kto pożyczy tuner satelitarny na 2 dni?
kto pożyczy tuner satelitarny na 2 dni?
Szukam do pożyczenia tunera satelitarnego, którym można oglądać programy z Astry 19,2E. A najlepiej, gdyby można było w nim jednocześnie stosować karty Cyfra+, ale to mniej ważne. Potrzebuję go do celów testowych, co by sprawdzić, czy obecnie nic nie widzę na telewizorze, bo mój tuner nie obsługuje Astry, czy po prostu antena jest źle ustawiona.
Mogę ci pożyczyć, z C+ może być problem jeśli nie masz modułu CA, ale do sprawdzenia Astry w zupełności wystarczy.
Pozostaje tylko problem przekazania sprzętu - odezwij się na prv to się jakoś dogadamy.
Pozostaje tylko problem przekazania sprzętu - odezwij się na prv to się jakoś dogadamy.
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
Mark Twain
Wprawdzie nie przywiozlem jeszcze tunera, ale chcialem zapytac przy okazji, czy moze ktos dysponuje w Luxie zbiorczym podlaczeniem do TV sat, ktore nie wymaga instalacji indywidualnych anten, a tylko dekoderów. Nie mam mozliwosci instalacji anteny, chyba, ze bez wiercenia, wiec taka opcja bylaby korzystna. Przyznam, ze nie bardzo sie w tym orientuje, wiec prosze nie krzyczec 

Stojak u Angoli ca 50E. Powiedz, ze nie wiesz czy sygnal znajdziesz itp. Facet ci da ten stojak na probe. Jak znajdziesz sygnal to jest twoj, a jak nie to oddasz mu nastepnego dnia, lub po kilku godzinach, a on odda ci cala kase. Uczciwi sa. Moga tez przyjechac i sami znalezc sygnal i ustawic jak trzeba i skasuja za to ca 70E.
jest taki specjalny plaski kabelek co to sie go wpina w miejscu gdzie zamykasz okno. ma toto grubosc (a raczej "cienkosc") minimalna, akurat coby sie zamknelo okno.Eneko pisze:jak doprowadzic kabel do mieszkania bez wiercenia...
a gdzie to dostac? np ponizej:
http://www.allegro.pl/item162517822_pla ... enowy.html
wiesz, jakos sie wcisnie, jak nie od dolu, to z boku...ja mam wprawdzie stare okna, ale nie powinno byc problemu....byle by nie uzywac tego wlasnie okna za czesto, bo sie w koncu kabelek przetnie...
Sluchaj, ja sobie sama zestaw zmontowalam, poprowadzilam te kabelki (oni mi przycieli, "wstawili" ta przejsciowke gdzie trzeba, zamontowali koncowki na kablu, nawet z talerzem do nich pojechalam, bo tam jest taki otwor, przez ktory dobrze jest przeciagnac kabel, a po zalozeniu koncowki to sie nie da...), zainstalowalam na balkonie (do barierki) i ustawilam sygnal....to naprawde nie jest trudne (a tak myslalam...)!
Sluchaj, ja sobie sama zestaw zmontowalam, poprowadzilam te kabelki (oni mi przycieli, "wstawili" ta przejsciowke gdzie trzeba, zamontowali koncowki na kablu, nawet z talerzem do nich pojechalam, bo tam jest taki otwor, przez ktory dobrze jest przeciagnac kabel, a po zalozeniu koncowki to sie nie da...), zainstalowalam na balkonie (do barierki) i ustawilam sygnal....to naprawde nie jest trudne (a tak myslalam...)!