Oddam dwa meble...

Kupię, sprzedam, oddam...
Awatar użytkownika
digilante

Oddam dwa meble...

Post autor: digilante »

Witam, mam dwa mebelki, cos jak to

http://www.ikea.com/be/nl/catalog/products/40104331

tylko dluzsze i chyba calkiem troche wieksze. Nie sa nowe, ani atrakcyjne, ale super do CD, DVD, lub do cave na narzedzia...

Musze sie ich pozbyc jak najszybciej, najlepiej za butelke dobrego polskiego trunku.
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
joasia

Post autor: joasia »

Czy one są w tym kolorze groen, czy moze rood, albo zilver-cos tam ? ;) ( co prawda, mój mąż jest Holendrem, ale ja tak nie bardzo w tym języku... ;) )
a wielkość, tak mniej więcej , w centymetrach ( metrach?) ? własnie kupiliśmy dom do remontu w Fentange ( chyba będziemy sąsiadami, co? :) ), i coś takiego by nam się pewnie przydalo jako storage, ale dopiero w kwietniu starsza pani właścicielka się wyprowadza (teoretycznie 31 marca), przypuszczam , że to dla Ciebie za długo ?
Awatar użytkownika
digilante

Post autor: digilante »

Tak, jutro rano dostarczaja nam nowe meble wiec chcialbym sie tego pozbyc jak najszybciej. Kolor zilver, ale na prawde to szary. Rozmiary: 600 wysokosc, 420 szerokosc, 800 dlugosc/glebokosc.

A propos domu do remontu... Czy to mi sie sni czy ceny spadly? Wlasnie w tym tygodniu ponownie poszlem na athome.lu aby dostac troche depresji, ale cud - kupa domow w Hesper, Howald, Fentange z dzialkami i ponizej 400 000 euro, nawet niektore ponizej 350 000. Taniocha! <roll> Powinniscie od razu dziesiec kupic.

Fentange bardzo nam sie podoba wiec pewnie tez tu bedziemy kupowac. Dajcie znac jak juz sie wprowadzicie - bardzo bysmy chcieli zobaczyc dom!
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
Awatar użytkownika
danka44

Post autor: danka44 »

Jeżeli z joasią się nie dogadasz, to ja chętnie przejęłabym to na rzecz szkoły. Zebrało nam się sporo drobizgów typu karteczki, kredeczki, rysuneczki, naklejeczki i różne inne drobiazgi, które pani ucząca w klasach 1-2 przenosi co sobotę z pomieszczenia gospodarczego do klasy, a tak wjechałaby sobie szafką i koniec. Kółka w tym są najważniejsze, kolor obojętny.
Przejmę to chocby w niedzielę. Wprawdzie polskimi trunkami nie dysponuje, ale jak poczekasz, to cos wymyslę.
Danka
MaWi

Post autor: MaWi »

digilante pisze:ale cud - kupa domow w Hesper, Howald, Fentange z dzialkami i ponizej 400 000 euro, nawet niektore ponizej 350 000
Digilante, ale napedziles rynek tym postem! Ja przed chwila zajrzalem na athoma i tych domow ponizej 400 000 w w/w lokalizacji znalzlem... 1 (jeden) – za 390 tys. w Hesper. Czyli, ze reszte rozkupili, jak tylko przeczytali polska.lu! ;)

Chociaz... nie. Moze i jakies sa gdzies tam na tym athomie, bo ja jako kryterium minimalne przyjalem 140 m2 powierzchni, wiec moze te domki 120 m i mniej sie po prostu pochowaly... Ale wiesz – mnie sie wydaje, ze jak juz sie czlowiek zamierza na dom, to jednak powinien dostac cos wiecej niz 2 ch a c + living + cuis. + s.d.b + wc, a co wiecej jestes w stanie na 120 m2 postawic? Przy 120 m2 to juz lepiej sobie dupleks "przygarnac" – powierzchnia ta sama, wygoda czasem nawet wieksza, a oplaty duzo nizsze! I dachu w 100% z wlasnej kieszeni remontowac nie musisz i sprzatanie "obejscia" wspoldzielisz. No, ale to juz baaaardzo subiektywna sprawa.
joasia

Digilante - troche mnie przestraszyłeś tym szalonym spadkiem cen nieruchomości ! jezu, my kupilismy ten domek duuuzo powyżej 400 tys., z tym , że on tak naprawde jest w b.dobrym stanie, z 1973r. Tez poszłam na athome (a Ty POSZEDŁEŚ, nie poszłeś ;) ), i - jako że od ponad roku szukaliśmy domu, potrafię wyczytać z tych anonsów więcej, niż napisane;) - nie sądzę, żeby rzeczywiście ceny przyzwoitych domów spadały na łeb, na szyję... (a przynajmniej mam taka nadzieję :p )

a co do mebelków - Danka reflektuje natychmiast, więc sprawa jasna.
joasia

dzieki, MaWi, uff... ;)
mariolab

Post autor: mariolab »

moze ja zarzuce jakimis stolikami, bardzo niskie w sam raz dla malych dzieci
ale musze najpierw spytac sie dziewczyny od ktorej biore meble czy mi je da, o ile ja znam to prawdopodobnie tak....
Awatar użytkownika
danka44

Mariolab, jak sie dowiesz, to napisz, jakie dokładnie sa to stoliki. My nie możemy przemeblować całej sali na swoją modłę, ponieważ w tygodniu są tam kursy dla dorosłych, a nie wiem czy będę miała miejsce na zapleczu. I tak jeszcze myslę, że jak stoliki, to i krzesła powinny byc mniejsze, chyba że na podłodze da się siedzieć...
Danka
mariolab

widzialam je
to sa 3-4 biale stoliki z Ikea....zapewne wiesz jakie, one sa dosyc popularne moze znajde zdjecie....
swietnie sprawdzaja sie do rysowania (kwadrat)
mariolab

mariolab

zorientuj sie czy je chcesz bo jesli nie to je bede je pakowala do samochodu
mariolab

poprawiam <oops>
:/ nie bede je pakowala do samochodu jak sa niepotrzebne
Awatar użytkownika
danka44

Mariolab, te stoliki znam i nie zajmą dużo miejsca, będę miała gdzie je składować.
Więc jak miałby wyglądać transport i kiedy?
Danka
Borys

Post autor: Borys »

Jesli trzeba to moge pomoc przewiezc te mebelki.

Mam samochod Pick Up :D
Ura Bura Szef Podwóra
Zablokowany