13.07.2007, z Hahn do Lux-Gare, odjazd o godz. 11.00 (w Lux 12.45), cena: 5 Euro
30.07.2007, z Lux-Gare do Hahn, odjazd o godz. 04.00 (w Hahn 5.45), cena: 5 Euro
Nie wiem, niestety, jak to jest ze zmianą nazwiska. Ale jeszcze mi się nie zdarzyło, by kierowca sprawdzał dane osoby pokazującej bilet. Dodam tylko, że oba ww. bilety są wystawione na mężczyznę (Herr) - na to kierowca może zwrócić uwagę?
Odstąpię bilety na easy by coach
Ze zmiana nazwiska jest dokladnie tak: http://www.easybycoach.com/en/pages/faq/faq3.html#Q5rarata pisze:Nie wiem, niestety, jak to jest ze zmianą nazwiska
a wiec kosztuje 2,50, w takim przypadku sadze, ze proponowana przez Ciebie cena to bardzo dobry deal, bo normalnie te bilety chodza duzo drozej.
Co do sprawdzania z paszportem – mnie sie to kilka razy zdarzylo, niektorzy kierowcy bywaja bowiem wiekszymi formalistami niz buirokraci. Do najciekawszych zdarzen w tej dziedzinie zaliczyc moge sytuacje, kiedy to nie mialem przy sobie wydrukowanego z internetu biletu. Kierowca zazadal takowego ode mnie, mimo iz moje nazwisko widnialo na liscie, a ja moglem sie wylegitymowac paszportem, ze jestem soba.
Rozmowa szla wyraznie w tym kierunku, ze zwyczajnie nie zabierze mnie na poklad, kiedy przypomnialo mi sie, ze w notebooku w plecaku mam ten bilet zapisany w postaci pliku pdf. Otworzylem laptopa i wyswietlilem mu na ekranie dokladnie to samo, czego zadal ode mnie na papierze. Baaaaardzo dlugo sie zastanawial, czy jest to wystarczajacy dowod na potwierdzenie zawarcia transakcji z przewoznikiem. W koncu "warunkowo" mnie wpuscil, ale powiedzial "zebym na przyszlosc pamietal".
Wiem, ze przypadki takich "twardzieli" nie zdarzaja sie czesto, ale... moga sie zdarzyc, wiec chyba lepiej to 2,50 wydac za zmiane nazwiska <mrgreen>
- kajapapaja
z tego co wiem, to kierowcy nie robią generalnie problemu - po prostu powiedz że samolot był opóźniony
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu