TV + Internet
Moderator: LuxTeam
TV + Internet
Poniewaz niedlugo zostane szczesliwym mieszkancem Luxemburga, a konkretnie wioski Itzig, mam pytanie odnosnie providera internetu i TV; czy ktos moglby polecic cos dobrego?<pomocy>
z tego co wiem odpada Coditel (nie dotarli jeszcze do Itzig Plateau), cyfra plus i polsat tez, poniewaz od kilku lat nie mieszkam w Polsce i przeprowadzam sie z "Zabolandii" (Francji).
Z gory dziekuje
z tego co wiem odpada Coditel (nie dotarli jeszcze do Itzig Plateau), cyfra plus i polsat tez, poniewaz od kilku lat nie mieszkam w Polsce i przeprowadzam sie z "Zabolandii" (Francji).
Z gory dziekuje
/AS/
Osobiście nie polecam internetu z Eltrony. Chyba, że ktoś potrzebuje miernej jakości połączenia (z częstymi lecz nie długimi przerwami). Sama Eltrona tak naprawdę nie posiada serwera dostępowego, lecz ich partner Luxembourg Online (www.internet.lu). Ceny u nich są przystępne, od 26E/mies + abonament za TV (dla Eltrony). Nie wiem czy Itzig obsługiwane jest przez ten sam serwer sieciowy ale w Lux-ville to przerwy bywają ostatnio niemal każdego dnia.
Słyszałem dobre opinie o internecie z Tele2, ale w tym wypadku trzeba prawdopodobnie założyć linię telefoniczną, co z resztą nie stanowi tutaj problemu.
Słyszałem dobre opinie o internecie z Tele2, ale w tym wypadku trzeba prawdopodobnie założyć linię telefoniczną, co z resztą nie stanowi tutaj problemu.
Wielkie dzieki za info! A swoja droga szkoda ze do Lux'a nie dotarl jeszcze serwis taki jak od roku conajmniej jest w "Zabolandii" gdzie za TV+internet+Tel nieograniczony do calej EU+USA+CANADA (US i CAN nawet na komorki) place 36 euro!!!! Rodzina w PL juz rozpacza ze skoncza sie godzinne pogaduszki przez telefon <lol>
/AS/
- kajapapaja
ale jak masz internet to mozna godzinami gadać na Skype - i kosztuje cie tylko tyle co abonament za internetAnika pisze:Rodzina w PL juz rozpacza ze skoncza sie godzinne pogaduszki przez telefon
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
Za 10€ na 3-4 miesiace mozesz miec telefony jak powiedzilas uzywjac www.voipcheap.com. Sprawdzony od 19 miesiecy. Francuzi tez uzywaja tego systemu.
Internet niestety tylko PT albo TELE2. W PT wychodzi 45€ na miesiac z telefonem stacjonarnym (awaryjnym). internet przez kabel sprawdzi sie dobrze tylko gdy mieszkasz w domu jednorodzinnym w terenie o rzadkiej zabudowie.
Internet niestety tylko PT albo TELE2. W PT wychodzi 45€ na miesiac z telefonem stacjonarnym (awaryjnym). internet przez kabel sprawdzi sie dobrze tylko gdy mieszkasz w domu jednorodzinnym w terenie o rzadkiej zabudowie.
Dokładnie tak. Całość potrwa 3-6 tygodni. Wniosek o telefon złóż na poczcie tak szybko jak się da, najlepiej na poczcie głównej naprzeciwko dworca. Ponadto potwierdzam stabilność łącza internetowego Tele2 i dobry serwis.Anika pisze:chyba zdecyduje sie na Tele2 (Tango); maja pakiet 3 w jednym; ale jak rozumiem musze najpierw podlaczyc tradycyjny telefon a potem przeniesc sie na Tele2?
Tak dla przyzwoitosci wspomne moze jeszcze tylko, ze jest LuxembourgOn-Line (tzw. LOL) znajdziesz ich na stronie www.internet.lu Wiem, ze ostatnio wzieli sie troche za "dopieszczanie" klientow i po pierwsze obnizyli stawki a po drugie poszerzyli oferte. Nie wiem, czy zaoferuja ci pakiet z telewizja i komorka w jednym, ale z pewnoscia moga ci zaoferowac internet+telefon za pojedynczy abonament a ponadto maja w swojej ofercie internetowej takze opcje VoIP pod nazwa iPhone. O ile mam u nich internet (i jestem zadowolony), to z iPhona nie korzystalem nigdy, bo wystarcza mi Skype. Ale z cala pewnoscia ich oferta jest do rozwazenia.
Tylko zaraz cie poprosi o 12euro.
Od dluzszego czsu wszystkim znajomym pokazuje voipcheap tutaj i w Polsce. Ale na chyba 50 osobb tylko 2 zalapaly (ty jestes ta druga) . Na dodatek istnieja jeszcze:
www.voipbuster.com
www.freecall.com
Najciekawsza cecha tych systemow jest, ze jak jest dostep do internetu e.g. laptop to mozna dzonic ile sie chce za darmo. Wlasnie bylem na wakacjach z laptopem w apartamencie z internetem i dzwonilem stamtad do do woli.
W domu tez wysylam SMSy bo nie musze scibolic na malej klawiaturze telefonu.
Nastepnie bije wszystkie serwisy , ktore karza czekac na operatora liczac, ze ktos sie podda jak mu duzo minut wystuja - ja sie nie boje!!!
Ostatnia zaleta to ze prowadzi (z lekka pomoca)ksizke telefoniczna.
Od dluzszego czsu wszystkim znajomym pokazuje voipcheap tutaj i w Polsce. Ale na chyba 50 osobb tylko 2 zalapaly (ty jestes ta druga) . Na dodatek istnieja jeszcze:
www.voipbuster.com
www.freecall.com
Najciekawsza cecha tych systemow jest, ze jak jest dostep do internetu e.g. laptop to mozna dzonic ile sie chce za darmo. Wlasnie bylem na wakacjach z laptopem w apartamencie z internetem i dzwonilem stamtad do do woli.
W domu tez wysylam SMSy bo nie musze scibolic na malej klawiaturze telefonu.
Nastepnie bije wszystkie serwisy , ktore karza czekac na operatora liczac, ze ktos sie podda jak mu duzo minut wystuja - ja sie nie boje!!!
Ostatnia zaleta to ze prowadzi (z lekka pomoca)ksizke telefoniczna.