Domachowska przegrala Radwanska wygrala

Dla fanatyków tenisa
albano1947

Post autor: albano1947 »

Nuka napisala :)

Kod: Zaznacz cały

Albano 1947 - proszę tego nie brać do siebie osobiście, ale czy wiadomości z rozgrywek tenisowych gdzies tam w świecie, nawet jeśli z udziałem Polaków, są naprawdę bezpośrednio związane z życiem Polonii w Luksemburgu? śmiem wątpić...i myślę, że należałoby z nich zrezygnować, albo przerzucać od razu do jakiegoś działu sportowego, o ile ktoś z szacownego Prezydium:) uzna je za niezbędne dla polski.lu
Mysle ze tak dlatego ze u nas jest sporo polskiego pochodzenia zawodniczek i zawodnikow ktorych chetnie bym tez chcial miec na forum . Niektore osoby juz sie zameldowaly i sa integralna czescia naszego spoleczenstwa .. Ich tez interesuje tenis z NY czy z innych czesci swiata..

Zapraszam do naszego turnieju :)
Mistrz Niemiec z druzyna DSD 2012
Wielokrotny Mistrz Polski Belgii Włoch i Luxemburga
Dziesiąty w Rankingu światowym ITF Senior

Trenujemy w klubie tenisowym Bettemburg
Awatar użytkownika
eustachy

Post autor: eustachy »

<shock>

Z naszej strony, niech kurtyna milczenia opadnie, a słowa przejdą w zapomnienie!
OVER
Awatar użytkownika
szymbi

Post autor: szymbi »

Ogniska już dogasa blask...
MaWi

Post autor: MaWi »

A mnie sie w ogole nie podobaja porownywania typu "jak to jest na innych forach". Po pierwsze dlatego, ze jestesmy wyjatkowi :p (a co!) po drugie dlatego, ze wcale nie chcemy aby bylo tak jak na innych forach.

Chcecie znac podstawowe zalozenia strategii LuxTeamu? – "Primum non nocere". A wiec przede wszystkim nie szkodzic. Inna sprawa, ze choc spolecznosc forumowa mamy naprawde wspaniala (to absolutnie prawda – jestescie wspaniali!), to czesto potwierdza sie powiedzenie – "kot spi – myszy harcuja". To dlatego administracja zyje od dylematu do dylematu, nie zawsze podejmujac najlepsza (najskuteczniejsza?) decyzje. Bo w koncu wszyscy jestesmy dorosli i odpowiedzialni, wiec wypadaloby w ogole nie ruszac, nie banowac, nie bic po lapskach, nie kasowac. Jednak okazuje sie, ze jak dyskusja pojdzie na manowce, to ciecia sa nieuniknione. Wtedy z kolei zaczyna sie awantura, ze brak demokracji, ze sie ogranicza wolnosc slowa... No, wiec jak? Tesknicie za panstwem policyjnym, czy wolicie wolnosc (co sie rowna, niestety, z odpowiedzialnoscia Was wszystkich za to forum)?

Bo my sie mozemy dostosowac, chociaz prowadzic forum rozga zelazna z pewnoscia nie potrafie, wiec musialbym chyba wtedy komus sprzedac te cala polska.lu... :/

Co do pozostalych watkow tego tematu – voir wypowiedz Szymbiego. Mysle, ze temat tenisa na forum Tenis w ogole nie podlega dyskusji – wszak relacje ze swiata uzupelniaja tu po prostu biezace i lokalne zagadnienia – treningi w Esch i Luksemburgu, turniej i inne sprawy.

Jestesmy otwarci na nowe pomysly naszych Czytelnikow. Jesli ktos chcialby stworzyc wlasne podforum, ktore poruszac bedzie zagadnienia przede wszystkim (choc nie tylko) lokalne i interesujace nasza spolecznosc – zapraszamy! Nadsylajcie pomysly. Jesli macie zapal (ale nie ten slomiany, tylko prawdziwy) i potrafilibyscie prowadzic (aktywnie!) takie podforum – znajdzie sie miejsce i dla Was. Kto chetny? :)
Awatar użytkownika
jespere

Post autor: jespere »

[quote="gabrjel"]

Nie będę więcej tu zaglądał...

