nigdy o niczym

Moderator: LuxTeam

Maat

Cheque-Service Accueil

Post autor: Maat »

Nie moge sie w tym polapac... wiec tak, zapisalismy dzieci kilka godzin tygodniowo na swietlice, do placowki prywatnej.
Placowka ta, mimo iz uznaje Cheque Service, ma wyzsze stawki, tzn. od pierwszej godziny (a wiec rowniez za te 3 pierwsze, ktore sa niezaleznie od dochodow darmowe) sie placi dodatkowa oplate, bowiem Checque Service max. 6 EUR za godzine zwraca, a ich stawka godzinna jest wyzsza.

Czy w placowkach panstwowych tez tak sie to praktykuje, czy ich stawki godzinne nie przekraczaja 6,- EUR?

Jeslibym chciala zapisac dzieci do placowki panstwowej, czy istnieje jakis urzad, ktory przydziela miejsca z jednej centralnej listy oczekujacych, czy musze do kazdej swietlicy w okolicy indywidulanie dzwonic i dzieci na listach umieszczac?

Dziekuje
Borys

Re: Cheque-Service Accueil

Post autor: Borys »

Maat pisze: Czy w placowkach panstwowych tez tak sie to praktykuje, czy ich stawki godzinne nie przekraczaja 6,- EUR?
Nie tylko w panstwowych. My posylalismy dzieci do prywatnego przedszkola i stawki byly takie, ze te pierwsze trzy godziny byly gratis bo ich koszt miescil sie w maksimum ustalonym przez zapis w Cheque Service.
Ura Bura Szef Podwóra
ba_sia

Post autor: ba_sia »

Moje dziecko chodzi do panstwowego maison relais przy swojej luksemburskiej szkole i z faktury wynika, ze oficjalna pelna stawka godzinowa jest 7.5 EUR. Cheque service to tylko dofinansowanie czesciowe kalkulowane wg wysokosci Twoich dochodow.

Nie ma centralnej listy oczekujacych. Do kazdego przedszkola czy swietlicy trzeba aplikowac osobno i czekac na miejsce.
Maat

Post autor: Maat »

Dziekuje za odpowiedzi... czyli reguly zadnej nie ma...

U nas godzina tez niby kosztuje 7,50, ale maja jakas dziwna formulke, ktorej nikt mi wytlumaczyc nie potrafi, ktora niby na rok zawyza i potem dzieli <shock> i zawsze jeszcze wiecej wychodzi.

Troche bylam zdziwiona po otrzymaniu pierwszego rachunku, bo jak dzieci zapisywalam mowiono mi, ze ceny ksztaltuja sie wedlug cheque service, co czesciowo sie zgadza, ale nikt mi nie powiedzial, ze dodatkowo jeszcze nalezy placic wyrownanie, bowiem ich stawka jest wyzsza niz to, co cheque service pokrywa.
ODPOWIEDZ