Zona szuka jakiegos zajecia

Kupię, sprzedam, oddam...
Awatar użytkownika
digilante

Zona szuka jakiegos zajecia

Post autor: digilante »

Zona, studentka, wlasnie ukonczyla pierwszy rok "BCom accounting" i chciala by sie czyms zajac przez dlugie wakacje do lutego. Zna szesc jezykow azjatyckich, angielski, i troche francuskiego; ma duzo doswiadczenia w sprawach tlumaczenia, organizowania spraw w azji, nauki chinskiego, i generalnej pracy na komputerze. Tez uwielbia dzieci, wiec chetnie by sie zaopiekowala dzieckiem, regularnie albo na zawolanie.

Gdyby ktos mial jakies odpowiednie zajecie to prosze o email.
MaWi

Post autor: MaWi »

Ja moze tylko tyle podpowiem, ze chinski jest tutaj coraz bardziej popularny. Np. w CLL jest kurs chinskiego, nie wiem jak w prolingua i w inlingua, ale moze moglaby zapytac czy nie chcieliby jej tam jako nauczyciela chinskiego?
magda.costam

Post autor: magda.costam »

Kurcze, ja mowie po francusku, angielsku i mam dobra baze z niemieckiego i wloskiego i tez czegos szukam. Ale jesli Twoja kobieta nie moze nic znalezc, to ja wracam do kuchni i bede dalej swietnie gotowac :(
Awatar użytkownika
digilante

Post autor: digilante »

Hej Magda, widze ze moj zly polski ponownie skomplikowal prosta sprawe <oops>. Po pierwsze zona studiuje, po druge jej "status" z wzgledu pozwolenia na prace jest niepewny - tak sie prawa szybko tu zmieniaja ze nie sa pewni w "commune" co z ta moja zona maja zrobic. Wiec ona tylko cos szuka aby miec zajecie na wakacje - kontakt z ludzmi wazniejszy od stawki. Jestesmy tu tylko kilka miesiecy, nikogo nie znamy, a to forum polskie okazalo sie naszym jedynym "oknem" do ludzi, wiec dla tego napisalem post tutaj - nigdzie indziej nie pytalismy sie. Wiemy ze jak ona bedzie musiala siedziec sama w domu i sie nudzic przez trzy miesiace to pewnie zwarjojemy i sie na wzajem pozabijamy ;) Wiec prosze nie patrz na ten post jako jakikolwiek znak o twojej sytuacji! Powodzenia z szukaniem pracy, napewno cos z tego wyjdzie.

Aha, moj szef cos tam niepewnie szemral ze ma plany szukac kogos kto zna kilka jezykow europejskich aby pomoc sprawdzac strony internetowe naszych klientow. Napisz mi email na priva jak cos takiego by cie interesowalo.
magda.costam

Ja studiuje w Polsce, wiec tutaj jestem polska studentka. Jesli twoja kobieta ma chec pojsc na kawe z inna kobieta zeby o babskich sprawach pogadac, to sie odezwijcie.
MaWi

Post autor: MaWi »

Sorki za moj glos w dyskusji, ale musze tu wyjasnic kilka spraw, ktore sa co prawda oczywiste, ale byc moze nie kazdy to zauwazyl.

Po pierwsze, digilante, jest czlowiekiem, ktory niemal cale swoje zycie spedzil poza Polska. Bardzo prosze, byscie mieli wzgledem niego (a szczegolnie wzgledem poprawnosci jego wypowiedzi) wiecej tolerancji, bo sam fakt, ze chce sie z nami komunikowac po polsku, jest juz rzecza godna pochwaly (digilante – to do ciebie – jestem naprawde pelen podziwu dla ciebie!).

Po drugie, wiemy o jego akcjach praktycznie charytatywnych – jego firma wymienia "park maszynowy" i to, ze zamieszcza on na naszym forum ogloszenia "oddam za darmo" (i rzeczywiscie oddaje za darmo!) jest wylacznie aktem jego dobrej woli, bo rownie dobrze mogliby to wyrzucic na Sperrmull, a sprzet jest sprawny i moze jeszcze niejednemu posluzyc.

Ponadto – co widac z jego ostatniego posta – on jest bardzo otwarty na bezinteresowna pomoc innym, a fakt, ze sam w pewnych kwestiach potrzebuje pomocy... coz, a kto z nas jej nie potrzebuje wcale tu, na rubiezy? Gdyby nie to wspieranie sie w trudnych sytuacjach – wierzcie mi – nie byloby tego forum. Bo samo gadanie o glupotach jest bardzo mile, ale to duzo za malo, zeby stworzyc tak wspaniala wspolnote, jaka jestescie Wy wszyscy!
magda.costam

ale poruszyl wazny temat - kobiety domowo kuchennej :)

jezeli sa takie to prosze z serca mojego polskiego o kontakt bo chcialabym po polsku przy kawie pogadac. Po francusku i po angieielsku tez nie ma problemu, tylko takiej zwyczajnej rozmowy mi brak...
albano1947

Post autor: albano1947 »

Digi dla Ciebie na pewno jest możliwość poszukania na LuxBazar jakieś możliwej drobnej pracy/zajecia Na pewno tez w czasie wolnym kontakt do naszych wspaniałych dziewczyn nie byloby żadnym negatywnym zjawiskiem Dobrze jest jak dziewczyna u dziewczyny moze sie pozbyc jej drobnych problemów.

TO JEST LUDZKIE I ZROZUMIALE.

Naturalnie jestem pełen podziwu tak jak MaWi ze mówisz naszym jeżykiem i nie zrażaj sie ze popełniasz błędy. Kto ich nie popelnia nie ma szans dojść do celu. Ja sam juz nawet nie wiem jakim jeżykiem mowie poprawnie a pisaniu to nieraz mam serce w gardle jak czytam własne wypociny. Mimo wszystko staram sie jak mogę i tez nikt mnie nie zarzuca tego.

Ostatecznie to nie jest Forum polskiej pięknej pisowni, a takie tez jest.!!!!!!!

Pozdrawiam Was milo i solidarnie w Waszych zamiarach
Mistrz Niemiec z druzyna DSD 2012
Wielokrotny Mistrz Polski Belgii Włoch i Luxemburga
Dziesiąty w Rankingu światowym ITF Senior

Trenujemy w klubie tenisowym Bettemburg
Awatar użytkownika
Sabina

Post autor: Sabina »

AD kobiety domowo-kuchennej...
jestem takowa ;-)
i bardzo chetnie pojde na kawe bo okrutnie brakuje mi romowy,ludzi...

Pozdrawiam wszystkich!
Sabina
polka

Post autor: polka »

to ja tez bym chetnie dołaczyła do tej kawy, Sabina, nigdy jeszcze nie poznałam swojej imienniczki a bardzo bym chciała...
pozdrawiam
magda.costam

Przepraszam Digilante, ze niechcacy twoj temat zeszedl na inne tory :(
Stworze osobny temat w rozrywce :)
Awatar użytkownika
Sabina

Post autor: Sabina »

polka pisze:Sabina, nigdy jeszcze nie poznałam swojej imienniczki a bardzo bym chciała...
Bardzo sie ciesze, wszystkie Sabiny ktore do tej pory poznalam sa OK <mrgreen>
Pozdrawiam wszystkich!
Sabina
ODPOWIEDZ