Paczka z Polski.Pilne.Piwo.

Kupię, sprzedam, oddam...
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

hurakami, to na ile Ci to wystarczy?... <lol>

MaWi - jakich celnikow??!!.... <bezradny>
MaWi

Post autor: MaWi »

bamaza42 pisze:MaWi - jakich celnikow??!!.... <bezradny>
A to juz sie nie przekupuje celnikow? Tak, chocby dla sportu? Podtrzymania dobrych tradycji?? Zadziezgniecia nowych znajomosci?? Poczucia dobrze spelnionego obowiazku??? :p
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

no...pewnie mozna by....tylko jak ich znalezc?... <bezradny>
Awatar użytkownika
wilqs72

Post autor: wilqs72 »

MaWi pisze:bamaza42 napisał/a:
to przelicz jeszcze - ile to butelek 0,33 ?....

660? ( <mniam> )

Przepraszam – 624. Bo przeciez jeszcze trzeba czyms hordy celnikow po drodze przekupic, nie? ;)
Chyba jednak gdzieś zakradł się błąd w twoich obliczeniach ;)
Policzmy: aby uzyskać jeden litr piwa potrzebujemy 3 butelki, więc mamy 110l * 3butelki/l = 330 butelek, czyli 55 sześciopaków :)
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
MaWi

Post autor: MaWi »

Blad sie zakradl tam, gdzie kajapapaja napisala 220 butelek, a ja zrozumialem, ze chodzi jej o 220 litrow, bo kto do Polski jezdzi w pojedynke? Tymczasem w podwojke to wlasnie bedzie wychodzic 110 l na lebka czyli 220 litrow insgesamt ;) No i jak by nie liczyc – 660 malych butelek Zywczyka, a wiec bez vana ani rusz (boc to chyba bawet w kombi taki arsenal nie wejdzie).
Awatar użytkownika
lolo753

Post autor: lolo753 »

Siemanko jestem całkiem nowy na forum, a w Lux mieszkam od września, za tydzień(ok 26.01) jade do PL a za dwa tygodnie(ok04.02) wracam, prawdopodobnie na 90% będe jechał autem, niestety zależy to od mojej firmy wiec do ostatniej chwili nie wiem,ale mogę komuś zabrać coś do PL dokładnie wrocław i okolice, a juz na napewno moge przywieźć PIWO <mrgreen>
pzdr Lolek
misio

Post autor: misio »

A, no to jak mozna to mozna - to najwazniejsze.

A co do cielnikow. Spkojnie Bamaza, jak beda chcieli to sami cie znajda. Z celnikami jest jak z audytorami... wyskakuja z nienacka :)
Awatar użytkownika
hurakami

Post autor: hurakami »

Eubulus i Lolo!
Dzieki za inicjatywe, zglosilo sie tylu chetnych, ze na razie piwa powinno mi starczyc, chyba, ze z Vianden sie wiesc rozniesie na okolice i Zywiec wykosi Diekirch z Bofferdingiem razem wziete. Ale tym sie bede martwil pozniej:)
W kazdym razie dzieki, milo, ze mozna na Was liczyc.

Natomiast jakby kiedys jechal trasport z Polski, to ja mam z Warszawy do przewiezienia dwie spore paczki (w osobowy raczej nie wejda), wiec chetnie bym partycypowal w kosztach transportu.

Ale poniewaz musze je przewiezc najlepiej w ciagu dwoch-czterech tygodni, wiec najwyzej sam wynajme transport z Polski.

Pozdrawiam,
h
Awatar użytkownika
lolo753

Post autor: lolo753 »

Wiesz ja prawdopodobnie bede w ciagu 4 tygodni w warszawie z tego oto wzgledu ze musze odebrac dowod rejstracyjny auta, nie jest to informacj ajeszcze pewna ale jutro postaram sie potwierdzic z szefostwem i dam znac, wtedy na 99% moge cos zabrac bo bede autem dostawczym.jeszcze zalezy jak duze to bedzie.
pzdr Lolek
ODPOWIEDZ