Gastroenterolog/gastroskopia

Wszystko o zdrowiu, lekarzach, leczeniu, ubezpieczeniu zdrowotnym, czego nie znaleźliście ani tu: http://www.polska.lu/informatorium/26-i ... 35-zdrowie ani tu: http://www.polska.lu/polecani-lekarze
Kruszka35

Gastroenterolog/gastroskopia

Post autor: Kruszka35 »

Cześć,

Czy ktoś mógłby polecić gastroenterologa i/lub miejsce w którym można wykonać gastroskopię na terenie Luxembourga?

Bedę wdzięczna za sugestie.

Pozdrawiam,
Kruszka35
aluko

Re: Gastroenterolog/gastroskopia

Post autor: aluko »

Chyba należy najpierw odwiedzić swego lekarza ogólnego (domowego) a ten daje skierowanie.
Takie badania wykonują między innymi w Zithaklinik. Nie jestem pewien czy przyjmą bez skierowania.
powodzenia
aluko
IronBone

Post autor: IronBone »

Do gastrologa można pewnie pójść bez skierowania. On może dać skierowanie na gastroskopię. Choć może lepiej wziąć skierowanie od ogólnego na gastroskopię a do gastrologa pójść z wynikami.
Awatar użytkownika
mary_81

Post autor: mary_81 »

Kruszka35

Post autor: Kruszka35 »

Dziękuję za podpowiedzi. Mary81 dr Berna którego polecasz mam nadzieję zna dobrze język angielski i można do niego iść na konsultację bez skierowania? Pytam bo do tej pory nie miałam styczności ze służbą zdrowia na terenie Luxembourga. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
mary_81

Post autor: mary_81 »

Tak, zna angielski.
Wydaje mi sie ze do gastrologa nie jest potrzebne skierowanie (bylam kilka lat temu wiec niestety juz nie pamietam). Najlepiej zapytaj kiedy bedziesz umawiac sie na wizyte.
kabaczek

Post autor: kabaczek »

Ja polecam dr Marco Jost. Robil mi rozne badania - jest sympatyczny i (chyba ;)) kompetentny. Ja mialam skierowanie od lekarza ogolnego.

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