Drugi koncert z udziałem Ewy Pobłockiej w Diekirch

Awatar użytkownika
Redakcja

Drugi koncert z udziałem Ewy Pobłockiej w Diekirch

Post autor: Redakcja »

Dziś o godz. 19.00 w starym kościele pod wezwaniem św. Laurenta w Diekirch będzie miał miejsce drugi koncert z udziałem polskiej pianistki – Ewy Pobłockiej w ramach Międzynarodowego Forum Fletowego. W programie koncertu pod hasłem "Profesorowie i ich przyjaciele" usłyszymy utwory m.in. Vivaldiego, Schuberta, Iberta i Martinu oraz oczywiście Chopina w wykonaniu Ewy Pobłockiej.

Pierwszy koncert, inaugurujący Forum, miał miejsce w ostatni piątek i był niezwykle interesującym wydarzeniem muzycznym. Program wypełniony po brzegi świetnymi utworami w mistrzowskich interpretacjach zaproszonych na Forum pedagogów: Ewy Pobłockiej, Wally Hase, Corduli Hacke oraz Carlo Jansa i Daniela Blumethala – światowej sławy muzyków. Koncert poprzedziło przemówienie pani konsul Ambasady RP w Luksemburgu Ewy Sufin-Jacquemart. W ramach obchodów Roku Chopinowskiego, Ambasada RP sfinansowała przyjazd Ewy Pobłockiej oraz Ewy Rzeteckiej, jak też wsparła finansowo udział polskich uczestników tegorocznego Forum Fletowego.

A oto kilka zdjęć z koncertu inauguracyjnego Międzynarodowego Forum Fletowego w Diekirch:

[center]
Obrazek

• • •

Obrazek

• • •

Obrazek

• • •

Obrazek

• • •

Obrazek

• • •

Obrazek