Tani francuski
Moderator: LuxTeam
Tani francuski
Dzis sie zaczely zapisy do CLL na j francuski na semestr zimowy, potrwaja do 5.06. w godz. 8-17.
Na 1 pietrze, trzeba wziac ze soba jakis dokument i dostanie sie termin na test kwalifikujacy w lipcu.
Pozdrawiam
Na 1 pietrze, trzeba wziac ze soba jakis dokument i dostanie sie termin na test kwalifikujacy w lipcu.
Pozdrawiam
Agata
CLL
Dodam tylko ze pierszenstwo przed wszytkimi maja ci, ktorzy zdecyduja sie na kontynuacje nauki. Nie dotyczy oczywiscie debiutantow.anwi pisze:W sierpniu jest drugi rzut zapisów, ale załapać można się tylko na wolne miejsca pozostałe po czerwcowych zapisach.
W przypadku CLL miejsce na kursie jest zagwarantowane po dokonaniu oplaty.
Pozdrawiam Bisia
Dzieki za info Agata. Dzisiaj umowilam sie na test na 11 lipca. Bylam jedyna osoba, ktora sie rejestrowala w tym czasie(ok. 9.30). Musze przyznac, ze niby prosta sprawa, ale ile trzeba sie nameczyc jesli wezmie sie ze soba 2-latka, ktory ma na wszystko wlasne zdanie i jest ono najczesciej odmienne niz moje
.

Ja tez bylam bardzo zdziwiona tym co zastalam.Agata pisze:jak to dzisiaj? to ja sie zerwalam prawie w srodku nocy zeby pierwszego dnia byc tam chwile przed godzina 8 (bo oczekiwalam dzikich tlumow) a Ty dzisiaj? i do tego dostalas miejsce na test? ha ha ha
Chyba to dlatego, ze nikt nie wierzy ze zapisy juz trwaja.
Pozdrawiam
Mysle, ze masz racje, ze ludzie nie wierza, ze zapisy juz sie zaczely.
Bardzo sie ciesze, ze udalo mi sie zalapc i jeszcze raz dziekuje za wiadomosc.

A mi sie udalo zapisac dzisiaj na semestr zimowy z franca (debiutant :P) - wczesniej umowilem sie na test, ktorego w zasadzie i tak nie mialem 
Jutro tez sa testy i zapisy. Bylem kolo 18 i widzialem, ze sa jeszcze wolne miejsca na francuski, moja dziewczyna zapisala sie na niemiecki, nie bedac wczesniej umowiona
Takze jezeli ktos sie nie zapisal na testy wczesniej, moze sprobowac sie zapisac jutro.
Czynne w godz. 11-19 - im wczesniej tym lepiej

Jutro tez sa testy i zapisy. Bylem kolo 18 i widzialem, ze sa jeszcze wolne miejsca na francuski, moja dziewczyna zapisala sie na niemiecki, nie bedac wczesniej umowiona

Takze jezeli ktos sie nie zapisal na testy wczesniej, moze sprobowac sie zapisac jutro.
Czynne w godz. 11-19 - im wczesniej tym lepiej

Szczerze?....Nie polecam! Kursy wprawdzie nie sa drogie (choc w tym roku kosztuja 250 eur za semestr...a moze za rok szkolny?), ale poziom zajec mnie kompletnie nie satysfakcjonowal - wg mnie byla to strata i czasu i pieniedzy....i nie jestem w tej opinii odosobniona.... Ale jednak jest to jakas alternatywa przy braku miejsc na kursach w CLL - jak te kursy wygladaja, sprawdze w tym roku - udalo mi sie zapisac, zaczynam w tym tygodniufram pisze:Czy ktos moze uczeszczal do szkoly Amities Francaises? Warto sie do nich zapisac?

250 to cena za cały rok za 2x w tygodniu, więc mniej więcej wychodzi to samo co w CLL. Wydaje mi się, że dużo zależy od nauczyciela, na jakiego się trafi. Ja chodziłam do CLL na 3-tygodniowy kurs wakacyjny w zeszłym roku i niezbyt byłam zadowolona z gościa prowadzącego. Ale znalazły się osoby, które go sobie bardzo chwaliły. Kwestia gustu. Poza tym chyba dużo też zależy od własnego nastawienia. Jeżeli dany język ci się podoba, to samo przyjdzie <lol> . Może więc dlatego ten CLL mi nie siadł, bo do samego języka się nie mogę przekonac <rotfl> . Pochodzimy zobaczymy.