kto pożyczy tuner satelitarny na 2 dni?

Kupię, sprzedam, oddam...
Awatar użytkownika
szymbi

kto pożyczy tuner satelitarny na 2 dni?

Post autor: szymbi »

Szukam do pożyczenia tunera satelitarnego, którym można oglądać programy z Astry 19,2E. A najlepiej, gdyby można było w nim jednocześnie stosować karty Cyfra+, ale to mniej ważne. Potrzebuję go do celów testowych, co by sprawdzić, czy obecnie nic nie widzę na telewizorze, bo mój tuner nie obsługuje Astry, czy po prostu antena jest źle ustawiona.
Awatar użytkownika
wilqs72

Post autor: wilqs72 »

Mogę ci pożyczyć, z C+ może być problem jeśli nie masz modułu CA, ale do sprawdzenia Astry w zupełności wystarczy.
Pozostaje tylko problem przekazania sprzętu - odezwij się na prv to się jakoś dogadamy.
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
Eneko

Post autor: Eneko »

Wprawdzie nie przywiozlem jeszcze tunera, ale chcialem zapytac przy okazji, czy moze ktos dysponuje w Luxie zbiorczym podlaczeniem do TV sat, ktore nie wymaga instalacji indywidualnych anten, a tylko dekoderów. Nie mam mozliwosci instalacji anteny, chyba, ze bez wiercenia, wiec taka opcja bylaby korzystna. Przyznam, ze nie bardzo sie w tym orientuje, wiec prosze nie krzyczec ;)
Awatar użytkownika
szymbi

Chętnie odsprzedam Ci tanio taką sprytną aluminiową konstrukcję rozporową, pozwalającą na montaż anteny w oknie. Używałem tego w poprzednim lokum żeby nie wiercić dziur pod antenę. Teraz po przeprowadzce już nie będzie mi potrzebna.
Eneko

Dzieki, ale okno chyba tez odpada, ma nie byc tego widac z zewnatrz. Pozostaje jakis stojak (?) w glebi balkonu, skontaktowalem sie juz z angolami, ktorzy ponoc robia takie cuda.
misio

Post autor: misio »

Stojak u Angoli ca 50E. Powiedz, ze nie wiesz czy sygnal znajdziesz itp. Facet ci da ten stojak na probe. Jak znajdziesz sygnal to jest twoj, a jak nie to oddasz mu nastepnego dnia, lub po kilku godzinach, a on odda ci cala kase. Uczciwi sa. Moga tez przyjechac i sami znalezc sygnal i ustawic jak trzeba i skasuja za to ca 70E.
Eneko

Czyli jak Cyfrę+ nadają przez Hotbirda, to wystarczy im wręczyć gotowy zestaw i sobie poradzą ? Pozostaje pytanie jak doprowadzic kabel do mieszkania bez wiercenia...
Awatar użytkownika
oley11

Post autor: oley11 »

Eneko pisze:jak doprowadzic kabel do mieszkania bez wiercenia...
jest taki specjalny plaski kabelek co to sie go wpina w miejscu gdzie zamykasz okno. ma toto grubosc (a raczej "cienkosc") minimalna, akurat coby sie zamknelo okno.

a gdzie to dostac? np ponizej:
http://www.allegro.pl/item162517822_pla ... enowy.html
Eneko

Dzieki, swietnie rozwiazanie! Chyba tam zadzwonie i zamowie caly komplet, moze mi ktos toto na miejscu zmontuje.
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

oley11 pisze:jest taki specjalny plaski kabelek
Ten specjalny kabelek ("przejsciowka") rowniez do nabycia u rzeczonego Anglika kolo parku Merl :))
Eneko

Fajno, jak przywioze kompletny zestaw to mi go chyba zmontuja? Ciekawe, czy przejsciowka przechodzi pod nowymi plastikami ?
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

wiesz, jakos sie wcisnie, jak nie od dolu, to z boku...ja mam wprawdzie stare okna, ale nie powinno byc problemu....byle by nie uzywac tego wlasnie okna za czesto, bo sie w koncu kabelek przetnie...
Sluchaj, ja sobie sama zestaw zmontowalam, poprowadzilam te kabelki (oni mi przycieli, "wstawili" ta przejsciowke gdzie trzeba, zamontowali koncowki na kablu, nawet z talerzem do nich pojechalam, bo tam jest taki otwor, przez ktory dobrze jest przeciagnac kabel, a po zalozeniu koncowki to sie nie da...), zainstalowalam na balkonie (do barierki) i ustawilam sygnal....to naprawde nie jest trudne (a tak myslalam...)! :D
Awatar użytkownika
oley11

Post autor: oley11 »

szymbi pisze:Chętnie odsprzedam Ci tanio taką sprytną aluminiową konstrukcję rozporową
szymbi, a masz jakas fotke, jak to wyglada? bede zobowiazany (i byc moze zglosze sie do kupna)
Awatar użytkownika
szymbi

A prosze bardzo...
Załączniki
uchwyt1.gif
uchwyt1.gif (19.06 KiB) Przejrzano 7024 razy
uchwyt2.gif
uchwyt2.gif (20.17 KiB) Przejrzano 6639 razy
ODPOWIEDZ