Internet w telefonie

Rozmowy o wszystkim, ale nigdy o niczym

Moderator: LuxTeam

Cezaryyy

Internet w telefonie

Post autor: Cezaryyy »

Witam! Pisze do was z pytaniem w jakiej sieci korzystacie z internetu? Chciałbym wykupować pojedyńcze pakiety na internet, lecz nie wiem w jakiej sieci są najniższe ceny i najlepszy zasięg.
gabrjel

Re: Internet w telefonie

Post autor: gabrjel »

Cezaryyy pisze:najniższe ceny i najlepszy zasięg.
Jedno wyklucza drugie

a kształtuje się to mniej więcej tak

Dobry ZASIĘG / Wysoka CENA

LuxGSM/Post

Tango

Orange/VOX

Słaby ZASIĘG / Dobra CENA

Oczywiście to mój prywatny punkt widzenia i każdy się może z nim nie zgodzić.
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
k_jj

Post autor: k_jj »

Pojedyncze pakiety na internet mają ograniczenie czasowe wiec niewykorzystany limit przepada, np za 15 EUR w Tango można dostać 1.5 GB na 10 dni. To się opłaca jeśli odwiedza się GD raz na jakiś czas, ale do ciągłego korzystania chyba lepiej wykupić abonament.

Sam mam abo w Tango (oferta typu triple play) więc mobilny internet dodatkowo kosztuje 10 EUR m-c za 1GB. Do wyboru był jeszcze 10GB za szalone 25 EUR/m-c (teraz dają 30GB) oraz 100MB za 4 EUR/m-c - w tym drugim cieżko się zmieścić, kilka filmików jutubowych i limit na cały miesiąc wyczerpany.

Za to zasięg jak dotąd zawsze był ;) w mieście praktycznie zawsze jest HSDPA/HSUPA, w odleglejszych rejonach księstwa telefon przyłącza się na wolniejszy EDGE albo nawet GPRS (na wideorozmowy zbyt wolne, ale dzwonienie przez na Skype bez większych problemów).
Cezaryyy

Post autor: Cezaryyy »

Wybrałem w Tango abonament K.O. 1GB za 10 euro :)
Myślę że na początek wystarczy a jak będzie za mało to zmienię na większy :) Dziękuje za odpowiedzi :)
ODPOWIEDZ