opony

Kupię, sprzedam, oddam...
Awatar użytkownika
jeremijo

opony

Post autor: jeremijo »

gdzie kupic najtaniej opony
jeremijo
MaWi

Post autor: MaWi »

jeremijo pisze:gdzie kupic najtaniej opony
Sa tacy, co twierdza, ze najlepiej w Niemcowie, a inni z kolei, ze w Zabolandii. Szczegoly – oczywiscie na polska.lu ;) : http://www.polska.lu/viewtopic.php?t=216

Bardzo ciekawa dyskusje na temat "co wybrac?" w asorytmencie ogumiennym masz takze tu: http://www.polska.lu/viewtopic.php?t=342 oraz tu: http://www.polska.lu/viewtopic.php?t=2191
arau

Post autor: arau »

Polecam: http://www.reifendirekt.de/ lub http://www.pneus-online.fr/

Sciagasz do wybranego zakladu tu w okolicy, gdzie je montuja. Wygodnie i naprawde znacznie taniej!

Milego dnia!

a.
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

...a wlasnie - w kwestii opon - zmieniac juz, czy jeszcze poczekac?.... <bezradny>
misio

Post autor: misio »

bamaza42 pisze:...a wlasnie - w kwestii opon - zmieniac juz, czy jeszcze poczekac?.... <bezradny>
Masz blokade na serwisy pogodowe???
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

dzieki, misio, bardzo mi pomogles..... <evil>
misio

Dobra dobra, znasz sie na tym i owym i doskonale wiesz jakie warunki musza byc spelnione zeby zmienic opony hehehe.
Awatar użytkownika
wilqs72

Post autor: wilqs72 »

bamaza42 pisze:..a wlasnie - w kwestii opon - zmieniac juz, czy jeszcze poczekac?....
Ja już zmieniłem - lepiej wcześniej niż dać się zaskoczyć zimie (tak jak drogowcy w Polsce ;)
Z czystym sumieniem mogę polecić ten zakład:

[center]Pneus Service Hoffmann Sàrl
59 F rte de Wasserbillig
L - 6686 Mertert (Mäertert)
Tél: 26 74 00 80[/center]
Za Michelin Primacy Alpin PA3 215/55/16 zapłaciłem 165EUR/szt. (z wymianą), mają spory wybór opon - widziałem nawet Dębicę.
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
misio

Tak z ciekawosci... spodziewasz sie kilkunastu cm sniegu w Luxie? :)

A co do Debicy. Ta opona jest dosyc popularna tutaj. Moze nie letnia ale zimowa Frigo jak najbardziej.

A pamietasz moze ile kosztuje Debica tutaj?
Awatar użytkownika
jeremijo

Post autor: jeremijo »

wilges72 dzieki naprawde mają super ceny polecam jak do mojego auta to o 105€ mniej
jeremijo
Awatar użytkownika
bisia

Re: opony

Post autor: bisia »

jeremijo pisze:gdzie kupic najtaniej opony
Ja kupilam po 58€/szt.( z wymiana i zalozeniem tychze opon na moje felgi) Fulda Kristall Montero 185/65R15 88T.

adres zakladu

Muller pneus
tel. 26743060

8,rue Edmond Reuter
Contern

Albo

rue de l`Eglise
Dickweiler

ps. stare zimowki sobie na pamiatke w zakladzie zostawili, wiec problem z utylizacja tez odpadl.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
bisia

opony zimowe

Post autor: bisia »

bamaza42 pisze:...a wlasnie - w kwestii opon - zmieniac juz, czy jeszcze poczekac?.... <bezradny>

Bamaza ja ci proponuje juz teraz sie umowic, kolejki okropne. Probowalam sie na ustawienie zbieznosci umowic ale do polowy listopada wolnych terminow nie bylo z powodu boomu na wymiane opon. Pytalam w kilku stacjach serwisowych.

Wymieniac juz czy nie? Wymiana opon (samemu) jak mrozik chwyci z pewnoscia do przyjemnych zajec nie nalezy. :)

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
wilqs72

Post autor: wilqs72 »

misio pisze:Tak z ciekawosci... spodziewasz sie kilkunastu cm sniegu w Luxie? :)
W Luxie może nie (chociaż kto wie - górale coś przebąkiwali o srogiej zimie w tym roku :?), ale jak wypadnie mi przejechać się do jakiś "zimnych" krajów? Poza tym to nie jest opona wybitnie na śnieg - tu lepsza jest choćby Goodyear Ultra Grip, a Michelin dobrze daje sobie radę na lodzie, mokrym, jest dość cicha i zużywa się dość wolno.
misio pisze:A co do Debicy. Ta opona jest dosyc popularna tutaj. Moze nie letnia ale zimowa Frigo jak najbardziej.
A pamietasz moze ile kosztuje Debica tutaj?
Niestety nie pamiętam - widziałem tylko opony leżące na półce.
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
misio

No wlasnie tez mam te Michelinki a jutro beda juz "na chodzie" :) Swietna sprawa z nimi i tez zgadzam sie ze sprawdzaja sie na lodzie i ubitym sniegu. Sprawdzone.

Debice pamietam jak mialem w Tojocie. Super sprawa byla z nimi. Raz ze tanie, a dwa ze swietnie dawaly sobie rade gdy zima "zaskoczyla" drogowcow :)
Awatar użytkownika
piastdp

Post autor: piastdp »

Wymiana opon na zimowe ma sens jak tamperatura powietrza na zewnatrza jest conajmniej ponizej + 5 ! Jesli zatem jezdzi sie na zimówka przy temperaturze dodatniej to przede wszytskim szybciej sie uzyzywaja i wydłuza sie droga hamowania czyli jak czasami mozesz kogos skasowac jak sie uprzesz ! Na Luksemburg najlepiej nadaja sie opony tzw. uniwersalne, wielosezonowe ale ... tylko na jesien - zima, chyba ze ktos jezdzi w Aklpy wtedy zimówki niezbedne ... a tak po prawdzie jak ktos nie czuje auta i nie potrafi jezdzic to nawet łańcuchy nie pomoga !!!!! opony to sprawa drugorzedna najwazniejsze doswiadczenia kierowcy i umiejetność jazdy !!!!!!
ODPOWIEDZ