Pytanie do gimnazjalnych ''starszakow'' w EE
Pytanie do gimnazjalnych ''starszakow'' w EE
Mam takie pytanko: otoz o ile mi wiadomo liczba tzw. "dlugich dni szkolnych" w rozkladzie jazdy w EE rosnie wraz z wiekiem ucznia. W klasie pierwszej gimnazjum jest ich trzy – poniedzialek, sroda i piatek.
Czy ktos z rodzicow dzieci starszogimnazjalnych moglby mnie uswiadomic na jakim etapie edukacji kolejne "dni krotkie" (a wiec wtorek i czwartek) ulegaja wydluzeniu?
Nie ukrywam, ze na obecnym etapie interesuje mnie najbardziej jak wyglada dlugosc dni szkolnych w klasie drugiej gimnazjum, ale jesli ktos mnie od razu oswieci, czego powinienem spodziewac sie dalej, bede niezmiernie wdzieczny!
Czy ktos z rodzicow dzieci starszogimnazjalnych moglby mnie uswiadomic na jakim etapie edukacji kolejne "dni krotkie" (a wiec wtorek i czwartek) ulegaja wydluzeniu?
Nie ukrywam, ze na obecnym etapie interesuje mnie najbardziej jak wyglada dlugosc dni szkolnych w klasie drugiej gimnazjum, ale jesli ktos mnie od razu oswieci, czego powinienem spodziewac sie dalej, bede niezmiernie wdzieczny!
witam,
nasz pierwszoklasista w szkole sredniej ma krotkie wtorki i czwartki, w pozostale dni konczy o 16.30.
Nasz czwartoklasista podobnie - 3 dni dlugie, dwa krotkie i tak bylo tez w klasie 3. On twierdzi, ze zawsze staraja sie robic 2 dni krotkie i 3 dlugie, z tym ze teraz dla niego dzien krotki oznacza 6 lekcji....
nasz pierwszoklasista w szkole sredniej ma krotkie wtorki i czwartki, w pozostale dni konczy o 16.30.
Nasz czwartoklasista podobnie - 3 dni dlugie, dwa krotkie i tak bylo tez w klasie 3. On twierdzi, ze zawsze staraja sie robic 2 dni krotkie i 3 dlugie, z tym ze teraz dla niego dzien krotki oznacza 6 lekcji....
Te krótkie dni trochę zależą od planu. Niestety często starsze dzieci mają okienka, albo zaczynają godzinę później etc. Z planu moich dzieci wynika, że:
- w klasie drugiej wtorek i czwartek jest krótki,
- w trzeciej wtorek i piątek,
- w czwartej klasie był krótki tylko piątek,
- a w piątej krótka jest środa.
- w klasie drugiej wtorek i czwartek jest krótki,
- w trzeciej wtorek i piątek,
- w czwartej klasie był krótki tylko piątek,
- a w piątej krótka jest środa.
Danka