Gastroenterolog/gastroskopia
Gastroenterolog/gastroskopia
Cześć,
Czy ktoś mógłby polecić gastroenterologa i/lub miejsce w którym można wykonać gastroskopię na terenie Luxembourga?
Bedę wdzięczna za sugestie.
Pozdrawiam,
Kruszka35
Czy ktoś mógłby polecić gastroenterologa i/lub miejsce w którym można wykonać gastroskopię na terenie Luxembourga?
Bedę wdzięczna za sugestie.
Pozdrawiam,
Kruszka35
Re: Gastroenterolog/gastroskopia
Chyba należy najpierw odwiedzić swego lekarza ogólnego (domowego) a ten daje skierowanie.
Takie badania wykonują między innymi w Zithaklinik. Nie jestem pewien czy przyjmą bez skierowania.
powodzenia
aluko
Takie badania wykonują między innymi w Zithaklinik. Nie jestem pewien czy przyjmą bez skierowania.
powodzenia
aluko
Do gastrologa można pewnie pójść bez skierowania. On może dać skierowanie na gastroskopię. Choć może lepiej wziąć skierowanie od ogólnego na gastroskopię a do gastrologa pójść z wynikami.
Dziękuję za podpowiedzi. Mary81 dr Berna którego polecasz mam nadzieję zna dobrze język angielski i można do niego iść na konsultację bez skierowania? Pytam bo do tej pory nie miałam styczności ze służbą zdrowia na terenie Luxembourga. Pozdrawiam.
Tak, zna angielski.
Wydaje mi sie ze do gastrologa nie jest potrzebne skierowanie (bylam kilka lat temu wiec niestety juz nie pamietam). Najlepiej zapytaj kiedy bedziesz umawiac sie na wizyte.
Wydaje mi sie ze do gastrologa nie jest potrzebne skierowanie (bylam kilka lat temu wiec niestety juz nie pamietam). Najlepiej zapytaj kiedy bedziesz umawiac sie na wizyte.
Ja polecam dr Marco Jost. Robil mi rozne badania - jest sympatyczny i (chyba ) kompetentny. Ja mialam skierowanie od lekarza ogolnego.
Pozdrawiam
Pozdrawiam