II Turniej Brydzowy w sezonie 2007/2008

Awatar użytkownika
LuxTeam

Post autor: LuxTeam »

hurakami pisze:ps. Tabela sie dolaczy, jak tylko ktos z Zarzadu zmieni mi maksymalny limit upload, bo wlasnie go przekroczylem i nch nie moge dolaczyc, co mnie lekko zdenerwowalo o drugiej w nocy. Usciski!
Rozrzutny jesteś, kolego hurakami! Ale bajtów ci u nas dostatek, więc i tę pare poświęcimy dla słusznej sprawy brydżowej ;)

(innymi słowy – upload masz już podwojony; być może musisz sie wylogować i zalogować ponownie, żeby system się o tym dowiedział...)
Ostatnio zmieniony 01-01-1970, 01:00 przez LuxTeam, łącznie zmieniany 1 raz.
LuxTeam
Awatar użytkownika
hurakami

Post autor: hurakami »

pipokl pisze:Hurakami,
A rozklady rozdań masz? Chcialbym sobie popatrzeć i cuś policzyć.
pzdr,
W formie elektronicznej nie mam, ale karty dalej sa w boardach, wiec jak masz ochote cos sobie obliczyc, serdecznie zapraszam.

Nie ma duzo czasu, bo niedlugo karty powinny isc do tasowania i przygotowania na kolejny turniej,

A propos, moze ktos wzialby ode mnie boardy i przygotowal rozdania? Chetnie je komus oddam w tym celu. Marcin, Szymon, Krzys? Przypominam, ze znowu gramy impowo.

Pozdrawiam,
m
Awatar użytkownika
hurakami

Tabela wyjasniajaca, jak wyliczylem zero impow dla nie grajacej pary.

Luxteamie, jestes Wielki. Z brydzowym pozdrowieniem, dziekuje!
Załączniki
explic.jpg
Awatar użytkownika
hurakami

LuxTeam pisze: Rozrzutny jesteś, kolego hurakami! Ale bajtów ci u nas dostatek, więc i tę pare poświęcimy dla słusznej sprawy brydżowej ;)

(innymi słowy – upload masz już podwojony; być może musisz sie wylogować i zalogować ponownie, żeby system się o tym dowiedział...)

Dzialacie lepiej i szybciej, niz serwis mojego ubezpieczyciela czynny 24/24. Czekalem raz na sholownie z autostrady ponad godzine (gdzies w srodku Niemiec przed polnoca), a tu w niecale 5 minut sprawa zalatwiona. W srodku nocy!
Brawo!
h
Awatar użytkownika
LuxTeam

Post autor: LuxTeam »

Zawsze do usług (carrrrramba!) <mrgreen>
LuxTeam
krzys1970

Post autor: krzys1970 »

Super hurakami, bardzo dziekuje. teraz jest wszystko jasne. Jesli chodzi o ukladanie rozdan, moge sie tym oczywiscie zajac.... po uzyskaniu kilku wskazowek od Mistrza. A tak na serio to odezwe sie na priva i ustalimy szczegoly.

Pozdr
Awatar użytkownika
felo

Post autor: felo »

Hurakami,

Czegos nie rozumiem... Dlaczego wychodzi Ci srednia 195? Innymi slowy, dlaczego dzielisz sume punktow na linii przez 4, skoro grane byly 3 rozdania? Uwazam, ze zapis "zero" dla par, ktore nie graly tego rozdania, nie powinien byc brany pod uwage przy liczeniu sredniej. Ja zrobilbym to tak (na przykladzie linii EW):

Srednia = (400-50+430)/3 = 260

para 2 = 400-260 = 140 = +4 IMP
para 5 = -50-260 = -310 = -7 IMP
para 3 z definicji 0 IMP
para 1 = 430-260 = 170 = +5 IMP

Prosciej, szybciej i na dodatek wychodzi na to samo (choc trzeba by pewnie sprawdzic, czy wyjdzie na to samo przy kazdym z rozdan...). Czy nie zgodzicie sie ze mna?

Pozdrawiam,

M.
krzys1970

Post autor: krzys1970 »

felo faktycznie zasial ziarno watpliwosci. Tzn. Mackowi wyszla srednia z 3 gier = 195. felo wyliczyl ja jako 260. Tak faktycznie wychodzi ze zwyklego liczenia i moim zdaniem tez wypadaloby uzyc tego wyniku (260) jako sredniej odpowiadajacej 0 impow i do tego wyniku porownywac rezultaty rozegranych rozdan, choc chyba dla naszej pary nie bedzie to zbyt korzystne :( . Ale czego sie nie robi w imie wiekszej transparencji :) !!!
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

Ojej....sprawdzajcie, wyliczajcie....moze znowu "podskoczymy"?.... :)) (albo spadniemy.... :(( )
Awatar użytkownika
hurakami

felo pisze:Hurakami,

Czegos nie rozumiem... Dlaczego wychodzi Ci srednia 195? Innymi slowy, dlaczego dzielisz sume punktow na linii przez 4, skoro grane byly 3 rozdania? Uwazam, ze zapis "zero" dla par, ktore nie graly tego rozdania, nie powinien byc brany pod uwage przy liczeniu sredniej. Ja zrobilbym to tak (na przykladzie linii EW):

Srednia = (400-50+430)/3 = 260

para 2 = 400-260 = 140 = +4 IMP
para 5 = -50-260 = -310 = -7 IMP
para 3 z definicji 0 IMP
para 1 = 430-260 = 170 = +5 IMP

Prosciej, szybciej i na dodatek wychodzi na to samo (choc trzeba by pewnie sprawdzic, czy wyjdzie na to samo przy kazdym z rozdan...). Czy nie zgodzicie sie ze mna?

Pozdrawiam,

M.

Zgodzimy, sposob znacznie prostszy.
Dzielilem przez cztery, bo przygotowalem sobie wszystko-sam-liczacy-arkusz na komplet par i juz nie bylo czasu tego zmieniac wieczorem.
Sprawdzilem dzisiaj ten sposob i wyniki globalne roznia sie o jeden-dwa impy maksymalnie, natomiast kolejnosc pozostala bez zmian. Mysle, ze to kwestia matematyki.

W kolejnym turnieju moge zastosowac ten prostszy sposob, jesli znow nie bedzie kompletu. Ale mam nadzieje, ze bedzie nadkomplet, zwlaszcza, jesli Krzysiek podrasuje rozdania :)

Pozdrawiam
h
ODPOWIEDZ