Wieczór polski z okazji Święta Konstytucji 3 Maja

Awatar użytkownika
Redakcja

Wieczór polski z okazji Święta Konstytucji 3 Maja

Post autor: Redakcja »

[center]Towarzystwo Przyjaciół Kultury Polskiej im. M. Reja zaprasza serdecznie na tradycyjny

WIECZÓR POLSKI
z okazji Święta Konstytucji 3 Maja

w piątek 8 maja 2009
Cercle Münster
5-7, rue Münster, Luxemburg-Grund
[/center]

Program:
  • 18.00 – Msza św. w intencji Ojczyzny w kościele św. Jana Chrzciciela, Luxembourg-Grund, celebrowana przez ks. Henryka Kruszewskiego omi.
    19.00 – Apéritif w Cercle Munster
    19.30 – Koncert fortepianowy w wykonaniu Beaty Szałwińskiej
    20.00 – Kolacja

Menu:
Pissaladière d’espadon aux poivrons doux, pesto, salade croquante à l’anis vert
Magret de canard Mulard aux navets fane, sauce aux épices douces et zestes d’agrumes
Sushi de fruits aux épices des pays chauds
Vin assorti
Café, petits fours

Rezerwacji, równoznacznej z opłatą 60€ (członkowie Towarzystwa w 2008 - 55€), prosimy dokonać najpóźniej do dnia 2 maja 2009, na konto CCPL, IBAN LU52 1111 1510 4011 0000 - Association Culturelle Polonaise, z dopiskiem „Kolacja 3 Maja”.
Załączniki
konstytucja3maja.jpg
konstytucja3maja.jpg (16.7 KiB) Przejrzano 3082 razy
~~~~~
Redakcja
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

Mnie sie nasuwa tylko jedno pytanie i szczerze mowiac, nie wiem komu je zadac, wiec pozwalam sobie je "zaczepic" w tym wlasnie watku - dlaczego msza sw w intencji Ojczyzny ( z okazji Jej swieta), wraz z towarzyszacymi uroczystosciami, nie jest organizowana wlasnie w dniu Jej swieta, ktore w tym roku nawet wypada w niedziele ?....tylko w tygodniu, prawie tydzien pozniej.....?
MaWi

Post autor: MaWi »

Trudno jest mi odpowiadac za organizatorow, ale domyslam sie, ze moze chodzi o to, iz 3 maja bedzie pierwsza niedziela dorocznej luksemburskiej Oktawy ( http://www.lela.lu/Agenda/Agenda/LUXEMB ... +Dame.html ) i tego dnia akurat w kosciolach calego Wielkiego Ksiestwa jest niezle zamieszanie (np. nie bedzie mszy sw. o godz. 10.00 w kosciele na Neudorfie, jak tez i nie bedzie mszy o 12.30 w Ingeldorfie, choc wlasnie w te niedziele planowo powinna sie ona odbywac).

O Oktawie, jak tez i zwiazanej z tym Nocy Katedr juz niedlugo bedzie mozna przeczytac na polska.lu (wiem to z pewnych zrodel... ;) )
ODPOWIEDZ