poszukuję osób do przetestowania strony
Tak, linki na lewej stronie dzialaja w wersii tabelkowej. Z tymi znakami, to teraz tez widze ze w stronie tabelkowej nie ma ogonkow. FireFox pisze ze "encoding" jest iso-8859-2, tak samo jak twoj plik sugeruje. Na jakim programie ty za tymi plikami pracojesz?
A teraz prosze mnie pouczyc: Czy "kursywa" to "italic" po angielsku? I jak piszecie "krzaki" to mowicie ze to sa chinskie litery, tak?
A teraz prosze mnie pouczyc: Czy "kursywa" to "italic" po angielsku? I jak piszecie "krzaki" to mowicie ze to sa chinskie litery, tak?
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
To już pisałam, że w tabelkowej stronie nie ma polskich liter i ich nie powinno byc widac.
Odpowiadając na drugie pytanie: tworzę wszystko w Pajączku - takim dosyć prostym polskim programie.
Italic to jest to, a po polsku to jest kursywa.
A krzaczki, to czasami wyglądają jak chińskie litery, ale żaden Chińczyk ich nie odczyta.
Odpowiadając na drugie pytanie: tworzę wszystko w Pajączku - takim dosyć prostym polskim programie.
Italic to jest to, a po polsku to jest kursywa.
A krzaczki, to czasami wyglądają jak chińskie litery, ale żaden Chińczyk ich nie odczyta.
Danka
Danka, musze Ci powiedziec, ze jak wczoraj wieczorem otworzylam strone w domu, to u mnie bylo wszystko ok - wszystko bylo czytelne, polskie znaki ok, tabelki ...i w ogole chcialam Ci powiedziec, ze baaardzo fajna strone zrobilas (ale bylo juz za pozno, zeby dzwonic...) Naprawde!!! Jestem pod wrazeniem! <brawo>
Jak otworzylam teraz w pracy, to jest wszystko tak, jak tu wyzej opisane - kwadraciki, slabo czytelna czcionka, itp...I czegos tu nie rozumiem - i w domu, i tu w pracy korzystam z tej samej przegladarki - Internet Explorer Windows'a....
Jak otworzylam teraz w pracy, to jest wszystko tak, jak tu wyzej opisane - kwadraciki, slabo czytelna czcionka, itp...I czegos tu nie rozumiem - i w domu, i tu w pracy korzystam z tej samej przegladarki - Internet Explorer Windows'a....
Danka, a tu masz fajna website http://typetester.maratz.com/ gdzie mozesz wybrac trzy rozne czcionki, kolory tla, kolory czcionek, jak duze, itd, itd, i widziec razem jak wszystkie trzy wygladaja. Bardzo pomocne do dobrania czcionki i kolorow do nowej "website".
Aha, i kliknij na jedno z linkow w "Get CSS for 1st | 2nd | 3rd column" (na gorze, na prawo) i ci zrobi CSS do wybranej kombinacji czcionki, kolorow itd.
Aha, i kliknij na jedno z linkow w "Get CSS for 1st | 2nd | 3rd column" (na gorze, na prawo) i ci zrobi CSS do wybranej kombinacji czcionki, kolorow itd.
Ostatnio zmieniony 14-03-2007, 16:32 przez digilante, łącznie zmieniany 1 raz.
Przepraszam, jeszcze jeden post o tym temacie - tutaj http://builder.com.com/5100-6371-5268973.html masz bardzo dobry "tutorial" jak zrobic CSS na trzy kolumny aby dzialalo dobrze we wszystkich przegladarkach (no ok, przynajmniej w IE i FF, o innych musze im wierzyc). Patrz specjalnie na uzytek "float:left" i "float:right" aby zrobic boczne kolumny... "position:absolute" zawsze cos spapra na jakiejs przegladarce.
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
dzięki, digilante. Wszystkie informacje są bardzo cenne i będę stopniowo wprowadzać zmiany. Czego to człowiek się nie nauczy na stare lata
Szkoda, że z tym "float" nie podrzuciłeś od razu pomysłu, myslę, ze to by zadziałało. Teraz strona działa i IE i w Firefox przy pomocy prostych tabel i mam czas, aby spokojnie pomysleć nad lepszymi rozwiązaniami.
Szkoda, że z tym "float" nie podrzuciłeś od razu pomysłu, myslę, ze to by zadziałało. Teraz strona działa i IE i w Firefox przy pomocy prostych tabel i mam czas, aby spokojnie pomysleć nad lepszymi rozwiązaniami.
Danka