Kosiarka termiczna z samonapedem: jaka marka ?
Moderator: LuxTeam
Kosiarka termiczna z samonapedem: jaka marka ?
Wlasnie, po 20 latach (!) bezuzterkowej pracy, padla mi <beczy> moja nieodzalowana kosiarka. Niech jej trawnik lekki bedzie i niech kosi trawniki niebianskie, Raju, Walhali lub gdzie tam martwe kosiarki sie ulatniaja.
Potrzebuje kupic nowa (teren do koszenia ok 800 m2, mala gorka, potrzebna kosiarka o mozliwie szerokim nozu, z samonapedem ale taka do pchania, a nie do siedzenia, kosz na trawe + ew. mulching).
Czy ktos wie, jaka marke wybrac, by w tym zalewie niereperowalnego, samorozchrzaniajacego sie chinskiego badziewia, kosiarka dozylaby chocby 8-u lat bez coroocznych wizyt u mechanika.
Honda ? Husqwarna ? McCulloch ? cos innego ?
Ogrodnicy i ogrodniczki, poradzcie prosze!
ps. Interesuja mnie kosiarki wylaczne takie, jak opisalem. Za samokoszacego robota fuzzy logic z napedem elektrycznym, rakietowym lub nuklearnym z gory dziekuje
Potrzebuje kupic nowa (teren do koszenia ok 800 m2, mala gorka, potrzebna kosiarka o mozliwie szerokim nozu, z samonapedem ale taka do pchania, a nie do siedzenia, kosz na trawe + ew. mulching).
Czy ktos wie, jaka marke wybrac, by w tym zalewie niereperowalnego, samorozchrzaniajacego sie chinskiego badziewia, kosiarka dozylaby chocby 8-u lat bez coroocznych wizyt u mechanika.
Honda ? Husqwarna ? McCulloch ? cos innego ?
Ogrodnicy i ogrodniczki, poradzcie prosze!
ps. Interesuja mnie kosiarki wylaczne takie, jak opisalem. Za samokoszacego robota fuzzy logic z napedem elektrycznym, rakietowym lub nuklearnym z gory dziekuje
Jak najbardziej polecam sklep Pana Jacoby, www.jacoby.lu, niedaleko od Ciebie. Trzeba sie troche potargowac i cena spada do poziomu "dojczlando-internetowego", a do tego super obsluga, roczne serwisy itd. Po dlugim czasie czytania o kosiarkach, wyszlo ze silniki Honda sa naprawde superlatywne. Wyczytalem ze model Honda HRX 537 jest najlepszy akurat na taki rozmiar trawnika jezeli chodzi o funkcje i cene. Pan Jacoby potwierdzil i juz od roku ogladam z balkonu z piwkiem w rece, jak zona goni kosiarke po ogrodzie.
Dzieki digilantedigilante pisze:Jak najbardziej polecam sklep Pana Jacoby, www.jacoby.lu, niedaleko od Ciebie. Trzeba sie troche potargowac i cena spada do poziomu "dojczlando-internetowego.
Przychylam sie do japonskiej Hondy, moja poprzednia maszynka to byla Kaaz Corporation z silnikeim Mitsubishi.
Ile procent wynegocjowales ? W najblizszy weekend jest Foire Agricole w Ettelbruck i idealna okazja do targowania sie!
Jak kupie Honde, to podnajmniesz mi zone do koszenia raz na tydzien )
- ogrodniczka
E tam. Pozbyc sie zony na caly dzien w weekend? Marzenie! Za darmo podwioze, i jeszcze z zimnym piwem dla Pana Szlachcica.
Nie jestes sam! Moze to jest pomysl na dzialnosc uslugowa ? Zajmowanie sie przez weekend cudzymi zonami, by panowie mogliby wreszcie W SPOKOJU wypic sobie piwko z nogami na stole, niezobowiazujaco patrzac na mecz w telewizji i wertujac playboya ? Albo pojsc z kumplami na ryby czy pograc w golfa.
Wiem, ze istnieje takie uslugi dla czworonoznych ....
Czy ten Jacoby ma rowniez serwis (konserwacja, reparacje) ?
Jaki masz konkretnie model Hondy i czy ma dwie stale predkosci trakcji, czy predkosc plynnie regulowana ?
Nie jestes sam! Moze to jest pomysl na dzialnosc uslugowa ? Zajmowanie sie przez weekend cudzymi zonami, by panowie mogliby wreszcie W SPOKOJU wypic sobie piwko z nogami na stole, niezobowiazujaco patrzac na mecz w telewizji i wertujac playboya ? Albo pojsc z kumplami na ryby czy pograc w golfa.
Wiem, ze istnieje takie uslugi dla czworonoznych ....
Czy ten Jacoby ma rowniez serwis (konserwacja, reparacje) ?
Jaki masz konkretnie model Hondy i czy ma dwie stale predkosci trakcji, czy predkosc plynnie regulowana ?
do Ogrodniczki
cicho babo,
wy tylko konspirowac, knuc i donosic potraficie.
taka zle pojmana korporacyjna solidarnosc
wy tylko konspirowac, knuc i donosic potraficie.
taka zle pojmana korporacyjna solidarnosc
Przez coś takiego, zdalnie sterowanego:
http://www.electrocar.pl/pl/produkt/24/spider-ild01
koszącego bardzo stromą skarpę przy autostradzie przegapiłam dziś zjazd na lotnisko w Pyrzowicach. Ale warto było
Może kup coś takiego i nie będziesz musiał z domu wychodzić, żeby skosić trawnik
http://www.electrocar.pl/pl/produkt/24/spider-ild01
koszącego bardzo stromą skarpę przy autostradzie przegapiłam dziś zjazd na lotnisko w Pyrzowicach. Ale warto było
Może kup coś takiego i nie będziesz musiał z domu wychodzić, żeby skosić trawnik
- ogrodniczka
do Zakapturzonego Amatora piwka, nóg na stole i Tv
Ależ ja Was cicho zakabluje, potem to już tylko głośny PLASK będzie.
To nie jest korporacyjna solidarność, to przyjażń polski-chińska !
To nie jest korporacyjna solidarność, to przyjażń polski-chińska !
Ostatnio zmieniony 02-07-2013, 20:26 przez ogrodniczka, łącznie zmieniany 1 raz.
- ogrodniczka