tak naprawde jak w każdej dzidzinie zycia sami sie musimy nauczyć, choćby nie wiem jaki był poziomqqq pisze:Ta szkola to typowe CCC - cena czyni cuda. Niska cena = niska jakosc. Takiego marnowania czasu na zajeciach i niskiego poziomu to w zadnej szkole nie widzialem.IronBone pisze:http://www.insl.lu/
Zapisy na semestr wiosenny. Postaraj się jak najwcześniej zarejestrować. Cena symboliczna. Poziom w zależności na kogo trafisz - tak nauczycieli jak i współkursantów.
Kursy jezykowe i nie tylko 2013/2014
Moderator: LuxTeam
Cześć. Wiecie może jak wygląda procedura kontynuacji kursu? Początkiem lutego kończę kurs na poziomie A1.1 (jakiś tam egzamin jest, po którym liczę że dostanę stosowny certyfikat/zaświadczenie) i teraz nie wiem w jaki sposób zapisać się na kolejny poziom. Czy po zdaniu tych testów i wyrażeniu deklaracji dalszego uczestnictwa w kursie lektor sam "przeniesie" nas na wyższy poziom czy inaczej to się odbędzie. Konkretnie chodzi mi czy trzeba za każdym razem na stronie INSL-u zapisywać się, umawiać na spotkanie weryfikujące itp, czy może fakt, że już się chodzi na zajęcia czyni te sprawy prostszymi. Fajnie byłoby być w tej samej grupie, w której już jestem, a zapisując się kolejny raz poprzez stronę INSL-u raczej skład grupy będzie zupełnie inny.
jeżeli przechodzisz na a1.2 to nauczyciel cię przepisuje na zajęciach, zazwyczaj pod koniec kursu pyta każdego czy chce kontynuować - kontynuujący mają pierwszeństwo przed nowymi.luki pisze:Cześć. Wiecie może jak wygląda procedura kontynuacji kursu? Początkiem lutego kończę kurs na poziomie A1.1 (jakiś tam egzamin jest, po którym liczę że dostanę stosowny certyfikat/zaświadczenie) i teraz nie wiem w jaki sposób zapisać się na kolejny poziom. Czy po zdaniu tych testów i wyrażeniu deklaracji dalszego uczestnictwa w kursie lektor sam "przeniesie" nas na wyższy poziom czy inaczej to się odbędzie. Konkretnie chodzi mi czy trzeba za każdym razem na stronie INSL-u zapisywać się, umawiać na spotkanie weryfikujące itp, czy może fakt, że już się chodzi na zajęcia czyni te sprawy prostszymi. Fajnie byłoby być w tej samej grupie, w której już jestem, a zapisując się kolejny raz poprzez stronę INSL-u raczej skład grupy będzie zupełnie inny.
A tak poza twoim pytaniem to moim zdaniem insl bardzo spadła,
francuski na poziomie a2-b1 z nowymi nauczycielkami to jakaś porażka,
grupy wymieszane co semestr nowy nauczyciel, niby robią egzaminy ale w moim odczuciu przepuszczają jak najwięcej ludzi żeby zarobić... <shock> Podręczników też nie warto kupować bo i tak na zajęciach zadania są z jakiś kserówek.
Kiedy chciałam zapisać się na luksemburski przez ich śmieszny system zapisów dostałam dopiero odp po pół roku że jestem zapisana na kurs, dobrze, że zapisałam się już gdzie indziej bo bym została z niczym a szkoda bo 4 lata temu szkoła na prawdę robiła furorę(te kilometrowe kolejki ach.... <rotfl> )
W czasie jednych z ostatnich zajęć prowadzący przeprowadzi zapisy na następny semestr. Na stronę musisz wejść po tym i przy jej pomocy albo dokonać przelewu elektronicznego za kurs albo wydrukować formularz przelewu
U W A G A !!!!!!!
Na dokonanie przelewu masz zazwyczaj nie więcej niż 3 dni, Jeśli nie zapłacisz zostaniesz skreślona i nie ma uproś. Wtedy całą procedurę zapisu, z rozmową kwalifikacyjna musisz zacząć od nowa.
U W A G A !!!!!!!
Na dokonanie przelewu masz zazwyczaj nie więcej niż 3 dni, Jeśli nie zapłacisz zostaniesz skreślona i nie ma uproś. Wtedy całą procedurę zapisu, z rozmową kwalifikacyjna musisz zacząć od nowa.