No i po turnieju ... W dniu wczorajszym dzieki zyczliwemu Zarzadu Teniswego Klubu Bettemburg rozegralismy nasz II Turniej Polonijny w hali tenisowej..
Jak przyjechalismy na korty tenisowe ze smutkiem patrzylismy w niebo, Niestety aura byla nam nieprzychylna i z tego powodu u wielu naszych uczestnikow bylo troche zaniepokojonie czy sie to wszystko uda..
Zasokoczyla nas postawa Zarzadu TC Bettemburg. Udzielono nam mozliwosc na Hali tenisowej. Kiedy tam przybylismy , nasze twarze sie rozjasnily. Wyposarzenie hali bylo naprawde nowoczesne i kompletnie wyposazone. Tak ze nawet i grill odbyl sie zgodnie z programem. Leo ktory byl naszym cierpliwym gospodarzem. Udzielal nam we wszystkich problemach, odpowiedniej pomocy, za co jestesmy mu tutaj jestesmy bardzo wdzieczni. Turniej tez wywolal zainteresowanie u tenisowej luksemburskiej gromadki ktora asystowala naszym Panom w ich bojach o Puchary.
Panie tym razem byly zaangazowane w sprawy poprawiania formy na naszepny turniej i z wielka emocja kibicowaly naszym Panom.
W turnieju rozegrano wiele emocjonujach pojedynkow.
Z ktorego zwyciesko wyszedl exxtramalnie nastawiony, exxtremalnie grajacy i zniknal z turnieju tez exxtremalnie szybko zeby cieszyc sie w rodzinie z tego udanego popoludnia
Gratulemy serdecznie EXXTREME . Marcinie dla Twojego zwyciiestwa nad Markotem w finale ktore zakonczylo sie cienkim wygranym 13:11 na Korzysc Exxtreme.
Ja napisze tak
Dwa Marciny sie bily
z mojej winy
Ta walka byla czysta i rycerska
a nie kanonierska
Gratulujemy dla dwoch graczy
moze za rok na nich caly swiat patrzy
Trzecie miesce zajal nasz zeszloroczny zwyciezca w Esch Kubunio po wygraniu z Pioter
Przyjal 3 miejsce z prawdziwym sportowym honorem i zapowiedzial ostre przygotowania na trzecia edycje naszego turnieju.
W ramach programu nasza zasluzona kolezanka Bamaza otrzymala Puchar za caloksztalt wspolpracy dla naszej tenisowej spolecznosci, oraz Leo za swoj aktywny udzial w naszym turnieju, otrzymal pasujacy upominek. Przekazano cieple zyczenia SPOTOWYCH SUKCESOW od Administracji Polska.lu oraz od przesdtawiciela Tenisowego Klubu Bettemburg Alain Manderscheid. Wszytkim tez serdecznie dziekujemy za przychylnosc ta droga.
Nasza zabawa byla zakonczona rozdaniem pucharow i wspolnym wzniesieniem toastow razem z Luksemburczykami z ktorymi nas sport wiaze.
No i ten sedzia znowu mi kradnie pilki

Koronacja nowego mistrza 2 turnieju polonijnego w Luksemburgu

Ja wcale nie rozkladam rak, to ja tak gram

No tak i ja chce byc tez niegorszy

To ja Kubunio i tez walcze jak lew

To ja po meczu

Mnie tez sie Puchar nalezy

Nasza Bamaza tez byla naszym duchowym wsparciem

Leo The Prof Preparator

w turnieju wzieli udzial od 6 miesiaca zycia do 100 lat

Ambulans zostal na zewnatrz ale pogotowie techniczne dzialalo

Krzysiu z przodu Polak