Poszukuję pracy w restauracji i dla znajomych masażystów

Ogłoszenia 'Dam pracę' i 'Szukam pracy' tu będą czuć się najlepiej!
Natalia Tańska

Poszukuję pracy w restauracji i dla znajomych masażystów

Post autor: Natalia Tańska »

Witam, Mam 26 lat, jestem po studiach i niedługo przeprowadzam się do Luksemburga. Poszukuję pracy najlepiej w restauracji jako kelnerka (na początek może być nawet zmywak lub sprzątanie), lub do opieki nad dziećmi lub starszą osobą. Znam dobrze jezyk angielski, niemiecki , trochę hiszpański i trochę francuski (ale ucze sie go i robie szybkie postepy). Mam pytanie -Jakie są średnie zarobki np. w restauracji, lub opiekunki do dziecka? Prosze o pomoc i odzew!! Kontakt na maila nat_ika_333@wp.pl

Mam również przyjaciół - masażystę i bioenergoterapeutkę, którzy też szukaliby zatrudnienia u kogoś najlepiej w jakimś centrum lub salonie masażu. Są to naprawdę super specjaliści w swojej dziedzinie i pomogli juz wielu ludziom ale chcieliby się zrealizować tu w Luksemburgu.
Jeśli ktoś z państwa prowadzi tego typu firmę i moglby kogos zatrudnić jako masażyste lub udostępnić mu pomieszczenie do masażu nawet na 2-3 dni w miesiącu to proszę o odzew. Moi znajomi pracują w swoim zawodzie od wielu lat, maja duże osiągniecia, potrzebne certyifkaty i przebyte szkolenia i na pewno szybko wyrobią sobie renome u klientów.

I mam jeszcze pytanie, czy może ktoś wie ile kosztowaloby zalożenie jednoosobowej firmy (przez Polaka) w Luksemburgu lub we Francji? (lacznie ze wszystkimi podatkami itp), oraz po ilu latach przepracowanych w Lux. można sie starac o emeryture?
Ostatnio zmieniony 25-01-2012, 11:45 przez Natalia Tańska, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