Kirchberg - Hahn samochodem

Rozmowy o wszystkim, ale nigdy o niczym

Moderator: LuxTeam

misio

Post autor: misio »

Jak licze? Przelicz czas podrozy na czas podrozy tania linia, wliczajac w to dojazdy, parkingi, ewentualny nadbagaz itp.

Jak oni robia ze zawsze sa przed czasem? Dziecinnie prosta "sztuczka". Lot trwa godzine i 10minut - prawda? RyanAir podaje w rozkladzie, ze lot trwa... godzine i 30 lub 40minut... No i w 99% przypadkow beda zawsze przed czasem :) Proste co nie? A jak nawet jakies opoznienie im sie trafi, to i tak sie zmieszcza w tym co napisali w rozkladzie - co nie? Wszystko tez zalezy od tego jaki jest ruch, na lotisku czy w powierzu. Dlatego te rozklady sa tak sprytnie napisane :)

Poza tym, zawsze trzeba sprawdzic inne opcje. Np moze sie okazac ze lot normalna linia bedzie "tylko" 50Euro drozszy. To chyba nie jest za duzo i sie oplaca skorzystac co? Mi np Tanie linie sie "jeszcze" prawie zawsze oplacaja, ale jak zmienia lotnisko w Warszawie to juz nie bedzie tak kolorowo, zwlaszcza jak sie bedzie chcialo dostac na poludniowa czesc miasta.
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

No wiec tak - jechalam dzis do hahn i z powrotem - "tam" dalej objazdem, w niedzielne popoludnie bezproblemowo, choc dzis ruch byl nieco wiekszy - zajelo mi to 1 h 15min... Z powrotem, na sporym odcinku jedna polowka drogi - druga "sie robi" - ale bedzie za to super - poszerzaja, wyglada, ze klada jeszcze jeden pas i zmieniaja w niektorych miejscach profil zakretow - pod gore moze bedzie mozna swobodnie mijac np. wlokace sie ciezarowki ... :) Wyglada na to, ze ten remont jeszcze potrwa - o ile dobrze wpadlo mi w oko z tablicy informacyjnej, ktora mi gdzies tam mignela - do poczatku pazdziernika tego roku...

A co do polaczen - takiego jak z Hahn nie znajde bezposrednio z Luxa - po pierwsze, bo nic do Polski nie lata bezposrednio, a do Gdanska przez Kopenhage - czasowo smiem twierdzic, ze nie lepiej (chyba w sumie dluzej, z czekaniem w Kopenhadze okolo godziny...) - nie pamietam, musialabym sprawdzic w necie, ale wydaje mi sie, ze dluzej niz 2-3 godziny (w sumie), co jest tyle samo albo wiecej niz Ryanairem, z dojazdem do lotniska wlacznie....a cena - conajmniej 300 eur/osoba, a ostatnio kupilam 2 bilety do Gdanska za 47 eur (w sumie za 2, ze wszystkim!).... <lol>
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

Uzupelnie - wlasnie sprawdzilam - z Lux do Gdanska przez Kopenhage, na ten sam dzien, 2 bilety - 445 eur, czas podrozy - conajmniej 4 godziny, w tym 2,5 godziny w Kopenhadze na lotnisku.... i to jest najlepsze polaczenie - moze byc tez w sumie 9 godzin, 6, 5 godziny na lotnisku w Kopenhadze, za prawie 900 eur.... Nie wiem jak misiowi, mnie to sie nijak nie kalkuluje....
misio

Post autor: misio »

No ba. Zes Ameryke odkryla :) Tobie sie nie oplaca, ale nie latamy tylko do Gdanska (sa inne miasta w Polsce). Co wiecej, ja nie pisze tego w kontekscie Polski tylko ale np innych krajow tez :)

A mi lot do Warszawy KLM na 3 osoby wychodzi "zaledwie" 60 Euro wiecej. Raz wyszlo 80 co i tak jest porownywalnie z lotem z Hahn itp :)
ODPOWIEDZ