Wypożyczanie i ściąganie filmow z internetu

Rozmowy o wszystkim, ale nigdy o niczym

Moderator: LuxTeam

Szabadabada

Wypożyczanie i ściąganie filmow z internetu

Post autor: Szabadabada »

Witam,
Rozpoczynam moją przygodę z kinem domowym. Słyszałam o serwisach internetowych, z których można legalnie za drobną opłatą (a czasem i bez) ściągnąć lub wypożyczyć filmy. Jakie macie w tym temacie doświadczenia, co polecacie a co odradzacie? Wczoraj próbowałam wypożyczyć film z amazona, ale dostałam informację zwrotną, że usługa nie jest dostępna w Luksemburgu.
Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi
Borys

Post autor: Borys »

Raczej kiepski kraj sobie wybralas na legalne kupowanie poprzez sciagnie z internetu filmow, muzyki i czego tam jeszcze dusza.

Kraj jest maly i nikomu sie nie oplaca legalizowanie czy tam licencjonowanie do sprzedazy na tertyorium akurat kraju w ktorym nam przyszlo mieszkac.

Wydaje mi sie ze pozostaja Ci tylko uslugi VOD dostarczane przez glownych providerow w Luksie czyli P&T, Tango i pewnie cos tam jeszcze sie znajdzie.
Ura Bura Szef Podwóra
zzz

Post autor: zzz »

Borys ma niestety rację jeśli chodzi o filmy - trudno będzie znaleźć serwis, który ma licencję na Luksemburg. Więc jeśli mieszkasz tutaj, a nie za miedzą, to może być trudno coś znaleźć online.

Natomiast jeśli chodzi o muzykę, to ja z powodzeniem kupuję mp3 w serwisie Nokii. Oni nie mają problemów z licencjonowaniem (czy nie wiem jak to nazwać), więc możesz śmiało tam kupować. Ale to niestety tylko muzyka, filmów w ofercie nie mają.

Możesz próbować jeszcze kombinować z proxy, żeby ukryć przed dostawcą filmów swoje rzeczywiste położenie geograficzne. Wtedy mogłabyś kupować filmy nawet w polskich serwisach. Nie jest to legalne rozwiązanie, tak samo jak nie jest legalne odbieranie z satelity nc+ albo Cyfrowego Polsatu za granicą.
Awatar użytkownika
fenix

Post autor: fenix »

dla przestrogi ,to powiem ,ze mam neta z ich telekumunikacji _mobilny za 20€.
pociagnalem ZA 20 godzin z "aresa" filmy "'gladiatora " i "narnie" ---186€ ---zaplacilem <bezradny>
Awatar użytkownika
inesitka

Post autor: inesitka »

itunes ma licencję na Luksemburg. działa
gabrjel

Post autor: gabrjel »

publichd.se ma licencję na cały świat :)
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
zzz

Post autor: zzz »

fenix pisze:dla przestrogi ,to powiem ,ze mam neta z ich telekumunikacji _mobilny za 20€.
pociagnalem ZA 20 godzin z "aresa" filmy "'gladiatora " i "narnie" ---186€ ---zaplacilem <bezradny>
Może jest jeszcze zbyt wcześnie rano, ale w ogóle nie zrozumiałem tego posta. Czy ktoś mi to może przetłumaczyć?
Awatar użytkownika
irja28

Post autor: irja28 »

Jeśli masz PS to możesz korzystać z MUBI. Można wypożyczać filmy i oglądać niektóre bezpłatnie. Mają aktualną ofertę festiwali filmowych z całego świata. Niestety część filmów w Lux nie możesz obejrzeć, ale wybór i tak jest duży. To akurat świetna propozycja dla wielbicieli ambitniejszego kina, których repertuar multipleksów przyprawia o mdłości ;)
ODPOWIEDZ