bardzo sie ciesze, przejdz kolego na ten swoj onet.
gabrjel

Post autor: gabrjel »

MaWi pisze: Jestesmy otwarci na nowe pomysly naszych Czytelnikow. Jesli ktos chcialby stworzyc wlasne podforum, ktore poruszac bedzie zagadnienia przede wszystkim (choc nie tylko) lokalne i interesujace nasza spolecznosc – zapraszamy! Nadsylajcie pomysly. Jesli macie zapal (ale nie ten slomiany, tylko prawdziwy) i potrafilibyscie prowadzic (aktywnie!) takie podforum – znajdzie sie miejsce i dla Was. Kto chetny? :)
MaWi to prosimy jako grupa zorganizowana o stworzenie forum gokarty/ścigacze z moderatorem Borys i Ja....

Prosimy także o przeniesienie tematu Gokarty z rozrywki do tego sub-forum
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
Borys

Post autor: Borys »

Ja nie chce byc moderatorem zadnego forum.

Pozatym uwazam ze na podforum tenis rozmowa powinna skupic sie wokol tenisa - off top moga sobie robic tenisisci.
Awatar użytkownika
anwi

Post autor: anwi »

gabrjel pisze:MaWi to prosimy jako grupa zorganizowana o stworzenie forum gokarty/ścigacze z moderatorem Borys i Ja....
Przecież taka grupa już istnieje pod nazwą bodajże „Śmigacze”.
gabrjel

GRUPA<>SUBFORUM
albano1947

Halo Anwi!

Kazdy ma prawo w kazdym dziale cos napisac i nie obowiazuje zasada wielkiego znawcy tematu.. Moze tez jak MaWi napisal, poprosic o wlasne podforum. W tym podforum chodzi o koncentracje sie na pewnym temacie np jak u nas tutaj tenis ziemny albo spokrewnione sporty. Mamy tutaj prawo z Jespere do prowadzenia dzialalnosci i kolegialnie wspolpracujemy z uzytkownikami ktorym dobro tenisa lezy na sercu i ktorzy sie z tym sportem identyfikuja .. Sa tez tacy ktorych i polskie zwyciestwa czy porazki w Luksembugu czy na swiecie, obserwuja i daja do tego sensowne komentarze.

Jespere i j a mamy pelne prawo na tym podforum zwaracac uwage na wlasciwe zachowanie i przeszczeganie kultury i uzytkowania.. Do tej pory bylo wszystko ok ..Zainteresowanie jest dobre .. To widac po ilosciach trafien w tematy i rosnaca ciagle ilosc czlonkow naszej gromadki..
Prowadzimy otwarta dzialnosc i kazdy kto chce nas poznac osobiscie i z nami pobawic sie tenisowo jest mile widziany.. Na dzien dzisiejszy z naszych mozliwosci skorzystalo juz ponad 100 osob . Napewno to jest wielkim sukcesem jak na wielkosc Ksiestwa.. Chcemy tez w ramach naszego wolnego czasu zapoznac jeszcze wielu innych Polakow z takim pieknym sportem jak jest tenis.
Ja osobiscie prowadzilem wielu mlodch adeptow tenisa do sukcesow i to na skale europejska. Moja dziewczynka polskiego pochodzenia startowala z powodzeniem w Roland Garros i wygrywala swiatowe turnieje polonijne w Sopocie i Krakowie. Jej wielkim sukcesem bylo odniesienie sukcesuna nad Anna Kremmer. Druga dziewczynka byla reprezentantka Luksemburga a jej tata byl wspanialym pilkarzem w Junesse Esch wystepowal w Pucharach Europy.. Sa tez w Bettemburg zasluzeni dla tenisa Polacy i jednym z nich zasluzyl sie utrzymaniem obiektu tenisowego tak ze jest cenionym w Luksemburgu i nie tylko.. Jego syn bierze aktywny udzial w zyciu druzyny tego klubu i godnie prezentuje sie na turniejach.
W Luksemburgu bylo albo i jest, wielu polskich trenerow. W ostatnim okresie pozegnalismy bardzo znanych trenerow np Bogdana Maniewskiego. Jego dwie corki graja bardzo dobrze w tenisa i Janusza Rdziwonke. Pierwszy byl reprezentantem Polski a drugi prowadzil do mistrzowskich tytulow Warszawianke z obecnie niezyjacym juz ex reprezentantem kraju Rybarczykiem. Ta byli bardzo zasluzeni trenerzy dla Polski i Luksemburga o nich tutejsza spolecznosc wspomina bardzo mile..Oboje niestety nie zyja i czesc ich pamieci.

