Smieszne Fotki
Moderator: LuxTeam
Re: Zagadka
Centre Intercomunal pour des Personnes Agées, czyli
Srodgminne centrum dla osob w podeszlym wieku
Kiedys, gdy odwiedzil mnie w Luxie moj tata, po odkryciu powyzszej pankarty, zapowiedzialem mu, ze jak bardzo zdziadzieje, do wysle go do CIPY. Bardzo mu sie nagle zachcialo dziadziec....
Srodgminne centrum dla osob w podeszlym wieku
Kiedys, gdy odwiedzil mnie w Luxie moj tata, po odkryciu powyzszej pankarty, zapowiedzialem mu, ze jak bardzo zdziadzieje, do wysle go do CIPY. Bardzo mu sie nagle zachcialo dziadziec....

CIPA - CENTRE INTEGRE POUR PERSONNES AGEESmisio pisze:A kto zgadnie gdzie kieruje nas ten z
czyli po polsku dom pogodnej starosci <mrgreen>
prawde mowiac tak sie oswoilem z tym skrotem, ze nie wywoluje juz u mnie emocji <roll>
po prostu od paru lat pracuje nad takim projektem, czyli potocznie grzebie w CIPIE
-
Łabędź i Kon wybrali się do Luxemburga. Zaopatrzyli się w samouczki i postanowili odtąd rozmawiać ze sobą wyłącznie .... po francusku. Zanim znajdą lokum, przynajmniej za pierwszą noc zmuszeni byli zabólić w hotelu. Wieczorem Łabędź puka do pokoju Kona:
- Qui est la ? - pyta Kon.
- Je !
- Te ?
- Me !
- Możesz wejść, Łabędź.
Zastanawiam się gdzie ekonomicznie zatrzymać się w Luxie np. na tydzień, aby w tym czasie, mam nadzieję, znaleźć lokum na wynajem ?
<czyta> <mysli>
- Qui est la ? - pyta Kon.
- Je !
- Te ?
- Me !
- Możesz wejść, Łabędź.
Zastanawiam się gdzie ekonomicznie zatrzymać się w Luxie np. na tydzień, aby w tym czasie, mam nadzieję, znaleźć lokum na wynajem ?
<czyta> <mysli>