Sasiedzi codziennie puszczaja portugalskie hity disco polo

Rozmowy o wszystkim, ale nigdy o niczym

Moderator: LuxTeam

PolskaInez

Sasiedzi codziennie puszczaja portugalskie hity disco polo

Post autor: PolskaInez »

Codziennie moi sasiedzi kaza mi sluchac NARZUCAJA MI ZE MUSZE TO SLUCHAC bardzo glosno TE ICH portugalskie hity disco polo i caly czas te same piosenki cztery leca w kolko
juz je prawie na pamiec znam <roll> kiedys zwrocilismy uwage ale i tak nic sobie z tego nie robia dalej to puszczaja bardzo glosno,niech sobie sluchaja owszem ale po co tak glosno zeby kazdy ich piosenek musial na muss sluchac <?> <!>
Nie wiem za kogo ci PORTUGALCZYCY TU SIE UWAZAJA ..
I te ich przeboje uwazaja za niewiadomo jakie hity cudowne <lol> ,przeciez to zwykle disco polo <roll>
A NIE DAJ BOZE SKRYTYKUJ :?
Majac pasje-zaintersownia-hobby ,wtedy zycie staje sie naprawde ciekawe
Awatar użytkownika
irja28

Post autor: irja28 »

Przykro mi, doświadczyłam tego również w Polsce....sąsiedzi z dołu maltretowali mnie przez 3 dni kolorowymi kredkami (taka dziecięca piosenka), w innym mieszkaniu - techno, w ostatnim - disco polo.

Jeśli poza ciszą nocną to niewiele da się zrobić. Można prosić, można grozić, można ignorować, ewentualnie zainwestować w dobre kolumny i pokazać im, jakie disco polo jest super (W Chinach już wiedza ;)

PS. Myślę, że to nie fair pisać, że za kogo się mają Portugalczycy...jak dla mnie głupota nie zna narodowości, wieku i rodowodu ;)
Ostatnio zmieniony 28-06-2012, 15:18 przez irja28, łącznie zmieniany 1 raz.
agf

Post autor: agf »

i wczoraj za to sroga spotkała ich kara ;-)!
Awatar użytkownika
irja28

agf pisze:i wczoraj za to sroga spotkała ich kara!
No ba...ja to się nawet cieszę, bo mieszkam w centrum i tu po każdym meczu było trąbienie do 1-2 w nocy ;) a wczoraj cichutko....kilku Hiszpanów tylko świętowało ;)
PolskaInez

irja28 pisze:

PS. Myślę, że to nie fair pisać, że za kogo się mają Portugalczycy...jak dla mnie głupota nie zna narodowości, wieku i rodowodu ;)
Ogolnie to Portugalczycy za bardzo rozpanoszyli sie w tym Luksemburgu mysla I GLOSZA TAKA TEZE ZE wszystko co z Portugali to jest super ..i niewiadomo co :| aCO JEST Z INNXCH NARODOWOSCI to nie zawsze musi byc ich super :x
Ostatnio zmieniony 28-06-2012, 15:29 przez PolskaInez, łącznie zmieniany 1 raz.
PolskaInez

[quote="irja28"] ewentualnie zainwestować w dobre kolumny i pokazać im, jakie disco polo jest super (W Chinach już wiedza ;)

quote] <mrgreen>
Awatar użytkownika
irja28

Wpadnij na kawę do Fiels, zobaczysz jak tu jest super ;)
Awatar użytkownika
irja28

PolskaInez pisze:
irja28 pisze: ewentualnie zainwestować w dobre kolumny i pokazać im, jakie disco polo jest super (W Chinach już wiedza ;)

quote] <mrgreen>

Tylko pamiętaj o żelaznej zasadzie: Z uśmiechem...
PolskaInez

irja28 pisze:
PolskaInez pisze:
irja28 pisze: ewentualnie zainwestować w dobre kolumny i pokazać im, jakie disco polo jest super (W Chinach już wiedza ;)

quote] <mrgreen>

Tylko pamiętaj o żelaznej zasadzie: Z uśmiechem...
To prawda disco polo polskie robi ogromna furore w Chinach :) a nam tutaj zostaje sluchanie zagranicznego portugalskiego disco polo jak nie po sasiedzku na ulicach to w klubach MUZYKA zwiewna latwo wpadajaca do ucha tanca <mrgreen>
Awatar użytkownika
JAgniecha

Post autor: JAgniecha »

Ja tam swoich portugalskich sąsiadów raczę naszymi "czerwonymi koralami" i chyba im się nawet podoba bo jeszcze nikt nam uwagi nie zwrócił, a lubię sobie posłuchać jakiejś głośnej muzyki do obiadu :D
Awatar użytkownika
irja28

Może ja jakaś głucha jestem, ale mieszkam ponad 1,5 roku w Larochette i jeszcze nie słyszałam tutejszego disco...a pracuję w domu więc jestem na bieżąco.

Gdyby mi tak ktoś z fado dawał czadu to bym się nawet nie obraziła. Jestem wierną fanką już od 13 lat ;)
Awatar użytkownika
mirfex69

Post autor: mirfex69 »

Pewne jest jedno-tak jak w kazdym kraju znajdzie sie mila czesc ludzi tak i mniej przyjemnych w kazdym narodzie sie znajdzie.A czy portugalczyk czy anglik,hiszpan czy polak to juz mniejsza bo nie liczy sie to jakim jezykiem sie mowi a to jakim sie jest czlowiekiem.Ja nie spotkalem na przyklad niemilego portugalczyka poki co.A,ze ich tu duuuzo i pohalasowali po wygranych meczach..mile to bardzo nie bylo gdy chce sie wyspac do pracy a tu klaksony.Tylko gdyby nasi..jakim cudem wygrywali roblibysmy dokladnie to samo:)
A co do disco to bylo italo disco,my mamy disco polo a portugalczycy..co maja?porto disco? :)
pozdrawiam i dobrych emocji w ostatnich chwilach euro :)
mirfex69
Awatar użytkownika
irja28

musica pimba to się zwie :) Uwielbiana przez starsze pokolenie , namiętnie grywana nawet na tutejszych weselach;) Nie kumam tego rytmu, ale jak się im podoba to luzik.
PolskaInez

irja28 pisze:Może ja jakaś głucha jestem, ale mieszkam ponad 1,5 roku w Larochette i jeszcze nie słyszałam tutejszego disco...a pracuję w domu więc jestem na bieżąco.
;)
Nie mow ja to disco polo wszedzie tu slysze w kazdym klubie z aut "felisa felisa aj seciu bero aj se ciu bero" <roll>
Awatar użytkownika
irja28

ej no teraz to przeginasz...przecież to brazylijskie a nie portugalskie ;)

I uwierz mi, pół roku temu jak byłam na południu Francji to też to nucili..a tam jakoś Portugalczyków nie widziałam.Musi być jakaś zbiorowa psychoza!;)
ODPOWIEDZ