Problem z rozliczeniem rachunków na koniec wynajmu.

Rozmowy o wszystkim, ale nigdy o niczym

Moderator: LuxTeam

max

Problem z rozliczeniem rachunków na koniec wynajmu.

Post autor: max »

Mam mały problem z rozliczeniem tkz. "Decompte final". Po ponad dwóch latach wynajmu wyprowdziłem się z wynajmowanego mieszkania. Po 5 miesiącach od wyprowadzki dostałem rachunki za media, opłaty itp do rozliczenia. W całym tym zestawie rachunków, są też faktury za kablówkę Numericable, za 25 miesiecy wynajmu jest ok. 460€. Problem w tym, że ja nigdy nie podpisywałem umowy z Numericable, faktury są na właściciela, który żąda zapłaty. W umowie wynajmu jest wpisane "TV cable" w opłatach. Właściciel coś wspominał na początku, że jest kablówka, ale bez żadnych konkretów. Kablówki nigdy nie używaliśmy, było tylko gniazdko, tunera nie było, miałem polską tv z satelity.

Druga kwestia, że są to pierwsze rachunki za media, itp, jakie dostałem dopiero po 30 miesiącach, mimo ponagleń, nic wcześniej nie otrzymywałem od właściciela. Czy rachunki nie powinny być dostarczane z początkiem każdego roku, a nie jak w tym przypadku po ponad 2,5 roku? Gdybym widział te rachunki, to mógłbym wypowiedzieć coś czego nie używam. Co radzicie zrobić z tym fantem? Z góry dziękuję za pomoc.
Irek-W

Post autor: Irek-W »

Witam
zaplacisz ,masz z glowy
nie zaplacisz wezmiesz adwokata sprawa bedzie sie ciagla miesiacami itd,zaryzykuj idz do adwokata na porade ,normalnie pierwsza godzina tzn porada jest darmowa.
ODPOWIEDZ