boshh, ja jestem maruda, ale wy mnie jeszcze wyprzedzacie w tej bezsensownej dyskusji
A wiec w skrocie:
w normalnych warunkach w dni powszednie beposredni IC jedzi 5 razy do Luxa, bez wzgledu na to, czy to pokazuje informator niemieckich czy luskemburskich kolei.
Ale oba informatory pokazuja tylko polaczenia faktycznie istniejace w danym dniu, wiec skoro slawomir nie mogl znalezc bezposredniego, widocznie wybral taki dzien w ktorym one nie jedza, albo ze wzgledu na roboty albo na dzien tygodnia
I to tyle nt wyzszosci swiat bozego narodzenia (strony lukssemburskiej) nad swietami wielkiej nocy (strony niemieckiej).
A tak btw Anwi. co chcialas w zasadzie przez to powiedziec, co powiedzialas? Bo ja na serio chyba za tepy jestem, zeby to zrozumiec.
I jakby sie na to nie patrzec, slawomir zadal mi konkretne pytanie, na ktore chyby konkretnie i wyczerpujaco odpowiedzialem.
Co do znajomosci niemieckiego: akurat jestem jedyna ze znanych mi osob, ktore zdaly egzamin dla tlumaczy zarowno z polskim i jak i z niemieckim jako j. ojczystym.