To jak w dowcipie o blacharzu i kawalku blachy falistej: "panie, klepie to juz 3 dzien, ja nie wiem cos pan z tym autem robil, ale lepsze nie bedzie" <rotfl>
misio pisze:To jak w dowcipie o blacharzu i kawalku blachy falistej: "panie, klepie to juz 3 dzien, ja nie wiem cos pan z tym autem robil, ale lepsze nie bedzie" <rotfl>
Łomatko misio nie zdradzaj TAJNYCH SEKRETOW polskiej motoryzacji <mrgreen>
co do kawalu to ja znam zakonczenie, w ktorym blacharz mowi :
"Panie! Jakolwiek bym nie kombinowal to i tak za każym razem mi przystanek autobusowy wychodzi!"
misio pisze:To jak w dowcipie o blacharzu i kawalku blachy falistej: "panie, klepie to juz 3 dzien, ja nie wiem cos pan z tym autem robil, ale lepsze nie bedzie" <rotfl>
Łomatko misio nie zdradzaj TAJNYCH SEKRETOW polskiej motoryzacji <mrgreen>
co do kawalu to ja znam zakonczenie, w ktorym blacharz mowi :
"Panie! Jakolwiek bym nie kombinowal to i tak za każym razem mi przystanek autobusowy wychodzi!"
Misio zlota akcja Porsche wiosny nie czyni. Juz ci pisialem ze plyta podlogowa i silnik z VW ne wystarcza. Logan tez ma plyte i silnik z Renault I co jest Dacią ta sama logika
Fabia Cayenne może jeszcze 4x4 ? <oops> <rotfl>
samo Caynne jest feeeeeeeeeeeeeeeeee <mrgreen>
No i ja sie zgadzam, macie racje - WSZYSCY. Do tego SUVa zawsze mozna wsadzic to cos z serii Green Line, albo HTP (Hindus-to-pcha). Normalnie bedzie asfalt rwalo
Jedny z czym sie nie zgodze to 4x4. Po co? Na te lokalne "asfalty"? <roll>