L2 w szkole europejskiej
L2 w szkole europejskiej
Czy ktos z Was zmienial swojemu dziecku L2 lub cos wie na ten temat jak sie to robi?
Chcialabym to zrobic od przyszlego roku szkolnego i nie wiem jak sie za to zabrac. Na stronie szkoly nie znalazlam nic konktetnego...
Chcialabym to zrobic od przyszlego roku szkolnego i nie wiem jak sie za to zabrac. Na stronie szkoly nie znalazlam nic konktetnego...
asiunia, to zalezy w ktorej klasie jest dziecko. Takie zmiany sa mozliwe, ale tylko przy przechodzeniu na konkretny poziom. Normalnie trzeba napisac taka prosbe do osoby, ktora zajmuje sie opcjami/planami. Nie mam pojecia kto to teraz jest. Mysle, ze najlepiej jakbys sie umowila na spotkanie z opiekunem roku (ta osoba, do ktorej sie daje zwolnienia, itp...).
No i niewykluczone, ze zanim podejma taka decyzje, beda chcieli przeegzaminowac z jezyka na ktory chcesz zamienic.
No i niewykluczone, ze zanim podejma taka decyzje, beda chcieli przeegzaminowac z jezyka na ktory chcesz zamienic.
To akurak wiem na stowe, ze tak jest.bamaza42 pisze:No i niewykluczone, ze zanim podejma taka decyzje, beda chcieli przeegzaminowac z jezyka na ktory chcesz zamienic.
Kto to jest opiekun roku? Nie wiem dokad sie zwolnienia daje, Rob jeszcze takiego nie mial.
Co to znaczy?bamaza42 pisze: Takie zmiany sa mozliwe, ale tylko przy przechodzeniu na konkretny poziom.
Dziecko w przyszlym roku zaczyna ekonomie, ktora bedzie wykladana w L2 czyli w jego przypadku po FR. Nawet nie chce sobie takiej masakry wyobrazac...
asiunia, nie wiem, czy chodzi Ci o podstawówkę czy gimnazjum? Moja córka w tym roku chce zamienić L2 na L3 w secondaire. W styczniu na stronie szkoły był formularz do zmiany języka z terminem dostarczenia 3 luty, w tej chwili już go nie mogę znaleźć - może go zdjęli? W każdym razie trzeba było go wypełnić - uzasadnić, dlaczego chce się zmienić język oraz uzyskać podpis (zgodę) nauczycieli z obu języków. Następnie trzeba zanieść go do wskazanej sali i nauczyciela, egzamin ustny i pisemny będzie w maju.
Ola
Czy slowo zmienic znaczy zrezygnowac? Czepiasz sie bama.bamaza42 pisze:To znaczy nie "zmienić", a "zamienić" chyba...bo z L2 tak w ogóle zrezygnować nie można
Dzieki bardzo, Biala! Wszystko jasne. Tez chce zmienic L2(FR) na L3(EN) od 4S jak dojdzie ekonomia. Oddam wniosek jutro, zobaczymy co z tego wyniknie.
Dziekuje i pozdrawiam:)
- kajapapaja
Oj no nie czepiam sie, tylko rozumiem to tak: - "zmienic L2 na L3" - np L2FR, L3EN - zmieniam L2 na L3, czyli teraz moim L2 jest EN, a L3?...Rezygnacja z L3 na tym etapie z tego, co pamietam, o ile nic sie nie zmienilo - nie jest mozliwaasiunia pisze:Czy slowo zmienic znaczy zrezygnowac? Czepiasz sie bama.
Jezeli "zamieniam" L2/L3, to rozumiem, ze teraz L2=EN, a L3=FR - i to jest mozliwe.... Zreszta moze faktycznie rozkminiam...
Reasumujac, jest tak jak mowilam - wniosek (tylko nie wiedzialam, ze sa teraz do tego formularze) na pismie do opiekuna roku (osoba wymieniona w tym formularzu)...
- kajapapaja
bama ma rację - nie ma możliwości rezygnacji, tylko zamiana kolejności "ważności"
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu