IV Turniej - termin

Awatar użytkownika
anwi

Post autor: anwi »

bamaza42 pisze:a 10/05 - to znowu nie tak bardzo dluuugi weekend, bo 9/5 szkola europejska normalnie pracuje...
Nie tylko Szkoła Europejska pracuje normalnie, zaryzykowałabym stwierdzenie, że pracują wszyscy oprócz epsów :D
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

no tak, to wlasnie mialam na mysli... :)
Pablos

Post autor: Pablos »

bamaza42 pisze:moz i Wam by sie udalo?
Ubolewam - oba te terminy dla mnie odpadają.
Zresztą zainteresowanie weekendem 10/5 było do tej pory dość nikłe, zapewne właśnie ze względu na jego długość (dłuższą dla jednych, krótszą dla innych ;-)

Hurakami, widzisz, do czego prowadzi demokracja? Napisałbyś ex cathedra "organizuję turniej tego i tego dnia" i nie byłoby wybrzydzania ;-)
MaWi

Post autor: MaWi »

Pablos pisze:Hurakami, widzisz, do czego prowadzi demokracja? Napisałbyś ex cathedra "organizuję turniej tego i tego dnia" i nie byłoby wybrzydzania ;-)
Tak bywalo do tej pory i rezultat jest taki, ze ja juz mam zaliczone dwie nieobecnosci. A wy ile macie absencji? <mrgreen>
krzys1970

Post autor: krzys1970 »

Ja mam jedna nieobecnosc. Ale, ale.... jezeli wiekszosci nie przypasuje ani 31.05 ani 14.06 jako dzien turniejowy, to moze taki ekstraordynaryjny brydzyk w Ancien Cinema bez zadnych zobowiazan turniejowych? :) . Tak na przyklad dla poddzierzki razgawora i ukrieplienija sacjalnych swiaziej.... <mrgreen>
Awatar użytkownika
bamaza42

krzys1970 pisze:Ja mam jedna nieobecnosc. Ale, ale.... jezeli wiekszosci nie przypasuje ani 31.05 ani 14.06 jako dzien turniejowy, to moze taki ekstraordynaryjny brydzyk w Ancien Cinema bez zadnych zobowiazan turniejowych? :) . Tak na przyklad dla poddzierzki razgawora i ukrieplienija sacjalnych swiaziej.... <mrgreen>
jestem za!!! - ja tam moglabym w kazdym z tych terminow - turniejowo, czy "integracyjnie"... :) bez roznicy...
Pablos

MaWi pisze:A wy ile macie absencji?
W tym sezonie jedną i szanse na kolejne :p
Awatar użytkownika
hurakami

Re: IV Turniej - termin

Post autor: hurakami »

A wiec delikatnie spozniony podsumowuje wyniki glosowania:
10.05 - 1 osoba
17.05 - 3 ooby
31.05 - 14 osob
14.06 - 15 osob

W zwiazku z powyzszym oglaszam, ze

IV Otwarty Turniej Brydzowy w sezonie 2007/2008 odbedzie sie 31 maja tradycyjnie o 17.30 (godzina siadania do stolow).
Tak jak ostatnio bedziemy grali w kinie, warunki logistyczno-aprowizacyjne bez zmian, tzn napoje w barze na kartki :), jedzenie organizujemy wspolnie, tzn kazdy cos przynosi.
Uwaga - moze (ale nie musi) sie okazac, ze bedzie dosc duzo innych gosci w kinie. Ja oczywiscie zmieszcze trzy/cztery nasze stoliki bez problemu, ale byc moze obok beda siedzieli inni goscie. W zwiazku z tym jesli komukolwiek to przeszkadza (mnie nie dodam), to prosze o wypowiedz w tym watku (wtedy mozemy przeniesc sie na gore).

Jest jedna zmiana techniczna: przygotowaniem rozdan, drukiem arkuszy, obliczaniem i podawaniem wynikow zajmuje sie w tym turnieju kolega Pipokl/ (hurrrra). Jesli system sie sprawdzi to nie widze przeszkod, zeby powierzyc mu rowniez kolejny turniej.
Pipokl, czy moge Ci podrzucic boardy w poniedzialek?

Co do kolejnego turnieju, to data wydaje sie oczywista - 14.06. Jedyna kwestia to Euro - w tym dniu o 18.00 gra Szwecja-Hiszpania, a o 20.45 Grecja-Rosja. Domyslam sie, ze wsrod brydzystow jest wielu kibicow, ktorzy chca (musza:) ogladac wszystkie mecze. Zdradze, ze wlasnie finalizuje mozliwosc transmisji u mnie w kinie na duzym ekranie i zamierzam organizowac projekcje wszystkich meczy/meczow przez caly czerwiec, wraz konkursami na typowanie wyniku i innymi atrakcjami (o Zywcu nie wspominajac). Wiec mozliwosc obejrzenia bedzie, jedynie nie wiem, czy da sie pogodzic brydz z pilka. Jesli sie da, to gramy 14.06 na dole lub na gorze. Jesli nie, to V turniej raczej odbedzie sie po wakacjach.
Prosze o opinie w tej sprawie.

Pozdrawiam!
h
Awatar użytkownika
bamaza42

Co do 31/05, to wszystko sie zgadza....natomiast co do 14/06 - to optowalabym jednak za tym, zeby kibice sie opowiedzieli - albo mecz brydza - albo mecz w noge....bo proba polaczenia jednego z drugim, obawiam sie, zaowocuje tym, ze ani nie pogramy, ani nie poogladamy..... :p
Awatar użytkownika
szymbi

Post autor: szymbi »

Jestem za przeprowadzeniem tego turnieju w czerwcu, ale na górze.
Awatar użytkownika
bamaza42

tzn w czerwcu, rozumiem...tez, V runda, a w maju - IV runda... :) ... chyba dobrze Cie zrozumialam, hurakami.... <bezradny> jak tak, to mnie to ogromnie cieszy! <lol>
Pablos

hurakami pisze:IV Otwarty Turniej Brydzowy w sezonie 2007/2008 odbedzie sie 31 maja tradycyjnie o 17.30 (godzina siadania do stolow).
Z wielkim żalem zmuszeni jesteśmy wypisać się z tej edycji <cry>
Awatar użytkownika
pipokl

Post autor: pipokl »

Nie ma sprawy,
w który poniedzialek dzisiaj? (28.04)
pzdr,
krzys1970

Post autor: krzys1970 »

bamaza42 pisze:Co do 31/05, to wszystko sie zgadza....natomiast co do 14/06 - to optowalabym jednak za tym, zeby kibice sie opowiedzieli - albo mecz brydza - albo mecz w noge....bo proba polaczenia jednego z drugim, obawiam sie, zaowocuje tym, ze ani nie pogramy, ani nie poogladamy..... :p
Popieram kolezanke :) . Tzn. 14/06 moglibysmy zagrac V turniej ale na przyklad przy stolikach w okolicy baru, zeby sie nie rozpraszac :D . Pojscie na gore - jak proponuje Szymbi - tez wchodzi w gre tyle, ze gospodarze pewnie beda musieli udawac sie co jakis czas z gospodarska wizyta na dol, wiec moze stoliki w okolicach wejscia i baru zalatwilyby sprawe ?.
Awatar użytkownika
bamaza42

ja mysle, ze wiele zalezy od tego, czy bedzie wielu ogladaczy meczu w lokalu czy nie....zdarzylo mi sie byc kilka razy na jakims meczu gdzies w pubie i jezeli w ancienne cinema atmosfera bylaby podobna, to mysle, ze mialabym problem nawet z... policzeniem punktow.... :p
ODPOWIEDZ