Poszukuje BioPrace.

Kupię, sprzedam, oddam...
SebastianF

Poszukuje BioPrace.

Post autor: SebastianF »

Dzien Dobry,

Jestem absolwentem biotechnologii w Polsce (specjalizacja biotechnologia przemyslowa) i obecnie koncze doktorat w Paryzu, CNRS (Centre National de la Recherche Scientifique) (specjalizacja: biologia molekularna bialek, inzynieria bialek oraz analiza strukturalna i funkcjonalna bialek w ukladach in vitro i in vivo). Mam zamiar podjac prace w Luksemburgu. Lecz natrafilem na spore problemy. Wiem, ze rynek biotechnologiczny jest ograniczony w Wielkim Ksiestwie, ale mysle, ze pomalu zaczyna sie rozwijac. Czy mam racje? Prosze o wskazowki. Jesli znacie panstwo firmy o nizej wymienionym profilu lub macie panstwo kontakt z osoba ktora w takiej firmie pracuje, zna tego typu rynek, bede niezmiernie wdzieczny.

Firmy:

farmaceutyczne (produkcja i analiza chemiczna,biofizyczna i biochemiczna lekow, testowanie lekow na kulturach tkankowych, projektowanie inhibitorow bialek zaangazowanych w procesy nowotworowe i inne.... w ukladach 3D)

kosmetologiczne,

medyczne (analiza materialu genetycznego, diagonostyka laboratoryjna (analiza DNA, RNA, bialek, markerow molekularnych, produkcja markerow, przeciwcial mono i poliklonalnych w celu diagnostyki nowotworow, cukrzycy itp) i molekularna, chipy DNA, testy nowotworowe itp),

firmy dzialajace na rzecz ochrony srodowiska (produkcja szczepow bakteryjnych, szczegolnie preparatow enzymatycznych do oczyszczania sciekow, bioremediacji gruntow),

firmy rolnicze (nawozy pochodzenia biologicznego, mikroorganizmy, produkcja zwierzeca i roslinna, analizy laboratoryjne z zakresu zawartosci skladnikow odzywczych, w tym analizy typu HPLC ( chromatograficzne).

produkcja zywnosci (produkcja szczepow do bioproduktow np. jogurty bio, oraz innych kultur niezbednych np. do produkcji serow, produktow fermentowanch, analiza jakosciowa zywnosci, tworzenie nowych produktow za pomoca enzymow rekombinowanych).

Oprocz tego znam biegle jezyk angielski i dobrze jezyk francuski (bardzo dobrze techniczny jezyk francuski), mam niezbedne umiejetnosci pracy w zespole i jestem dyspozycyjny od pazdziernika (przewidywany termin obrony).

Za udzielone informacje serdecznie dziekuje. Jednoczesnie, jesli niektore z wymienionych terminow nie sa panstwu bliskie, jestem otwarty na panstwa pytania. :)

PS przepraszam za brak polskiej czcionki.
MaWi

Post autor: MaWi »

Moze kolege zainteresuje to:

http://www.uni.lu/offres_d_emploi/assis ... iology_m_f

wzglednie: http://www.uni.lu/offres_d_emploi/assis ... matics_m_f

Jak widac, akurat szukaja w temacie, a trzeba powiedziec, ze w Luxie na uczelni placa naprawde sowicie! :)
Borys

Post autor: Borys »

Pracuje w fabryce lakierow do paznokci , tuszu do rzes oraz blyszczykow do ust.

Mysle ze poniekad bys sie realizowal w swoim ukierunkowaniu. Niestety nie obiecuje kokosow bo to kapitalistyczny wyzysk (przynajmniej mi sie tak trafilo).

Jesli chcesz moge Ci podac namiar na HR.

Pozdro!
Ura Bura Szef Podwóra
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

Borys pisze:Pracuje w fabryce lakierow do paznokci , tuszu do rzes oraz blyszczykow do ust.
...w Luksemburgu?... Jest tu takie cos?.... Nie mialam pojecia - ja myslalam, ze tylko banki i finansowe instytucje + Arcelor... :) Powaznie!
magda.costam

Post autor: magda.costam »

bamaza42 pisze:
Borys pisze:Pracuje w fabryce lakierow do paznokci , tuszu do rzes oraz blyszczykow do ust.
...w Luksemburgu?... Jest tu takie cos?.... Nie mialam pojecia - ja myslalam, ze tylko banki i finansowe instytucje + Arcelor... :) Powaznie!
Jest jest, kiedys znajomy wrocil z rozmowy kwalifikacyjnej z reklamowka produktow zarowno nisko jak i wyzej polkowych, pewnie z jednej tasmy i tylko nazwa sie roznily:)) (no i cena w sklepie) <mrgreen>
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

magda.costam pisze:
bamaza42 pisze:
Jest jest, kiedys znajomy wrocil z rozmowy kwalifikacyjnej z reklamowka produktow zarowno nisko jak i wyzej polkowych, pewnie z jednej tasmy i tylko nazwa sie roznily:)) (no i cena w sklepie) <mrgreen>
ej no to napiszcie wprost co to za firma, bo mnie też już ciekawość zżera... <shock>
Borys

Post autor: Borys »

magda.costam pisze:Jest jest, kiedys znajomy wrocil z rozmowy kwalifikacyjnej z reklamowka produktow zarowno nisko jak i wyzej polkowych, pewnie z jednej tasmy i tylko nazwa sie roznily:)) (no i cena w sklepie) <mrgreen>
A to ciekawe.. czyzby byla tutaj druga taka fabryka ??

Juz kiedys gdzies pisalem - moja fabryka dziala od 20 lat a producentow lakierow do pazurkow na Swiecie jest .... 5 <mrgreen>

Maskara i lip glossy to inna manka i to robimy od jakich 7-8 lat.

No ale temat jest kolegi ktory szuka pracy , chetnie Wam kiedys opowiem dzieje firmy.
Ura Bura Szef Podwóra
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

dajcie jakis namiar - nazwe/linka, to sobie same poczytamy... :)
Awatar użytkownika
mary_81

Post autor: mary_81 »

bamaza42 pisze:
Może to to http://www.internationallacquers.lu/ ?
Awatar użytkownika
Łukasz

Post autor: Łukasz »

SebastianF pisze:Dzien Dobry,

Jestem absolwentem biotechnologii w Polsce (specjalizacja biotechnologia przemyslowa) i obecnie koncze doktorat w Paryzu, CNRS (Centre National de la Recherche Scientifique) (specjalizacja: biologia molekularna bialek, inzynieria bialek oraz analiza strukturalna i funkcjonalna bialek w ukladach in vitro i in vivo). Mam zamiar podjac prace w Luksemburgu. Lecz natrafilem na spore problemy.[...]
Wiem, że to może nie na temat bo pytasz wyraźnie o Luksemburg, ale czy nie myślałeś może o tym, żeby spróbować w Szwajcarii?
Wprawdzie tamtejszy rynek pracy dla polskich obywateli wciąż jeszcze jest poddany pewnej kontroli i kontyngentom, jednak z Twoimi kwalifikacjami wydaje mi się, że z powodzeniem znalazłbyś tam pracę.
Tym bardziej, że w tych dziedzinach o których pisałeś jest tam zdecydowanie większe pole do popisu.
SebastianF

Post autor: SebastianF »

Dziekuje wszystkim za wskazowki dotyczace biotechnologii, jednoczesnie chce dodac, iz niestety jak widze ciezk ojest znalezc prace w moim zawodzie. Bede probowal dalej. W razie czego prosze pisac na mail. jeszcze raz dzieki,

Sebastian.
ODPOWIEDZ