Strona 1 z 6
kuchnia polska w Luxie
: 07-03-2008, 16:31
autor: ola_lux
Witam forumowiczow
Mam do was wszystkich pytanie.
Od dluzszego czasu zastanawiam sie nad pomyslem a jest nim gotowanie na wynos jedzonka polskiego(pierogi,krokiety,bigos,uszka,golabki...itd...)gotowac umiem, tak mysle ja i inni ktorzy wcinaja co ugotuje.
Pytam wiec was moi drodzy co myslicie o moim pomysle?
Krytykujcie i chwalcie.
: 07-03-2008, 16:42
autor: digilante
Ola - to by bylo moje mazenie. Bysmy chetnie cos kupili raz na tydzien, moze wiecej. Niestety jeden problem z takimi pomyslami co przedtem widzialem to jakosc... gdyby byla gwarancja ze tylko co najlepsze do tego jedzenia by szlo to wyzsza cena nie byla by problemem. Mi nie chodzi o szybki i tani "take away a la Polonaise" ale raczej o zdrowe dobre jedzenie...
: 07-03-2008, 17:00
autor: ola_lux
O nie!!to by nie bylo nic w tym "szybkim "stylu.
Skladniki polskie,jedzonko robione przezemnie,nic z tzw "proszku zalane woda"
jak pierogi to klejone, farsz sama robie
bigos z kapustki kiszonej z normalna mieszane, z pachnaca polska kielbaska
pyzy ze skwarkami
kopytka z cebulka
golabki...i wiele innych potraw
Wszystko robione w czystosci z najlepszej jakosci skladnikow.
Nie robilabym nic na akord, tylko tyle ile bylabym w stanie.
: 07-03-2008, 17:12
autor: clematis
ola_lux pisze:O nie!!to by nie bylo nic w tym "szybkim "stylu.
Skladniki polskie,jedzonko robione przezemnie,nic z tzw "proszku zalane woda"
jak pierogi to klejone, farsz sama robie
bigos z kapustki kiszonej z normalna mieszane, z pachnaca polska kielbaska
pyzy ze skwarkami
kopytka z cebulka
golabki...i wiele innych potraw
Wszystko robione w czystosci z najlepszej jakosci skladnikow.
Nie robilabym nic na akord, tylko tyle ile bylabym w stanie.
fajny pomysl ... tylko gdzie by to bylo mozna kupic i w jakiej cenie?
: 07-03-2008, 17:22
autor: ola_lux
ceny wszystkich potraw jeszcze nie znam, obvliczylam sobie tylko pierogi i tak za 10 sztuk -2,50 euro
a gdzie?dam znac kiedy plan bedzie calkowicie dopracowany.
![;)](images/smilies/icon_wink.gif)
: 07-03-2008, 17:23
autor: minka
Pomysl nieglupi, ale musialabys chyba robic to wszystko pod konkretne zamowienie. Znalam kilka pan w Polsce jeszcze, ktore mialy taki interes i dobrze im szlo. Osobiscie nie korzystalam, bo niestety naleze do osob, ktore musza same sobie wszystko zrobic, ale czemu nie?
: 07-03-2008, 17:25
autor: Biała
Gdybyś sprzedawała pierogi czy kopytka własnej roboty to byłaby wspaniała sprawa. Myślę, że oprócz mnie znalazłoby sie wielu chętnych. Mogłabyś np. zbierać zamówienia z parodniowym wyprzedzeniem. Dobry pomysł <lunch>
: 07-03-2008, 17:31
autor: ola_lux
No tak ,pod konkretne zamowienie,inaczej nie mozna byloby tego robic.Zwracalabym raczej uwage nie na ilosc i czas ale na jakosc.
Szczerze mowiac nie mysle o interesie, robilabym to dla wlasnych paru groszy, nie pracuje siedze w domu, (maz pracuje
![8)](images/smilies/icon_cool.gif)
), wiec mialabym czas.
: 07-03-2008, 17:36
autor: ola_lux
Biala-dokladnie, zamowienia z parodniowym wyprzedzeniem i termin odbioru na okreslona godzine, zeby jedzonko bylo swieze i jeszcze cieple.
Mysle tez ze moglabym wprowadzic cos typu : dowoz do 2 km w moim zakresie.Ale to jeszcze przemysle.
: 07-03-2008, 17:53
autor: mslawomir
jezeli,nic Cie nie kosztuje rozpoczecie to zacznij i zobaczysz jak idzie.
w Lux mozna dostac polskie jedzenie, calkiem dobre, u niejakiego Marcina-ktory zajmuje sie tym zawodowo i jest znany tutaj.
pozowdzenia
s.
: 07-03-2008, 18:19
autor: digilante
Mi to by tak pasowalo - w poniedzialki mowie co chce, i w piatki po pracy lub w lunch wpadam aby odebrac. To Ola, ja Ci wysle na priva moje namiary i jak juz bedziesz wiecej wiedziala to daj znac razem z jadlospisem <mrgreen> Ja bym mogl juz w ten poniedzialek cos zamowic.
: 07-03-2008, 18:20
autor: ola_lux
Slyszalam o Panu Marcinie, nie mialam niestety przyjemnsci probowac jego specjalow, ma bardzo duzo klientow,mysle ze realizowanie mojego pomyslu byloby interesujace dla czekajacych na specjaly u Pana Marcina
![:D](images/smilies/icon_biggrin.gif)
: 07-03-2008, 18:23
autor: digilante
Raz jadlem cos zrobione przez Pana Marcina, i bylo super, ale czy on sie nie zajmoje raczej wiekszymi zamowieniami, jak na duze party, do restauracji, "catering"?
: 07-03-2008, 18:26
autor: ola_lux
Bylam kiedys u Niego z zamiarem kupna pierozkow, niestety nie mial czasu,przygotowywal imprezy komunijne,ale wiem ze robi tez dla osob pojedyncze porcje
: 07-03-2008, 18:33
autor: ola_lux
digilante nie ma sprawy
![:)](images/smilies/icon_smile.gif)