Ja osobiscie jak moj Przyjaciel Bogdan mialem szczescie wygrac International Tennis Federation jeden z swiatowej serii w Luksemburgu w ktorej brala udzial zaproszona scisla swiatowa czolowka. Nikomu z Luksemburczykow nie udalo tego sukcesu dokonac.

Po wejsciu Polski do Unii, w Luksemburgu osiedlily polskie rodziny. Ich dzieci chetnie biora udzial w tenisie. Rodzice tez niechca tracic kontakt do polskosci, jak trener moze poslugiwac sie polskim jezykiem chetnie z nim wspolpracuja.

Czesto z okazji wielkoszlemowych turnieji dajemy tutaj przedruki i opinie innych zrodel albo staramy sie komentowac wlasnymi slowami turnieje z udzialem polskich zawodnikow. W Luksemburgu gramy corocznie wielki turniej WTA .

W ostatnich latach Agnieszka Radwanska swiecila pokazne triumfy. Te triumfy byly tutaj na Forum bardzo dokladnie sledzone i komentowane.

Chcemy tez grac nasz towarzyski turniej tenisowy i do niego zapraszamy wszystkich chetnych czy aktywnie, czy pasywnie.

Jest sie przeciez w Luksemburgu dumnym, jak nasi sa gora. :) :) :)

p s Nie moge tutaj publikowac zyjacych osob nazwisk bez ich zgody .. dlatego prosze o wybaczenie ze ich w obecnym czasie nie ujawniam

gabrjel

albano1947 pisze:Ja osobiscie prowadzilem wielu mlodch adeptow tenisa do sukcesow i to na skale europejska. Moja dziewczynka polskiego pochodzenia startowala z powodzeniem w Roland Garros i wygrywala swiatowe turnieje polonijne w Sopocie i Krakowie. Jej wielkim sukcesem bylo odniesienie sukcesuna nad Anna Kremmer. Druga dziewczynka byla reprezentantka Luksemburga a jej tata byl wspanialym pilkarzem w Junesse Esch wystepowal w Pucharach Europy..
Witaj Albano czy Adamie!

A czy jakieś linki możesz podać skąd czerpiesz tak szczegółowe informacje ?

Czy jest poświęcona jakaś strona w tym temacie gdzie można dowiedzieć się o sukcesach - tych mniejszych - nie tylko tych dużych (ze sport.onet.pl) ?
albano1947

Te osoby sa juz doroslymi osobami i w okresie kiedy graly bardzo aktywnie nie bylo takim jak obecnie zwyczajem w internecie odnalezienia za pomoca klikania.

Jezeli chcesz wiedziec cos wiecej to asie zalogoj do archiwum Federation de Tennis Luxemburgeoise. Poprostu idz do jakiegos klubu i zapytaj sie osob ktorzy sa insejderami w tenisie. Tenis w Luksemburgu jest popularny i sa 64 rejestrowane kluby . Jest regularna liga i 10 % spoleczensta uprawia ta biala pasje..
W tej chwili np Prezydent Klubu Spora jest kolega z moich dobrych lat i moze powiedziec wiele na ten temat sam byl reprezentantem mlodzierzowym Luksemburga i swietnie zna scene. Niestety trzeba sobie zadac troche trudu jak chce sie historie tenisa w Luksemburgu sledzic naprawde z szczerym zainteresowaniem, moj kolego.

Zaznaczam tylko ze Luksemburg jest maly i szkalowanie czy osmieszanie mojej osoby, albo moich przyjaciol moze miec smutny final dla osoby ktora takie ataki steruje, manipuluje

Pozdrawiam milo :)

gabrjel

Kliknąłbym pomógł... ale się nie da

Byłem ciekaw skąd takie zainteresowanie wokół tenisa... gdzie obydwoje pochodzimy z miasta gdzie królował/króluje żużel...
Stal i Falubaz...

