bezpłatna nauka dzla dzieci przebywających za granicą

Kupię, sprzedam, oddam...
magseb

bezpłatna nauka dzla dzieci przebywających za granicą

Post autor: magseb »

Rodzice, którzy wyjechali za granicę wraz ze swoimi pociechami mają możliwość edukacji dzieci przebywających razem z nimi. Edukacja jest bezpłatna. Polska Szkoła Internetowa jest projektem edukacyjnym, mającym w swoim założeniu wsparcie ucznia przebywającego za granicą w zakresie szkoły podstawowej tj, dla dzieci w wieku od 6 do 12 lat oraz w zakresie gimnazjum dla młodzieży w 13-15 lat. Szkoła proponuje również naukę dla dzieci 5 letnich w zakresie klasy 0. Nauczanie e-learningowe umożliwia naukę w dowolnym momencie i miejscu. Poprzez tą nową formę nauczania uczeń i rodzic mogą realizować przewidziany programem nauczania materiał w dogodnym dla siebie czasie i miejscu. Zapraszamy.

www.polskaszkolainternetowa.pl
Załączniki
1621876_1381578425446704_48534132_n.jpg
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

O, to jest arcyciekawa oferta! :)
Tymofiejka

Post autor: Tymofiejka »

Moi znajomi probowali ...nie są dobrego zdania...ograniczylo sie do listy lektur i terminów egzaminów.
Żadnego kontaktu z e- nauczycielem, żadnych prac regularnie.
Awatar użytkownika
bamaza42

Aha, ok...no coz - szkoda, bo pomysl fajny.
Moi znajomi (kiedys, w zamierzchlej przeszlosci lat 70.-80.), przebywajac z rodzicami na przeroznych placowkach i chodzac tam do szkol (glownie amerykanskich, choc bylo to w roznych regionach swiata), "przerabiali" polska szkole korespondencyjnie. Egzaminy odbywaly sie raz czy 2x w roku w Warszawie. W ten sposob zrobili polska mature, co umozliwilo im podjecie studiow w Polsce (wowczas studiowanie za granica nie bylo tak powszechne i latwe jak teraz). Pomyslalam sobie, ze to taki sam projekt, tyle, ze dostosowany do warunkow XXI wieku...ale coz, jak technika technika, ale tzw. czynnik ludzki zawodzi?...
magseb

Moje dziecko uczęszcza do tej szkoły drugi rok. Jest to nowoczesny projekt edukacyjny.,Materiał zawarty w materiałach dla ucznia i rodzica jest przejrzysty. Są cotygodniowe testy sprawdzające wiedzę, filmy. Na bieżąco ma wglad w postępy dziecka. Myślę, że warto uczyć nasze pociechy poprawnego języka polskiego. Mieszkam od 4 lat za granicą jest to dość trudne zważając na mały kontakt z Polakami. Szkoła internetowa znacznie mi to ułatwia.
MaWi

Post autor: MaWi »

magseb pisze:Mieszkam od 4 lat za granicą jest to dość trudne zważając na mały kontakt z Polakami.
I zupelnie przypadkiem akurat dzis piszesz z Polski (jak jednoznacznie pokazuje IP tego posta)?
magseb

akurat jestem na urlopie czy to problem?
gabrjel

Post autor: gabrjel »

MaWi pisze:
magseb pisze:Mieszkam od 4 lat za granicą jest to dość trudne zważając na mały kontakt z Polakami.
I zupelnie przypadkiem akurat dzis piszesz z Polski (jak jednoznacznie pokazuje IP tego posta)?
MaWi a skąd* chcesz żebym do Ciebie napisał ?

Chiny ? Venezuela ? może Krym ?

* https://hidemyass.com/proxy-list/
http://prx.centrump2p.com/
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
misio

Post autor: misio »

Gabrys, pospolity spamo pseudo reklamo debil na to nie wpadnie bo i po co? Oni myślą ze napiszą, a zresztą MaWi chyba ładnie opisał cały proces... :)
MaWi

Gabrjelu, fascynuje mnie twoj tok myslenia. Tak wiec zalozyles, ze kobita siedzi w UK, uczy sie przez internet (a raczej ucza sie tam jej dzieci), ale nagle wpada na pomysl, ze z tego UK zaloguje sie na polska.lu poprzez proxa z Polski, po to zeby... hm... <roll> no, wlasnie... po co zeby? Po to, zebym ja mial wiecej roboty? Bo jak by sie tak zwyczajnie zalogowala z tego swojego UK, to bym sie nie przyp...

