Problem z telewizja N

Rozmowy o wszystkim, ale nigdy o niczym

Moderator: LuxTeam

zb567

Problem z telewizja N

Post autor: zb567 »

Witam,

Od jakiegos czasu odbieram tylko kanaly z Hotbirda, zas w przypadku Astry otrzymuje komunikat "Brak sygnalu".
Dodam jeszcze, iz parametry "jakosc" i "sila" dla Astry sa bardzo wysokie (w okolicach 90), i ze Astra zostala stracona z dnia na dzien bez zadnego majstrowania przy kablach, czy tez aktualizacji dekodera - wieczorem jeszcze byla a dnia nastepnego juz nie :-(.

Czy komos sie cos podobnego przydarzylo i/lub jest w stanie poradzic jak odzyskac Astre?

Z gory dziekuje za wszystkie porady.
Awatar użytkownika
tommy

Post autor: tommy »

Witam
Sprawdzilem u siebie Astry brak... Nie moge jednak powiedziec czy kiedys w ogole byla.
Nie zauwazam roznicy w odbiorze.
Awatar użytkownika
nicola24

Post autor: nicola24 »

ja tez mam problem z telewizja ogolnie brak programow
Awatar użytkownika
wilqs72

Re: Problem z telewizja N

Post autor: wilqs72 »

zb567 pisze:Witam,

Od jakiegos czasu odbieram tylko kanaly z Hotbirda, zas w przypadku Astry otrzymuje komunikat "Brak sygnalu".
Dodam jeszcze, iz parametry "jakosc" i "sila" dla Astry sa bardzo wysokie (w okolicach 90), i ze Astra zostala stracona z dnia na dzien bez zadnego majstrowania przy kablach, czy tez aktualizacji dekodera - wieczorem jeszcze byla a dnia nastepnego juz nie :-(.

Czy komos sie cos podobnego przydarzylo i/lub jest w stanie poradzic jak odzyskac Astre?

Z gory dziekuje za wszystkie porady.
Nie wiem, o które konkretnie kanały z Astry chodzi, bo sam oglądam tylko programy z pakietu n-ki, ale wczoraj sprawdziłem i wygląda na to, że u mnie - mimo niezbyt dobrego odbioru Astry (siła/jakość 30%/60%) - kanały z Astry jednak są (np. Das Erste HD, ZDF HD, Anixe HD itp.)
O ile dobrze pamiętam kilka dni temu była aktualizacja listy kanałów (doszło kilka kanałów HD) więc może to przez to - spróbuj przejść przez konfigurację anteny i jeszcze raz zaktualizuj listę kanałów - być może nie zaszkodzi :)
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
ODPOWIEDZ