Witam,
do odstapienia podreczniki po absolwencie 5 kl.
- Przyroda dla klasy czwartej, wydawnictwo nowa era, zeszyt cwiczen czesc II (nowe)
ISBN 83-87724-85-8
- Przyroda dla klasy czwartej, wydawnictwo nowa era, podrecznik (mam dwie sztuki)
ISBN 978-83-87724-48-1
- "A to historia!" Podrecznik historii i spoleczenstwa klasa 4, czesc pierwsza i druga, wydawnictwo nowa era
ISBN czesc I 83-87724-81-5
czesc II 978-83-87724-88-7
- Matematyka z plusem kl. 5 podrecznik, gdanskie wydawnictwo oswiatowe, marcin Karpinski, Piotr Zarzycki
ISBN 978-83-87788-49-0
- Przygoda z czytaniem, kl. 4, Ewa Boksa, Piotr Zbrog, wyd. mac edukacja
ISBN 83-7315-951-7
Ponadto dwie pozycje dla gimnazjum (byly uzywane do nauki polskiego w 3 kl. szkoly sredniej, sekcja angielska):
- Swiat jezyka kl. II gimnazjum - Wiadomosci i cwiczenia, Ewa Korulska, Maria Topczewska
wydawnictwo szkolne PWN
ISBN 83-7195-335-6
- Swiat sredniowieczny, kl. I gimnazjum, czesc II, wyd. szkolne PWN
ISBN 83-7195-265-1
Chetnych zapraszam na mil.ka@gazeta.pl..
Podreczniki - 5 kl. sekcja polska EE
Książki mam, ale chciałam uczulić, że zmieniły się książki do polskiego i tych już nie da się wykorzystać. Nie wiem też czemu, ale w dalszym ciągu w klasie piątej przerabiają ciągle te same ksiązki z historii i przyrody, które były w klasie czwartej.
W drugiej klasie tutejszego gimnazjum przerabiają już podręczniki z I klasy gimnzajum polskiego (poza polskim, który jest już z klasy II), więc po drodze przepada gdzieś rok nauki, ale jak dotąd nikt mi nie potrafił wyjaśnić zawiłości programowych tej szkoły.
W drugiej klasie tutejszego gimnazjum przerabiają już podręczniki z I klasy gimnzajum polskiego (poza polskim, który jest już z klasy II), więc po drodze przepada gdzieś rok nauki, ale jak dotąd nikt mi nie potrafił wyjaśnić zawiłości programowych tej szkoły.
Danka
To sa zawilosci programowe nie tyle tej szkoly, co, jezeli chodzi o jezyk polski, to raczej radosna tworczosc kogos z polskiego MEN.....bo to narodowy MEN ustala program nauczania jezyka ojczystego dla kazdej sekcji....danka44 pisze:więc po drodze przepada gdzieś rok nauki, ale jak dotąd nikt mi nie potrafił wyjaśnić zawiłości programowych tej szkoły.