Paczka z Polski.Pilne.Piwo.
Chyba jednak gdzieś zakradł się błąd w twoich obliczeniachMaWi pisze:bamaza42 napisał/a:
to przelicz jeszcze - ile to butelek 0,33 ?....
660? ( <mniam> )
Przepraszam – 624. Bo przeciez jeszcze trzeba czyms hordy celnikow po drodze przekupic, nie?
Policzmy: aby uzyskać jeden litr piwa potrzebujemy 3 butelki, więc mamy 110l * 3butelki/l = 330 butelek, czyli 55 sześciopaków
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
Mark Twain
Blad sie zakradl tam, gdzie kajapapaja napisala 220 butelek, a ja zrozumialem, ze chodzi jej o 220 litrow, bo kto do Polski jezdzi w pojedynke? Tymczasem w podwojke to wlasnie bedzie wychodzic 110 l na lebka czyli 220 litrow insgesamt No i jak by nie liczyc – 660 malych butelek Zywczyka, a wiec bez vana ani rusz (boc to chyba bawet w kombi taki arsenal nie wejdzie).
Siemanko jestem całkiem nowy na forum, a w Lux mieszkam od września, za tydzień(ok 26.01) jade do PL a za dwa tygodnie(ok04.02) wracam, prawdopodobnie na 90% będe jechał autem, niestety zależy to od mojej firmy wiec do ostatniej chwili nie wiem,ale mogę komuś zabrać coś do PL dokładnie wrocław i okolice, a juz na napewno moge przywieźć PIWO <mrgreen>
pzdr Lolek
Eubulus i Lolo!
Dzieki za inicjatywe, zglosilo sie tylu chetnych, ze na razie piwa powinno mi starczyc, chyba, ze z Vianden sie wiesc rozniesie na okolice i Zywiec wykosi Diekirch z Bofferdingiem razem wziete. Ale tym sie bede martwil pozniej:)
W kazdym razie dzieki, milo, ze mozna na Was liczyc.
Natomiast jakby kiedys jechal trasport z Polski, to ja mam z Warszawy do przewiezienia dwie spore paczki (w osobowy raczej nie wejda), wiec chetnie bym partycypowal w kosztach transportu.
Ale poniewaz musze je przewiezc najlepiej w ciagu dwoch-czterech tygodni, wiec najwyzej sam wynajme transport z Polski.
Pozdrawiam,
h
Dzieki za inicjatywe, zglosilo sie tylu chetnych, ze na razie piwa powinno mi starczyc, chyba, ze z Vianden sie wiesc rozniesie na okolice i Zywiec wykosi Diekirch z Bofferdingiem razem wziete. Ale tym sie bede martwil pozniej:)
W kazdym razie dzieki, milo, ze mozna na Was liczyc.
Natomiast jakby kiedys jechal trasport z Polski, to ja mam z Warszawy do przewiezienia dwie spore paczki (w osobowy raczej nie wejda), wiec chetnie bym partycypowal w kosztach transportu.
Ale poniewaz musze je przewiezc najlepiej w ciagu dwoch-czterech tygodni, wiec najwyzej sam wynajme transport z Polski.
Pozdrawiam,
h
Wiesz ja prawdopodobnie bede w ciagu 4 tygodni w warszawie z tego oto wzgledu ze musze odebrac dowod rejstracyjny auta, nie jest to informacj ajeszcze pewna ale jutro postaram sie potwierdzic z szefostwem i dam znac, wtedy na 99% moge cos zabrac bo bede autem dostawczym.jeszcze zalezy jak duze to bedzie.
pzdr Lolek