Wiesz, gabrjelu... jeszcze rozumiem, jak by ona zgola odwrotnie zrobila (czyli bedac w Polsce logowala sie poprzez proxy z UK, ze tak lopatologicznie pojade). Ale tak... sam nie wiem po co napisales swojego posta w tym watku. Moze po to zeby sie pochwalic, ze wiesz, ze tak sie da zrobic? No, tylko wiesz... tobie, jako informatykowi zawodowemu, to chyba nie wypada chwalic sie takimi oczywistymi oczywistosciami. To tak, jak by polonista chwalil sie, ze wie, ze pewien wyraz, ktory wszyscy pisza przez samo "h" pisze sie przez "ch". No, racja. Wielu nie wie, ze tak sie to pisze. Ale czy poloniscie przynosi to blichtr i chwale, ze on akurat wie? :)

Jeszcze slowo do magseb – wiesz, mnie to generalnie wali czy jestes w Polsce na urlopie czy na stale. Powiedzmy metaforycznie – zostawmy te sprawe twojemu sumieniu (nie w kategoriach religijnych ale ogolnomoralnych). I tak mialem w planie zostawic tego posta, bo jestem zawsze niezwykle entuzjastycznie nastawiony do wszelkich czynow patriotycznych (prawdziwych a nie a la – "sprzedaje polska kielbase dla Polakow za granica"), a jesli juz ktos oferuje cos za darmo (tak jak ja oferuje Polakom za darmo i w nieograniczonym zakresie dostep do polskiego portalu w Luksemburgu, a wiec efektu mojej codziennej pracy), to mnie to wrecz podnieca.

Tak wiec reasumujac – wpis zostaje, kazdy niech sobie mysli o tym co chce, ja – co sobie mysle, to jest moja sprawa, a to czy magseb jest w Polsce na urlopie czy nie, to niech juz ona sama ze soba wyjasni i niekoniecznie musi sie tym tu chwalic :)

A misio ma oczywiscie racje – wiekszosc spamerow, wierzcie mi, nawet jesli wie, jak sie podszyc pod dowolne IP, to i tak jest zbyt leniwa, zeby sie w to bawic. Wola, ze tak sie wyraze "na rympał", albo na "jakos to bedzie" <mrgreen>
misio

Post autor: misio »

Tak sobie przed snem pomyślałem właśnie. Ta kobita to pewnie w tym jukeju tylko benefity ciągnie a mieszka w PL tzn jest na wakacjach - wersja dla Home office ;)))
gabrjel

MaWi pisze:Gabrjelu, fascynuje mnie twoj tok myslenia. Tak wiec zalozyles, ze kobita siedzi w UK, uczy sie przez internet (a raczej ucza sie tam jej dzieci), ale nagle wpada na pomysl, ze z tego UK zaloguje sie na polska.lu poprzez proxa z Polski, po to zeby... hm... <roll> no, wlasnie... po co zeby? Po to, zebym ja mial wiecej roboty? Bo jak by sie tak zwyczajnie zalogowala z tego swojego UK, to bym sie nie przyp...

Wiesz, gabrjelu... jeszcze rozumiem, jak by ona zgola odwrotnie zrobila (czyli bedac w Polsce logowala sie poprzez proxy z UK, ze tak lopatologicznie pojade). Ale tak... sam nie wiem po co napisales swojego posta w tym watku. Moze po to zeby sie pochwalic, ze wiesz, ze tak sie da zrobic? No, tylko wiesz... tobie, jako informatykowi zawodowemu, to chyba nie wypada chwalic sie takimi oczywistymi oczywistosciami. To tak, jak by polonista chwalil sie, ze wie, ze pewien wyraz, ktory wszyscy pisza przez samo "h" pisze sie przez "ch". No, racja. Wielu nie wie, ze tak sie to pisze. Ale czy poloniscie przynosi to blichtr i chwale, ze on akurat wie? :)
MaWi po spamolubku poniosło Cię, napisałeś o IP na forum którym może 15% osób wie co to jest - tak zabłysnąłeś.

Tylko po co ?
Ja napisałem o proxy - o którym pewnie wie 10%... i po co ?
W sumie po Twoim komentarzu to już sam nie wiem.

Więc wróćmy do stosunków sprzed sporu o ortografię... będzie łatwiej.

A co do ortografii:
Obrazek
Awatar użytkownika
bamaza42

gabrjel pisze:napisałeś o IP na forum którym może 15% osób wie co to jest
gabrjel, nie przeceniasz sie?... :p
gabrjel

bamaza42 pisze:
gabrjel pisze:napisałeś o IP na forum którym może 15% osób wie co to jest
gabrjel, nie przeceniasz sie?... :p
bamaza wie

oficjalnie przepraszam byłem w błędzie - 16%
MaWi

Gabrjelu, czyli pochwalilismy sie ze wiemy co to IP i proxy, a teraz zycie forumowe moze juz wrocic do szarej codziennosci, OK?

A co do ortografii – wiesz, jak ktos chce pisac hleb przez samo "h" a wachadlo przez "ch", to ja mu tego, nawet na polska.lu, zabraniac nie bede. Niech to sie nazywa "wolnosc slowa" <mrgreen>
ODPOWIEDZ