Internet w telefonie
Moderator: LuxTeam
Internet w telefonie
Witam! Pisze do was z pytaniem w jakiej sieci korzystacie z internetu? Chciałbym wykupować pojedyńcze pakiety na internet, lecz nie wiem w jakiej sieci są najniższe ceny i najlepszy zasięg.
Re: Internet w telefonie
Jedno wyklucza drugieCezaryyy pisze:najniższe ceny i najlepszy zasięg.
a kształtuje się to mniej więcej tak
Dobry ZASIĘG / Wysoka CENA
LuxGSM/Post
Tango
Orange/VOX
Słaby ZASIĘG / Dobra CENA
Oczywiście to mój prywatny punkt widzenia i każdy się może z nim nie zgodzić.
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
Pojedyncze pakiety na internet mają ograniczenie czasowe wiec niewykorzystany limit przepada, np za 15 EUR w Tango można dostać 1.5 GB na 10 dni. To się opłaca jeśli odwiedza się GD raz na jakiś czas, ale do ciągłego korzystania chyba lepiej wykupić abonament.
Sam mam abo w Tango (oferta typu triple play) więc mobilny internet dodatkowo kosztuje 10 EUR m-c za 1GB. Do wyboru był jeszcze 10GB za szalone 25 EUR/m-c (teraz dają 30GB) oraz 100MB za 4 EUR/m-c - w tym drugim cieżko się zmieścić, kilka filmików jutubowych i limit na cały miesiąc wyczerpany.
Za to zasięg jak dotąd zawsze był w mieście praktycznie zawsze jest HSDPA/HSUPA, w odleglejszych rejonach księstwa telefon przyłącza się na wolniejszy EDGE albo nawet GPRS (na wideorozmowy zbyt wolne, ale dzwonienie przez na Skype bez większych problemów).
Sam mam abo w Tango (oferta typu triple play) więc mobilny internet dodatkowo kosztuje 10 EUR m-c za 1GB. Do wyboru był jeszcze 10GB za szalone 25 EUR/m-c (teraz dają 30GB) oraz 100MB za 4 EUR/m-c - w tym drugim cieżko się zmieścić, kilka filmików jutubowych i limit na cały miesiąc wyczerpany.
Za to zasięg jak dotąd zawsze był w mieście praktycznie zawsze jest HSDPA/HSUPA, w odleglejszych rejonach księstwa telefon przyłącza się na wolniejszy EDGE albo nawet GPRS (na wideorozmowy zbyt wolne, ale dzwonienie przez na Skype bez większych problemów).