Dojazd z Luksemburga na lotnisko Frankfurt-Hahn, 04.08.14
Dojazd z Luksemburga na lotnisko Frankfurt-Hahn, 04.08.14
Szukam transportu z Luksemburga na lotnisko Frankfurt-Hahn w poniedziałek, 4 sierpnia 2014 w godzinach rannych (ok. godz. 9:00) na samolot Wizzair do Katowic (wylot 13:05), umieściłem również stosowny wpis w kalendarzu podróżnika. Niestety flibco jest już "fully booked" 

"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
Mark Twain
Re: Dojazd z Luksemburga na lotnisko Frankfurt-Hahn, 04.08.1
Z glownego dworca jedzie tzw. IC Bus na lotnisko Hahn. Sprawdz sobie na bahn.dewilqs72 pisze:Szukam transportu z Luksemburga na lotnisko Frankfurt-Hahn w poniedziałek, 4 sierpnia 2014 w godzinach rannych (ok. godz. 9:00) na samolot Wizzair do Katowic (wylot 13:05), umieściłem również stosowny wpis w kalendarzu podróżnika. Niestety flibco jest już "fully booked"
Zatrzymuje sie tez na Kirchbergu, jesli to dla Ciebie korzystniejsze.
Wielkie dzięki za podpowiedź! Nie miałem pojęcia, że istnieje ta alternatywa dla flibco, bilet już zarezerwowany - no i oczywiście punkt "POMÓGŁ" dla koleżanki Matt pomknął z prędkością światłaMaat pisze:Z glownego dworca jedzie tzw. IC Bus na lotnisko Hahn. Sprawdz sobie na bahn.dewilqs72 pisze:Szukam transportu z Luksemburga na lotnisko Frankfurt-Hahn w poniedziałek, 4 sierpnia 2014 w godzinach rannych (ok. godz. 9:00) na samolot Wizzair do Katowic (wylot 13:05), umieściłem również stosowny wpis w kalendarzu podróżnika. Niestety flibco jest już "fully booked"
Zatrzymuje sie tez na Kirchbergu, jesli to dla Ciebie korzystniejsze.

"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
Mark Twain
Podpowiedzialam tylko, bo do Katowic leciszwilqs72 pisze: Wielkie dzięki za podpowiedź! Nie miałem pojęcia, że istnieje ta alternatywa dla flibco, bilet już zarezerwowany

a to na pewno jest inne połączenie? Wypróbował ktoś własnoręcznie? Bo z tego artykułu by wynikało, że to to samo?
http://www.lessentiel.lu/de/news/luxemb ... y/25325804
Es handelt sich dabei um eine Kooperation mit dem luxemburgischen Busunternehmen Sales-Lentz, das die Flibco-Busse betreibt. So werden auf der Strecke laut einem Bahnsprecher weiterhin die weiß-grünen Busse zum Einsatz kommen, erweitert um ein Logo der Deutschen Bahn
Nie probowane, dopiero w zeszlym tygodniu te przejazdy zauwazylam, jak malza sie do Frankfurtu wyprawialam, ale w koncu pociagiem pojechal, bo godziny lepiej mu pasowaly.Kama pisze:a to na pewno jest inne połączenie? Wypróbował ktoś własnoręcznie? Bo z tego artykułu by wynikało, że to to samo?
Es handelt sich dabei um eine Kooperation mit dem luxemburgischen Busunternehmen Sales-Lentz, das die Flibco-Busse betreibt. So werden auf der Strecke laut einem Bahnsprecher weiterhin die weiß-grünen Busse zum Einsatz kommen, erweitert um ein Logo der Deutschen Bahn
Ale to rzeczywiscie chyba to samo polaczenie, bo godziny te same i przystanki tez. Tyle, ze na Flibco nie ma juz wolnych miejsc, a na DB dalej mozna rezerwowac. Widocznie maja jeszcze swoj wlasny nie wyczerpany kontyngent.
Do Warszawy latam z Charleroi, bo z Hahn niestety nic nie fruwaMaat pisze:Podpowiedzialam tylko, bo do Katowic leciszJakbys napisal, ze do Warszawy, nic bym nie napisala. <diablelek>
Mark Twain
Mark Twain
Zadzwoniłem z ciekawości do flibco, i okazało się że DB ma swój "kontyngent" kilkunastu biletów, zatem nie kursuje na tej trasie pod własną marką "IC Bus" ale korzysta z usług podwykonawcy pod postacią bądź flibco bądź BOHR. Wnikliwa analiza porównawcza rozkładów jazy obu linii pozwala jednoznacznie stwierdzić które kursy odbywają się którymi liniamiKama pisze:a to na pewno jest inne połączenie? Wypróbował ktoś własnoręcznie? Bo z tego artykułu by wynikało, że to to samo?

Mark Twain
Mark Twain