Mimo to nie jestem miłośnikiem bo 6 lat mieszkałem koło stadionu i przed remontem zrobionym jakieś 3 lata temu po prostu miałem dość dźwięków motorów....
albano1947

Halo

To ze kolega jest z Gorzowa to zwracam uwage ze ro mnie wcale a wcale nie przeszkadza.

Nie jestem czlowiekiem ktory ma chuliganska natura nienawisci do miasta i do tej moim zdaniem niezdrowej rywalizacji tych miast o prowadzenie administracyjne czy sportowe .. Absolutnie akceptuje jak Gorzow jest miatem wojewodzkim i bardzo sobie cenie i nawet dumny jestem ze Marcinkiewicz mial szanse byc polskim Premierem. Jednoczesnie w moich mlodych latach bylem wspoltworca tenisa w LKL LUMEL I moi wychowankowie byli mlodzierzowymi reprezentantami Polski. Ja osobiscie mialem szczescie trenowac z Edwardem Czernikiem slynnym skoczkiem wzwyz i ta przyjazn pomogla mi w mojej skromnej sportowej karierze .. byl czlonkiem naszej sekcji lekkoatletycznej LKL Lumel..i na swiecie drugim po Brumelu. Co jest napewno smutne mimo niezej tenisowej infrastruktury niema dobrego tenisa, szkolenie jest bardzo zaniedbane a dobrzy szkoleniowcy opuscili Polske. w Zielonej Gorze a jedyny wychowanek zielonogorski Radek Nijaki gra obecnie w Gorzowie.

Dlatego prosze kolegi, nie mieszac to ze jestem Zielonej Gory z jakas swieta wojna w zuzlu ktory dla mnie mial tylko drugoznaczne znaczenie.. i jako dziecko pare razy odwiedzilem tamtejszy Zastal Zielona Gora na jakims meczu ligowym.

Jak chce kolega wiecej wiedziec to niech sie ujawni. to wtenczas bedzie wiecej zaufania to kolegi pytan. Narazie te zaufanie jest bardzo nadwerezone

Mnie znaja prawie wszyscy i nawet avatar tutaj jest moja podobizna Znaja mnie tez nasi Administratorzy.

Pozdrawiam uprzejmie :)

gabrjel

albano1947 pisze: To ze kolega jest z Gorzowa to zwracam uwage ze ro mnie wcale a wcale nie przeszkadza.

Nie jestem czlowiekiem ktory ma chuliganska natura nienawisci do miasta i do tej moim zdaniem niezdrowej rywalizacji tych miast o prowadzenie administracyjne czy sportowe ..
Nie no chuliganem nie jestem... chyba że o czymś nie wiem, może podtekst wyszedł z mojej szczerości i dosadności - i trochę przegięcia w pewnym momencie... ale no cóż OFICJALNIE ZAPOMINAM o tym... no chyba że będę miał znowu powody do przypomnienia sobie... ale mam wrażenie że nie będzie ich... zakopuję topór wojenny, co nie znaczy że usypiam swoją "czujność" :)

Zresztą obydwoje wiemy o co chodziło... i stwierdzenie że nic się nie stało byłoby nie na miejscu. Trzeba wyciągnąć wnioski i więcej nie popełniać błędów...
albano1947 pisze: Jak chce kolega wiecej wiedziec to niech sie ujawni. to wtenczas bedzie wiecej zaufania to kolegi pytan. Narazie te zaufanie jest bardzo nadwerezone

Mnie znaja prawie wszyscy i nawet avatar tutaj jest moja podobizna Znaja mnie tez nasi Administratorzy.
Co do ujawniania to mój obrazek mi pasuje... wiele osób zna mnie tu osobiście... razem w końcu trochę już spędziliśmy czasu...
zapraszam na naszą-klasę tam dużo o mnie :)
Namiary mogę na PW :)

Może jak atmosfera ochłonie po tym wszystkim to uda nam się zorganizować coś wspólnie - pewnie nie tenis bo muszę uważać na kolano (wiązadło krzyżowe) - ale grill, czy coś odpowiedniego... :)
Zablokowany