Chciałam się podzielić z Wami historią Antosi Wieczorek: http://antoninawieczorek.pl, o której dowiedziałam się pod koniec zeszłego roku. Od tamtej pory staram się wspierać akcję zbierania pieniążków na operację nóżek Antosi. Antosia urodziła się w Knurowie, w tym samym szpitalu, gdzie ja, także stała mi się bliską osobą, chociaż nigdy jej nie poznałam osobiście.
W obrębie kończyn dolnych Antosi brakuje w obu nogach kości strzałek, kości piszczelowe są zgrubiałe i wygięte do przodu. Występuje również poważny niedorozwój stóp, w lewej posiada tylko trzy paluszki, a w prawej dwa. Lekarze mówią, że jest szansa, aby Antosia mogła stanąć na swoich nóżkach, ale koszty leczenia są ogromne. Jeżeli się nie powiedzie, Antosia najprawdopodobniej będzie poruszać się na dwóch protezach.
Rodzina Antosi uzbierała już ponad 50% potrzebnej kwoty, jednak pieniążki ciągle są potrzebne. Niech zbliżająca się Wielkanoc sprawi, że Zajączek przyjdzie do Antosi i przybliży ją do celu - uzbieranej kwoty na operację nóżek w USA.
Kasia
Ratujemy nóżki Antosi!
Moderator: LuxTeam