A w jaki sposob wymaga?....Bo ode mnie nie wymagal, a przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo - nikt sie mnie nigdy o to nie pytal... No, chyba, ze to dziala wlasnie na takiej zasadzie, ze do glowy tu nikomu nawet nie przychodzi, ze mozna byc w 2 miejscach zameldowanym...dasty pisze:Luksemburg wymaga wymeldowania sie z poprzedniego adresu, aby moc zameldowac sie w Luksemburgu
Łapanie pirata
Bamaza, bo ty nie jestes z Luksemburga tylko z Łunii, totez nie meldowalas sie sama, jeno pani w DG Admin zrobila to za ciebie. Widac jej to nie przeszkadzalo, a generalnie Lux ma jak wiadomo tzw. EPSow w... glebokim powazaniu, co tam oni sobie robia, przynajmniej dopoki nie narozrabiaja
@dasty
Se zdaje sprawe z tego, co pan policjant mi tu moze (znacznie wiecej niz kabaretowe "skoczyc tam, gdzie pan majster moze pana w d... pocalowac ), totez grzecznie mandat zaplacilem i sie dalej nie awanturowalem (ani awanturowac nie zamierzam)
@dasty
Se zdaje sprawe z tego, co pan policjant mi tu moze (znacznie wiecej niz kabaretowe "skoczyc tam, gdzie pan majster moze pana w d... pocalowac ), totez grzecznie mandat zaplacilem i sie dalej nie awanturowalem (ani awanturowac nie zamierzam)
to mialas szczescie
normalnie do zameldowania sie w Luksemburgu, jest wymagane "zaswiadczenie o wymeldowaniu sie z ostatniego adresu"
potwierdzi to z pewnoscia wiele osob, (bo jest to zaswiadczenie, ktore najczesciej tlumacze)
normalnie do zameldowania sie w Luksemburgu, jest wymagane "zaswiadczenie o wymeldowaniu sie z ostatniego adresu"
potwierdzi to z pewnoscia wiele osob, (bo jest to zaswiadczenie, ktore najczesciej tlumacze)
"Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza." Albert Einstein
O ile dobrze pamiętam, to meldując się w Leudelange pokazywałam im zaświadczenie wymeldowania się z Lux Belair, ale w żadnym urzędzie w Lux nikt nigdy nie prosił mnie o zaświadczenie wymeldowania się z mojego adresu w Polsce, czego ani nie myślę robic. Tak jak wymieniac/rejestrowac prawa jazdy zresztą...
MaWi pisze: No, i tu nastepuje konkluzja, w ktorej dowiedzialem sie, ze policjant luksemburski nie ma obowiazku pokazywania komukolwiek wynikow z radaru, bo policjantowi w Luksemburgu spoleczenstwo ufa, zarzucajac wiec policjantowi naduzycie i oszustwo staje sie elementem wrogim dla systemu oraz spolecznie szkodliwym.
potwierdzam na 150%
pomine detale na publicznym forum
Ja rowniez nie mialem potrzeby przy meldowaniu sie pierwszy raz w Luksie okazywania wymeldowania z PL. Jestem wciaz zameldowany w macierzystym kraju.dasty pisze:to mialas szczescie
Nikt z urzednikow nawet nie wspomnial ze to jest potrzebne.
Ura Bura Szef Podwóra
dawniej nie kazda gmina przestrzegala tego, teraz juz wymagaja od kazdego.
Rozmawailam kiedys na ten temat z p. Konsul - ona radzi ludziom wymeldowac sie w Polsce i po zameldowaniu w Luksemburgu zameldowac sie jeszcze raz w PL.
Jest jeszcze inne wyjscie (niektore gminy nie chca na to przystac, ale trzeba sie upierac !) - w Luksemburgu administracja ma obowiazek uznac deklaracje na honor na rowni z urzedowym pismem,
wiec nalezy napisac deklaracje na honor, ze sie oposcilo ostatnie miejsce zamieszkania w PL i jedynym miejscem jest tutaj w LU
Rozmawailam kiedys na ten temat z p. Konsul - ona radzi ludziom wymeldowac sie w Polsce i po zameldowaniu w Luksemburgu zameldowac sie jeszcze raz w PL.
Jest jeszcze inne wyjscie (niektore gminy nie chca na to przystac, ale trzeba sie upierac !) - w Luksemburgu administracja ma obowiazek uznac deklaracje na honor na rowni z urzedowym pismem,
wiec nalezy napisac deklaracje na honor, ze sie oposcilo ostatnie miejsce zamieszkania w PL i jedynym miejscem jest tutaj w LU
"Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza." Albert Einstein