Nic dodać nic ująć

Rozmowy o wszystkim, ale nigdy o niczym

Moderator: LuxTeam

Awatar użytkownika
xtheo7

Post autor: xtheo7 »

digilante pisze: Wyjezdzam na jakas wyspe bezludna, i robie deklaracje ze jest to teraz panstwo Digilantium.
Pelna nazwa tego nowego, niezawislego, wyspiarskiego panstwa zapewne brzmi

Republic of Digilantum Tremens

a jego ojciec-zalozyciel nosi dozywotni tytul Lorda Protektora-ArcyVadora....[/i]
MaWi

Post autor: MaWi »

digilante pisze:A na koniec powiem ze, MaWi, bys sie wstydzil, przestal pisac posty, i juz publicznie nie pokazywal. Myslalem ze jestes prawdziwym bajkopisarzem, ale ten kutafon jest mistrzem wobec Ciebie <mrgreen>
Digi, niestety trafiles w samo sedno - wstyd mi tak, ze chyba sie zapadne pod ziemie. Ale to jak juz wroce do Luxa; bo przeciez tam pod ziemia maja to zloto i dyjamenty <mrgreen>
tommy.b

Post autor: tommy.b »

A ja tam się nie podniecam, bo szczęście, spokój i dostatek lubią rozgłos tylko na okładce Marie Claire :) ... Cóż, pewnie cierpię na syndrom Pana Samochodzika...
nocker

Post autor: nocker »

digilante pisze: Przynajmniej mi jest to jasne ze 100% z tych dwoch trylionow dlugu po prostu lezy sobie tutaj i czeka, lub jest inwestowane tak ze Lux robi z tego zysk. Na kazda osobe tutaj na tym forum, ludzie z innych panstw zainwestowali prawie 4 miliony dolarow - bardzo nam ufaja ;) Proponuje grupowy rabunek bankow i uciekajmy wszystcy razem do polski <mrgreen>
Dokładnie! Powiedziałbym nawet, że istnieje bardzo duża korelacja między długiem zewnętrznym na osobę a ratingiem kredytowym kraju. Ja myślę, że za artykuł jest odpowiedzialny młodziutki, podrzędny dziennikarzyna, który albo nie miał na nich makroekonomii albo miał 17 poprawek, a ostatecznie tatuś przepchnął go na następny rok. Po uzyskaniu dyplomu, człowieczek ten był tak dumny, że pokusił się o napisanie szokującego artykułu na temat gospodarki jakiegoś tam państewka Luksemburg, o którym inny zafascynowany Amerykanin jedzący kolejnego hamburgera wie tyle, że na 100% jest w Niemczech, które by the way są oczywiście stanem w Państwie Europa. Dziennikarz zasłużenie spalony w zawodzie!

A na koniec, reszta przyszłych dziennikarzy, którzy zaserwują nam podobne "breaking news": http://www.youtube.com/watch?v=fJuNgBkloFE
nocker

Post autor: nocker »

digilante pisze: Przynajmniej mi jest to jasne ze 100% z tych dwoch trylionow dlugu po prostu lezy sobie tutaj i czeka, lub jest inwestowane tak ze Lux robi z tego zysk. Na kazda osobe tutaj na tym forum, ludzie z innych panstw zainwestowali prawie 4 miliony dolarow - bardzo nam ufaja ;) Proponuje grupowy rabunek bankow i uciekajmy wszystcy razem do polski <mrgreen>
Dokładnie! Powiedziałbym nawet, że istnieje bardzo duża korelacja między długiem zewnętrznym na osobę a ratingiem kredytowym kraju. Ja myślę, że za artykuł jest odpowiedzialny młodziutki, podrzędny dziennikarzyna, który albo nie miał na nich makroekonomii albo miał 17 poprawek, a ostatecznie tatuś przepchnął go na następny rok. Po uzyskaniu dyplomu, człowieczek ten był tak dumny, że pokusił się o napisanie szokującego artykułu na temat gospodarki jakiegoś tam państewka Luksemburg, o którym inny zafascynowany Amerykanin jedzący kolejnego hamburgera wie tyle, że na 100% jest w Niemczech, które by the way są oczywiście stanem w Państwie Europa. Dziennikarz zasłużenie spalony w zawodzie!

A na koniec, reszta przyszłych dziennikarzy, którzy zaserwują nam podobne "breaking news" w niedalekiej przyszłości: http://www.youtube.com/watch?v=fJuNgBkloFE
ODPOWIEDZ