Warlikowski w Teatrze Wielkim w Luksemburgu

Awatar użytkownika
Redakcja

Warlikowski w Teatrze Wielkim w Luksemburgu

Post autor: Redakcja »

22 i 23 listopada w Grand Theatre w Luksemburgu (rond point Robert Schuman) wystawiony zostanie dwukrotnie najnowszy spektakl K. Warlikowskiego pt. Opowieści afrykańskie według Szekspira w interpretacji aktorów Teatru Nowego z Warszawy (m.in. S. Celińska, E. Dałkowska, A. Ferency, M. Ostaszewska, M. Stuhr) z muzyką P. Mykietyna.

Spektakl na podstawie sztuk W. Szekspira (m.in. Otello, Kupiec wenecki, Król Lear) przygotowano w koprodukcji z Theatre de la Place z Liege. Trwające prawie 5 godzin przedstawienie z dwoma antraktami rozpoczyna się o godz. 19.00. Więcej szczegółów oraz przedsprzedaż biletów pod tym adresem: http://www.theatres.lu/_49+Contes+afric ... 34558.html
Załączniki
(c) MF. Plissart
(c) MF. Plissart
49 Contes africains © MF. Plissart.jpg (11.31 KiB) Przejrzano 5410 razy
~~~~~
Redakcja
Awatar użytkownika
wilqs72

Post autor: wilqs72 »

Mam pytanie do osób, które były wczoraj na przedstawieniu:
- czy można normalnie kupić popcorn, nachos i cole, czy lepiej przynieść swoje?
- czy organizatorzy przewidzieli możliwość wejścia na scenę w trakcie spektaklu?

:)

A tak nieco bardziej serio:
- o której godzinie rozpoczyna się wstęp do spektaklu? wg. informacji na stronie teatru powinien być pół godziny przed, czyli o 18:30 - czy tak jest rzeczywiście?
- o której faktycznie kończy się przedstawienie? w podanej informacji czytam "prawie 5 godzin", co to oznacza w praktyce - 4:30 czy raczej 4:59?
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
Awatar użytkownika
Łukasz

Post autor: Łukasz »

wilqs72 pisze:- czy można normalnie kupić popcorn, nachos i cole, czy lepiej przynieść swoje?
Lepiej przyniesc swoje ;) Coli nawet nie bylo. Pepsi tylko.
wilqs72 pisze:- czy organizatorzy przewidzieli możliwość wejścia na scenę w trakcie spektaklu?
Oczywiscie! ;) Pierwsze rzedy widowni sa juz same w sobie praktycznie na scenie.
wilqs72 pisze:- o której godzinie rozpoczyna się wstęp do spektaklu?
Spoznilem sie wiec nie moge potwierdzic.
wilqs72 pisze:- o której faktycznie kończy się przedstawienie?
W tym przypadku to "prawie" oznacza 5:20, czyli 20 minut po polnocy powinny milknac ostatnie brawa.
Awatar użytkownika
inesitka

Post autor: inesitka »

Łukasz, jakie wrażenia?
Awatar użytkownika
kozula

Post autor: kozula »

wilqs mam dobre wiesci! Mozna wejsc na scene, zaspiewac piosenke, a na koniec zatanczyc salse :D przygotujcie sie na doznania ekstremalne, ale absolutnie warto. Fantastyczna gra aktorska. Tylko dzieci raczej nie bierzcie, widzaial wczoraj na widowni taka troche mlodsza mlodziez z secondary i chyba byli troszke zszokowani. Chociaz moze to byl zachwyt.
Awatar użytkownika
kozula

Post autor: kozula »

chcialam jeszcze dodac, ze na pewno kazdy kto chociaz slyszal nazwisko Warlikowskiego wie, ze to nie jest przekaz dla odbiorcy konserwtywnego. Wczoraj bylo kilka starszych pań i byly oburzone. Spodziewaly sie pewnie jakiegos klasycznego wystawienia w stylu Teatr Polski lub Narodowy w Warszawie, no moze ewentualnie Hanuszkiewicz. Lepiej gdyby poprostu nie przychodzily bo po co sie denerwowac. Tak wiec konserwatywny odbiorca powinien zostac w domu.
Magda Riechert

Macieeek!;-)

Post autor: Magda Riechert »

Czy ktos moze wie dlaczego pan Stuhr (wbrew zapowiedziom) nie pokazal sie wczoraj na scenie? Nie chcialabym tu wyjsc na jakas zakrecona groupie, ale faktem jest, ze od 2 m-cy zyje tym, ze ide do teatru "na Macka", a tu takie rozczarowanie... :(
Awatar użytkownika
wilqs72

Re: Macieeek!;-)

Post autor: wilqs72 »

Magda Riechert pisze:Czy ktos moze wie dlaczego pan Stuhr (wbrew zapowiedziom) nie pokazal sie wczoraj na scenie? Nie chcialabym tu wyjsc na jakas zakrecona groupie, ale faktem jest, ze od 2 m-cy zyje tym, ze ide do teatru "na Macka", a tu takie rozczarowanie... :(
Nie wiem dalczego - wiem natomiast, że nazwisko M. Stuhra nie pojawiało się nigdzie w informacjach nt. spektaklu na stronie teartu ( http://www.theatres.lu/_4...e-p-134558.html ), aczkolwiek rzeczywiście w opisie wydarzenia w tym wątku jego nazwisko się pojawiło; być może miał pierwotnie brać udział w pojekcie, ale został zastąpiony przez Piotra Polaka?
P.S. Ja - mimo wszystko - nie byłem rozczarowany ;)
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
Awatar użytkownika
szymbi

Post autor: szymbi »

wilqs72 pisze:Nie wiem dalczego - wiem natomiast, że nazwisko M. Stuhra nie pojawiało się nigdzie w informacjach nt. spektaklu na stronie teartu ( http://www.theatres.lu/_4...e-p-134558.html ), aczkolwiek rzeczywiście w opisie wydarzenia w tym wątku jego nazwisko się pojawiło; być może miał pierwotnie brać udział w pojekcie, ale został zastąpiony przez Piotra Polaka?
Jego nazwisko było wymienione na podanej przez Ciebie stronie internetowej jakiś czas temu i potem najwyraźniej nastąpiła zmiana obsady. Co ciekawe nie ma jego nazwiska także na stronie Teatru Nowego przy tym przedstawieniu, a więc zmiana jest trwała.
Awatar użytkownika
dslonce

Re: Macieeek!;-)

Post autor: dslonce »

Magda Riechert pisze:Czy ktos moze wie dlaczego pan Stuhr (wbrew zapowiedziom) nie pokazal sie wczoraj na scenie? (
Moze dlatego: http://wiadomosci.wp.pl/title,Jerzy-Stu ... caid=1d798
dag
ODPOWIEDZ