Kosiarka termiczna z samonapedem: jaka marka ?

Rozmowy o wszystkim, ale nigdy o niczym

Moderator: LuxTeam

Awatar użytkownika
xtheo7

Kosiarka termiczna z samonapedem: jaka marka ?

Post autor: xtheo7 »

Wlasnie, po 20 latach (!) bezuzterkowej pracy, padla mi <beczy> moja nieodzalowana kosiarka. Niech jej trawnik lekki bedzie i niech kosi trawniki niebianskie, Raju, Walhali lub gdzie tam martwe kosiarki sie ulatniaja.

Potrzebuje kupic nowa (teren do koszenia ok 800 m2, mala gorka, potrzebna kosiarka o mozliwie szerokim nozu, z samonapedem ale taka do pchania, a nie do siedzenia, kosz na trawe + ew. mulching).

Czy ktos wie, jaka marke wybrac, by w tym zalewie niereperowalnego, samorozchrzaniajacego sie chinskiego badziewia, kosiarka dozylaby chocby 8-u lat bez coroocznych wizyt u mechanika.

Honda ? Husqwarna ? McCulloch ? cos innego ?

Ogrodnicy i ogrodniczki, poradzcie prosze!

ps. Interesuja mnie kosiarki wylaczne takie, jak opisalem. Za samokoszacego robota fuzzy logic z napedem elektrycznym, rakietowym lub nuklearnym z gory dziekuje
Awatar użytkownika
digilante

Post autor: digilante »

Jak najbardziej polecam sklep Pana Jacoby, www.jacoby.lu, niedaleko od Ciebie. Trzeba sie troche potargowac i cena spada do poziomu "dojczlando-internetowego", a do tego super obsluga, roczne serwisy itd. Po dlugim czasie czytania o kosiarkach, wyszlo ze silniki Honda sa naprawde superlatywne. Wyczytalem ze model Honda HRX 537 jest najlepszy akurat na taki rozmiar trawnika jezeli chodzi o funkcje i cene. Pan Jacoby potwierdzil i juz od roku ogladam z balkonu z piwkiem w rece, jak zona goni kosiarke po ogrodzie.
Awatar użytkownika
xtheo7

digilante pisze:Jak najbardziej polecam sklep Pana Jacoby, www.jacoby.lu, niedaleko od Ciebie. Trzeba sie troche potargowac i cena spada do poziomu "dojczlando-internetowego.
Dzieki digilante
Przychylam sie do japonskiej Hondy, moja poprzednia maszynka to byla Kaaz Corporation z silnikeim Mitsubishi.

Ile procent wynegocjowales ? W najblizszy weekend jest Foire Agricole w Ettelbruck i idealna okazja do targowania sie!

Jak kupie Honde, to podnajmniesz mi zone do koszenia raz na tydzien :))
Awatar użytkownika
ogrodniczka

Post autor: ogrodniczka »

Dowcipnisie, zakabluje Was. <plotki>
a potem będzie <plask>
<figiel>
Awatar użytkownika
digilante

E tam. Pozbyc sie zony na caly dzien w weekend? Marzenie! Za darmo podwioze, i jeszcze z zimnym piwem dla Pana Szlachcica.

Xtheo - nie pamietam dokladnie - on chcial cos 1550 za maszyne, w internecie .de byla za 1250 chyba, i dal w koncu za 1290 czy tak jakos.
Awatar użytkownika
digilante

P.S.

> W najblizszy weekend jest Foire Agricole w Ettelbruck

Ja juz to widze. Wyszedl kupic kosiarke, wrocil z kombajnem, traktorem i stadem krow.
Awatar użytkownika
xtheo7

E tam. Pozbyc sie zony na caly dzien w weekend? Marzenie! Za darmo podwioze, i jeszcze z zimnym piwem dla Pana Szlachcica.

Nie jestes sam! Moze to jest pomysl na dzialnosc uslugowa ? Zajmowanie sie przez weekend cudzymi zonami, by panowie mogliby wreszcie W SPOKOJU wypic sobie piwko z nogami na stole, niezobowiazujaco patrzac na mecz w telewizji i wertujac playboya ? Albo pojsc z kumplami na ryby czy pograc w golfa.
Wiem, ze istnieje takie uslugi dla czworonoznych ....

Czy ten Jacoby ma rowniez serwis (konserwacja, reparacje) ?
Jaki masz konkretnie model Hondy i czy ma dwie stale predkosci trakcji, czy predkosc plynnie regulowana ?
Awatar użytkownika
xtheo7

do Ogrodniczki

cicho babo,
wy tylko konspirowac, knuc i donosic potraficie.
taka zle pojmana korporacyjna solidarnosc :p
Awatar użytkownika
digilante

Zerknij na moj oryginalny post - podaje tam model Hondy i fakt ze Pan Jacoby zajmuje sie tez serwisem, itd. Regulacja predkosci jest plynna. Dla zony zawsze ustawiamy aby bylo jak najszybciej.
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
Awatar użytkownika
anwi

Post autor: anwi »

Przez coś takiego, zdalnie sterowanego:
http://www.electrocar.pl/pl/produkt/24/spider-ild01
koszącego bardzo stromą skarpę przy autostradzie przegapiłam dziś zjazd na lotnisko w Pyrzowicach. Ale warto było :D
Może kup coś takiego i nie będziesz musiał z domu wychodzić, żeby skosić trawnik ;)
Awatar użytkownika
ogrodniczka

do Zakapturzonego Amatora piwka, nóg na stole i Tv

Ależ ja Was cicho zakabluje, potem to już tylko głośny PLASK będzie.
To nie jest korporacyjna solidarność, to przyjażń polski-chińska !
Ostatnio zmieniony 02-07-2013, 20:26 przez ogrodniczka, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ogrodniczka

Anwi, nie proponuj im tego Spidera bo będzie jak w reklamie z Tomaszem Kotem, który siedzi ze średniowieczną rodziną i tępo wglapia się w kręcące się skrzydła wiatraka.
Przestana chodzić do roboty, zarabiać na żony... rozpiją, roztyją i zbrzydną.
Oba dwa.
ODPOWIEDZ