digilante pisze:
Przynajmniej mi jest to jasne ze 100% z tych dwoch trylionow dlugu po prostu lezy sobie tutaj i czeka, lub jest inwestowane tak ze Lux robi z tego zysk. Na kazda osobe tutaj na tym forum, ludzie z innych panstw zainwestowali prawie 4 miliony dolarow - bardzo nam ufaja
Proponuje grupowy rabunek bankow i uciekajmy wszystcy razem do polski <mrgreen>
Dokładnie! Powiedziałbym nawet, że istnieje bardzo duża korelacja między długiem zewnętrznym na osobę a ratingiem kredytowym kraju. Ja myślę, że za artykuł jest odpowiedzialny młodziutki, podrzędny dziennikarzyna, który albo nie miał na nich makroekonomii albo miał 17 poprawek, a ostatecznie tatuś przepchnął go na następny rok. Po uzyskaniu dyplomu, człowieczek ten był tak dumny, że pokusił się o napisanie szokującego artykułu na temat gospodarki jakiegoś tam państewka Luksemburg, o którym inny zafascynowany Amerykanin jedzący kolejnego hamburgera wie tyle, że na 100% jest w Niemczech, które by the way są oczywiście stanem w Państwie Europa. Dziennikarz zasłużenie spalony w zawodzie!
A na koniec, reszta przyszłych dziennikarzy, którzy zaserwują nam podobne "breaking news" w niedalekiej przyszłości:
http://www.youtube.com/watch?v=fJuNgBkloFE