Berchem

Rozmowy o wszystkim, ale nigdy o niczym

Moderator: LuxTeam

TheKingOfGalaxy

Berchem

Post autor: TheKingOfGalaxy »

Witam mam pytanie co sądzicie o Berchem? Czy są tam jakieś mieszkania do wynajęcia? Jaka okolica? Jeszcze nigdy nie byłem w Luksemburgu i wszystkie informacje są ciekawe, z góry dzięki za info pozdrawiam
Awatar użytkownika
stary

Post autor: stary »

Przyjedz zobacz. Z bellgium tam i z powrotem zdążysz w jeden dzień...........

http://maps.google.fr/maps?hl=fr&q=berc ... CCQQ8gEwAA

a czy są mieszkania do wynajęcia to w informatorium są linki nie zapominając ze wszystkiego nie ma w sieci i ogłoszenia na szybach agencji widać jak się chodzi na piechotę .....
Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem,
.. toż to nie piwo !
TheKingOfGalaxy

Heh,obecnie nie mieszkam w Belgi tylko w Polsce ,dlatego jeśli ktoś zna te okolice prosiłbym o jakieś cenne uwagi i opinie

Z góry dziękuję
Borys

Re: Berchem

Post autor: Borys »

TheKingOfGalaxy pisze:Witam mam pytanie co sądzicie o Berchem?
Ja akurat nic nie sadze o Berchem - a w sumie to nie bardzo rozumiem pytanie.
TheKingOfGalaxy pisze:Czy są tam jakieś mieszkania do wynajęcia?
Tak sa.
TheKingOfGalaxy pisze:Jaka okolica?
Nazwalbym ja ciekawym zadupiem. Nic tam nie ma a do miasta blisko. Stacja kolejowa jest - wsiadasz w pociag i po 4 czy 5 minutach jestes na dworcu glownym.
TheKingOfGalaxy pisze:Jeszcze nigdy nie byłem w Luksemburgu i wszystkie informacje są ciekawe, z góry dzięki za info pozdrawiam
Mysle ze w takiej sytuacji warto byloby sie do tego Luxa wybrac by sie przekonac jak tam jest. Tudziez zadac nieco bardziej konkretnie swoje pytania, poki co nie bardzo wiadomo pod jakim katem sie wypytujesz, czy chcesz sie tam wprowadzic ? Sam ? Z rodzina ? Gdzie bedzie Twoja praca ? Czy moze tylko chcesz odwiedzic to miejsce turystycznie :) ? Skad pomysl na Berchem nie bedac nigdy wczesniej w Luksie ?

Rowniez pozdrawiam.
Ura Bura Szef Podwóra
MaWi

Post autor: MaWi »

Borys pisze:Nic tam nie ma a do miasta blisko.
Jak to nic nie ma? A najwieksza w Europie stacja benzynowa; punkt zborny wszystkich niemal tirow z calej Europy, ktory funkcjonuje niemal jak panstwo w panstwie, o ktorym nakrecono nawet film i specjalnie dla ktorego ma zostac rozbudowana do 8 pasm autostrada w tym miejscu po to, zeby stojace w kolejce do zaparkowania ciezarowki nie blokowaly, czasem nawet na dlugosci kilku kilometrow, prawego pasa autostrady? To jest dopiero atrakcja, dla ktorej warto odwiedzic Berchem! :)
Awatar użytkownika
wilqs72

Post autor: wilqs72 »

I mają jedną z lepszych drużyn piłki ręcznej w Luksemburgu :)
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
TheKingOfGalaxy

wilqs72, a wiesz coś więcej o tej drużynie? będę szukał klubu piłki ręcznej w Luks i w Belgi,jestem zawodnikiem ,jeśli masz jakieś ciekawe informacje to chętnie się czegoś dowiem,Pozdrawiam
Awatar użytkownika
wilqs72

Post autor: wilqs72 »

TheKingOfGalaxy pisze:wilqs72, a wiesz coś więcej o tej drużynie? będę szukał klubu piłki ręcznej w Luks i w Belgi,jestem zawodnikiem ,jeśli masz jakieś ciekawe informacje to chętnie się czegoś dowiem,Pozdrawiam
Info o drużynie można znaleźć na ich stronie: HC Berchem, wiele więcej nie wiem, poza tym że kilku zawodników występuje w reprezentacji narodowej i kilka razy wygrali mistrzostwo (ostatnio w 2006) oraz puchar (ostatnio w 2010) kraju. Piłka ręczna jest tu dość popularna, o klubach i federacji do poczytania tutaj: Fédération Luxembourgeoise de Handball, wiem też że są w Luksemburgu grający lub trenujący Polacy.
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
aaablazej

piłka ręczna

Post autor: aaablazej »

Cześć . Tak się składa,że gram w ręczna w Luksie a wcześniej przez 2 lata w Belgii. jak chcesz cos wiecej sie dowiedziec napisz na maila aaablazej@wp.pl pogadamy na skype czy cos w tym rodzaju... pzdr
ODPOWIEDZ