pytanie o hostel w Paryzu

Te dalekie i te całkiem bliskie...
alexnakon

pytanie o hostel w Paryzu

Post autor: alexnakon »

Czesc Forumowicze,

mam prośbe:czy zna ktos jakis w miare tani i przyzwoity hostel w Paryżu??no i gdzie można zostawić samochod?chodzi mi jakis P+R,tak zeby po mieście poruszac sie komunikacja miejska...
dzieki za wszelkie namiary

pozdrawiam
gabrjel

Post autor: gabrjel »

1. http://www.eurocamps.net/index.php?ids= ... 8,1&lng=pl
2. http://www.mission-catholique-polonaise.net/domyPL.htm

2. polecam w całej Francji - tanie, i extra, no i nie trzeba codziennie paciorka zmawiać rano i wieczorem, ale też przegięcia są nie wskazane...
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

gabrjel - swietna stronka i super adresy!....na pewno skorzystam, i to z kilku lokalizacji.... :)
gabrjel

Osobiście mogę jedynie polecic:
http://www.mission-catholique-polonaise.net/lourdPL.htm

(Aha pytać o siostrę Franciszkę, mogę podać nr PW na komórkę)

jako idealne miejsce wypadowe w góry (Park Narodowy Pirenejów) czy innych pięknych miejsc...

Col De Tourmalet (miłośnicy kolarstwa muszą tam być)
Gavranie (przepiękny wąwóz z super wodospadem)
Zaragoza (to tam biegają byki - o ile pamiętam to jakies 2 tygodnie temu)
Andora (coś jak Luxmeburg - ale tak pofałdowane i schowane w górach jak klasztor kung-fu:)
Bordeaux
Pamplona
San Sebastien
coś dalej ale jeszcze blisko
Montpellier
Marseille
Barcelona
Cannes
itd...

autostradami robi sie do bardzo szybciutko... cena ON w Hiszpani o ile pamiętam zbliżona do LUX...

poza tym ceny na miejscu BARDZO przystępne - w końcu przygotowane dla pielgrzymów z PL a nie z LUX... wszyscy idealnie mówią po Polski, posiłki na miejscu (droższe od pobytu i żywienia się samemu) pokoje i domki i ogólnie spokój...

O ile pamiętam jest także PMK na Cyprze lub Majorce.... ale nie podam szczegółów...
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

na Cyprze?....o, to by mnie tez bardzo interesowalo....tam sie wybieram w pazdzierniku...
A co do pokonywania "szybciutko" dystansow autostradami...to nie do konca tak - do takiej Andorry np. nie wiedzie zadna autostrada, a droga przez Pireneje baaardzo kreta....dosc, ze 230 km dzielace mnie od Andorry (bylam w Hiszpanii, niedaleko Figueres), zajelo mi w kazda strone dobre 4 godziny....i rece bolaly od krecenia kierownica (mimo wspomagania!) Ale droga tym nie mniej piekna - widoki zrekompensowaly czas i niewygody podrozy...
gabrjel

Lourdes - Andora bez mgieł w górach i bez szarżowania to max 2,5h, z szarżowaniem można zejść do 2h....

a autostrady ? no nie robisz 230km ale 300 z tego 200 jest autostradą a 100 pseudo autostradą...

Co do Cypru to nie jestem do końca pewien trza pogooglować, co do Majorki jestem pewien...że coś tam jest i PMK z Paryża wie dokładnie co i jak...
ODPOWIEDZ