Czy ktoś z szanownych forumowiczów wie może, gdzie mogę szukać Jean Monnet Building?
Dostałem zaproszenie od APEEE na spotkanie jutro wieczorem, ale informacja o miejscu została - dla mnie w każdym razie - zaszyfrowana w postaci "room M7 of Jean Monnet building"
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt." Mark Twain
To ja moze jeszcze dodam tyle, ze jak stales dzisiaj o 16.30 obok wejscia glownego EE, to jak bys sie odwrocil o 180 stopni i popatrzyl w dal, to tam, na horyzoncie zobaczylbys taki brazowy budynek z flagami calej UE. No i to jest wlasnie JMO Building. A sale M, to sa sale konferencyjne, ktore znajduja sie na parterze (a wlasciwie na takim troche polpietrze, bo sie nalezy wspiac po schodach ruchomych znajdujacych sie po prawej stronie od wejscia glownego. No wiec jak sie udasz w prawo zaraz po wejsciu i sie wespniesz na te schody, to po prawej stronie zobaczysz taki przeszklony hol. No i z tego holu sa wejscia do poszczegolnych sal "M".
MaWi pisze:A sale M, to sa sale konferencyjne, ktore znajduja sie na parterze (a wlasciwie na takim troche polpietrze,
mawi - to już jest 1 piętro :>
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
Niech ci bedzie, ze pierwsze, chociaz w takim pajaku architektonicznym jak JMO, to co jest pietrem a co nie, to czasem jest nie do konca jasne, szczegolnie, ze jak wiesz, np. patrzac od strony EIB to to pierwsze pietro jest na poziomie gruntu (par terre po francuskiemu ), a dokladnie wewnetrznego tarasu.
no widzisz - czyli wszystko zależy od punktu widzenia - bo jak znowuż popatrzysz od strony parlamentu to nawet parter wygląda jak 2 piętro <lol>
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
No mowilem ze to jakis Polak byl architektem tego pajaka... co sie dziwicie? <mrgreen> Paczowski chyba - budynek wygral nagrody za najlepsza konstrukcje ze stali i szkla. Gdyby to nie byl taki pajak to by nie bylo *artystycznie*! Sam MaWi jak najbardziej powinienes to rozumiec
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
kajapapaja pisze:no widzisz - czyli wszystko zależy od punktu widzenia - bo jak znowuż popatrzysz od strony parlamentu to nawet parter wygląda jak 2 piętro
No, wiesz, to jest wlasnie ten niepowtarzalny urok awangardowej architektury lat szescdziesiatych ubieglego stulecia
A przy okazji, czy wiecie, ze "This architectural prowess is down to Luxembourg architect Paczowski." (tak na www.ont.lu pisza wlasnie o JMO)
O -- widze, ze digilante sie w miedzyczasie dopisal z uwaga trafiajaca w samo sedno. Dla rozszerzenia kontekstu dodam wiec kompletny link do tekstu na ont. Voila:
Dzięki za pomoc, niestety udało mi się znaleźć bez większych problemów .
Niestety, bo w ten sposób zamiast spędzić czas z żoną i świeżo narodzonym potomkiem zmarnowałem 45 min. na spotkaniu, które spokojnie mogłem sobie odpuścić. Następnym razem będę bardziej polegał na kobiecej intuicji mojej małżonki
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt." Mark Twain